Primeur Onbevestigd
Chris Richards van Crystal Palace | Bron foto: Alamy (gekocht door Kayne)

Alamy | Edit 1908.nl

Transfers

Feyenoord overweegt de komst van Richards

FeyenoordTM

Met de winterse transferperiode voor de deur houdt Feyenoord de markt in de gaten om onder andere een achtste verdediger toe te voegen aan de hoofdselectie. Eerder zag de club de optie Nino Mota van Fluminense al zo goed als zeker naar Nottingham Forest vertrekken, maar de Rotterdammers hebben met Chris Richards een andere optie in beraad.

De 23-jarige Richards is een rechtsbenige centrale verdediger en staat in de Engelse Premier League onder contract bij Crystal Palace, waar hij sinds juli 2022 voor uit komt. De international van de Verenigde Staten kwam eerder uit in zijn thuisland voor Alabama FC, Texans SC, de Dallas Academy en aansluitend FC Dallas.

FC Bayern München wist Richards in de zomer van 2018 naar Europa te halen, waar hij zich twee maal op huurbasis bij TSG Hoffenheim door wist te ontwikkelen. Bij Die Kraichgauer wist Richards al de aandacht van Feyenoord te trekken. Vorig jaar zomer maakte Richards voor twaalf miljoen euro de overstap van Bayern München naar Crystal Palace, waar hij momenteel op een zijspoor is beland.

Er is inmiddels wat toenadering met kamp Richards gezocht door Feyenoord. Of er toegehapt wordt op de belangstelling terwijl de winterse transfermarkt officieel nog dicht is, moet blijken. De centrumverdediger staat de komende vier jaar nog onder contract in de Premier League, waardoor een verhuur met een eventuele optie tot koop een mogelijkheid biedt voor de toekomst van Richards.

Feyenoord is niet de enige Nederlandse club die in de markt is voor Richards: volgens clubwatcher Rik Elfrink heeft ook PSV nadrukkelijke belangstelling, zo werd in november bekend. De Eindhovenaren hebben Richards in beeld als winterse versterking voor de achterhoede. De verdediger vertegenwoordigt naar inschatting van Transfermarkt een actuele marktwaarde van tien miljoen euro.

Richards speelde honderd officiële duels voor de hoofdmachten waar hij onder contract stond, waarvan slechts zestien voor Palace. Met Marc Guéhi, James Tomkins, Nathan Ferguson, Rob Holding en Joachim Andersen is de concurrentie op Selhurst Park moordend. De Premier League club staat dan ook niet onwelwillend tegenover een vertrek van Richards.

Haalbaarheid: 70%

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Hebben we echt geen goede verdediger in de jeugd?
Waarom iemand huren die de doorstroom blokkeert?
De enige Richards die ik wil zien is Kazim Richards!!!
Hij speelde in Duitsland vrijwel altijd linksback. Is maar te bezien of hij centraal of rechts ook kan spelen.
Als hij de concurrentiestrijd al niet kan winnen van een stel Engelse houthakkers....
Nee maar, Potje Slecht Voetbal heeft ook interesse in een speler waar Feyenoord ook interesse in heeft, je verwacht het niet. ..
Balen ja. PSV speelt dit seizoen veel Potjes Verhipte Goed Voetbal en overwintert bovendien in de CL. Daarom zou ik me kunnen voorstellen dat zo’n jongen voor PSV kiest in plaats van voor Feyenoord. Balen....
Nu we in de Sint tijd zitten, ben ik eigenlijk wel benieuwd naar het verlanglijstje van Arne Slot. Wie denken jullie dat er op zijn lijstje staan?
Ik hoop zelf eigenlijk op Sahraoui van Heerenveen. Geweldige buitenspeler, lekker explosief. Daarnaast Sugaqara van AZ, maar dat lijkt me niet dat AZ hem laat gaan.

Ben benieuwd qat jullie denken/ hopen.
Bij het zien van de titel schrok ik mij te pletter.
Maar het gaat gelukkig niet over Kazim Richards.
Wat voor perspectief geef je Beelen als je nog iemand erbij haalt voor zijn plek? Hij speelt nu al nauwelijks. Heb soms het idee dat er heel snel naar transfers wordt gekeken en ze soms gewoon kopen om maar te kopen.
Nou, nee. Haal hem maar door zo'n detector, dan zie je dat ik zelf tijd steek voor de supporters in het tikken van zo'n transferartikel (en het nog tientallen keren verbeter/aanpas ook)

https://ibb.co/KwfFvDJ
Nieuw: een haalbaarheidspercentage bij het artikel zetten. Ik denk dat elke supporter daar wel wat aan heeft.
Een Zakharyan-gerucht zal bijvoorbeeld slechts 20% scoren; een Dessers-gerucht 95%.
is m.i. een lcv dus geen prioriteit m.i.
Calm your clitty Willem, je blijft in herhaling vallen.
Wat is er waar over het gerucht van isac babadi maar Feyenoord
Belangstelling, meer niet. Net zoals Feyenoord voor nóg 349 spelers belangstelling heeft.
Babadi eist voor het verlengen bij PSV maar liefst €1.500.000 netto salaris en dat gaan beide clubs hem niet geven.
Jammer.
Die was echt goed in de JC schaal

Aan de andere kant. Transfervrij. Zijn andere potjes maar toch
Als hij bij PSV ook op de radar staat wordt het een moeilijk verhaal.
PSV heeft Stewart als TD en Pepi al aan boord een volgende Amerikaan zal bij hun makkelijker komen, daarnaast heeft PSV meer Euro's.
Bij Feyenoord kan hij well8cht op meer speeltijd rekenen. We gaan het zien
Verdediger die aardig goed in het systeem past. Benieuwd of dit financieel haalbaar is én of het de beste optie blijkt.
Hebben ze nog meer op een lijstje?
Uiteraard, meerde prominente namen komen aan bod. Maar dit lijkt mij, met wat ik hoor, de meest prominente naam op het moment.
Komt deze via de scouting of staf?
Eerlijk gezegd denk ik dat deze naam door Te Kloese zelf op tafel is gegooid
Wat maakt het uit wie er mee komt, belangrijker is of het een goede speler voor ons is.
@BlankeSabel maakt behoorlijk uit, zo kan een goed scoutingsapparaat risico’s beperken van een mogelijke aanwinst door het hanteren van een four eye principle