slot-3

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "We wachten eerst respectvol af"

Van de redactie

Feyenoord heeft het uitduel bij Go Ahead Eagles met 1-3 gewonnen. Trainer Arne Slot sprak na afloop met ESPN en was tevreden over het spel van zijn ploeg na de gewonnen bekerfinale van afgelopen zondag en nodige feestpartijen daaropvolgend.

Ondanks de bekerfinale van afgelopen zondag, feest en huldiging van afgelopen maandag speelde de Rotterdammers redelijk fris in Deventer. "Ik denk dat wat we vandaag hebben gezien dat we dat het hele jaar al laten zien", begint Slot. "Ik was wel blij met wat ik vandaag gezien heb omdat je jezelf altijd de vraag stelt, kijkend naar de ranglijst en na het spelen van de bekerfinale, wat laat je vandaag zien? Daar was ik heel tevreden over en ik denk dat wij de wedstrijd negentig minuten lang gedomineerd hebben", blikt de trainer van Feyenoord terug op de wedstrijd.

Ayase Ueda was eindelijk weer trefzeker voor de Rotterdammers. De Japanner moest vlak voor de wedstrijd alsnog in de basis starten voor de geblesseerd geraakte Santiago Gimenez en zorgde voor het laatste doelpunt van de avond. "Ja, wat ik vandaag heel goed vond was onze opbouw van achteruit. Je hebt vandaag ook het euvel gezien wat we wel vaker dit seizoen hebben gehad en dat is dat we in de tweede helft veel kansen nodig hebben om echt afstand te nemen van de tegenstander. Dat heeft ons vandaag niet opgebroken maar er zijn ook momenten geweest dat dat wel zo was en daarom staat wij ook terecht negen punten achter op PSV."

Justin Bijlow, Gernot Trauner, Antoni Milambo, Luka Ivanusec en Ayase Ueda kregen weer eens een basisplaats. "Ik denk dat de jongens het uitstekend gedaan hebben. Degene die eruit gingen hebben dat ook niet verdient. Justin Bijlow en Gernot Trauner zitten niet ver boven het niveau van de andere spelers, want ik vond degene die vandaag naast Trauner stond ook weer een uitstekende indruk maken", doelt Slot op Thomas Beelen. "Dat is een compliment aan het elftal. Hij is een slimme jongen. Nu speelt hij er heel makkelijk in mee."

De concrete belangstelling van Liverpool in de trainer van Feyenoord is vooralsnog niet rond. "Ik heb een geweldige tijd bij Feyenoord, maar als er een club als Liverpool zich meldt zou het gek zijn als je dat niet een geweldige vervolgstap zou vinden in je carriere. De clubs zijn in onderhandeling en daar ben ik in afwachting van. Dat was ik voor de wedstrijd en dat ben ik twee uur later nog steeds", lacht Slot.

Slot is op dit moment niet persoonlijk in gesprek met Liverpool. "Op het moment dat de clubs eruit zijn zullen die vervolggesprekken komen, maar we wachten eerst respectvol af tot de clubs eruit zijn en ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat komen. Iedereen snapt dat Feyenoord er het maximale uit moet halen, maar ze zullen me dit, denk ik, ook zomaar een beetje kunnen gunnen. Dat is een aanname waarvan ik niet zeker weet of dat een terechte aanname is. Daar komen we de komende dagen achter", sluit Slot af.

Delen

Reacties

"Engelse media noemen welke spelers Arne Slot mee kan nemen naar Liverpool: 'Ideaal naast Virgil van Dijk"

https://sportnieuws.nl/voetbal/nieuws/engelse-media-noemen-welke-spelers-arne-slot-mee-kan-nemen-naar-liverpool-ideaal-naast-virgil-van-dijk-2024042510012437505/
Benieuwd wat slot zegt en hoe hij reageert als dtk minimaal 25 miljoen wilt hebben
Dan wacht hij niet meer respectvol af, vandaar het woord "eerst"
ik ga deze man echt missen de rust hem zelf. altijd respectvol en de juiste toon. enige minpunt vind ik de aankopen die zijn gedaan buiten de scouting om onder andere stengs en zerrouki. al snel ik dat een trainer zij eigen spelers wil halen.
Ik zeg precies het zelfde maar als ik het zeg is de wereld te klein. Maar ben het wel eens met @JonaFR over stengs is een goeie aankoop.