slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Wij presteren boven verwachting"

Van de redactie

Na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen ging het vooral om de discutabele rode kaart van Isak Määtä. Volgens trainer Dennis van der Ree was dit een cruciaal moment in de wedstrijd en zijn de Noorderlingen daarmee bestolen. “Het zat tegen FC Groningen qua beslissingen niet tegen” zo vertelde Arne Slot.

De trainer van Feyenoord werd tijdens de persconferentie voorgehouden dat sinds zijn kritische woorden na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente in Enschede, de arbitrale beslissingen nu meezitten. Slot wil hier niet in meegaan. “Heerenveen maakte een treffer tegen ons, maar die was buitenspel. Dat is één van de meest objectieve dingen is om te meten”, zo benoemd Slot een situatie die de stelling niet onderschrijft. 

De trainer probeert zijn felle bewoording na het duel in Enschede nog een keer te verduidelijken. Volgens hem had Feyenoord toen een strafschop moeten krijgen na hands van Robin Pröpper. “Voor mij ging het in de wedstrijd tegen FC Twente vooral om het feit dat het ‘een-honderd-tegen-nul-beslissing’ was. Er zijn ook fiftyfifty-momenten, dat is duidelijk. En ik kan mij goed voorstellen dat Dennis van de Ree zaterdagavond dezelfde reactie had als die ik had na FC Twente uit. Maar over het algemeen heb ik vanuit mijn perspectief geen honderd tegen nul beslissingen gezien in ons voordeel.”

Dat Feyenoord vaak aan het einde van een wedstrijd scoort, wordt doorgaans uitgelegd als het geluk van de kampioen. Slot daarover: “Het is het geluk van een ploeg die boven zijn vermogen presteert. En dat is wat wij aan het doen zijn. Als je kijkt naar wat er afgelopen zomer is gebeurd. Dat je in concurrentie bent met een club die één speler koopt, waar wij er vijftien voor kopen. We presteren beter dan mensen hadden verwacht. Gedurende het seizoen vinden wij zelf dat het niet gek is dat we staan waar we staan. Maar als je dit voor het seizoen had voorspeld, had ook ik dat niet verwacht.”

Delen

Reacties

Ik had Feyenoord vooraf niet bij de eerste 3 verwacht. Als we voorronde CL halen, en nog een ronde verder komen in de EL, hebben ze het voor mij eigenlijk al goed gedaan. Gewoon voor elkaar blijven werken en dan zien we wel waar/of dat schip strandt.
Ik had Feyenoord vooraf niet bij de eerste 3 verwacht. Als we voorronde CL halen, en nog een ronde verder komen in de EL, hebben ze het voor mij eigenlijk al goed gedaan. Gewoon voor elkaar blijven werken en dan zien we wel waar/of dat schip strandt.
In het kampioensjaar hadden we na 24 speelrondes 63 punten en de nummer 2 totaal 58 punten. Nu hebben hebben we 55 punten na 24 speelrondes. Conclusie is dat de concurrentie minder goed presteert en wij naar verwachting. Nu dit volhouden al zal het voetbal beter moeten want anders hou je dit niet vol.
Dat is een scheef vergelijking. Je kan pas aan de eind van het seizoen zo’n vergelijking maken. Vooral omdat Feyenoord alleen nog tegen Ajax moet en Ajax nog tegen nog 4 directe concurrent. Feyenoord moet enkel nog tegen Sparta van de top 7. Was dat ook het geval in de kampioensjaar?
bloedaandepaal
Feyenoord heeft het steeds moeilijker zie je aan alles en 020 komt steeds beter op stoom.verliest feyenoord daar is het klaar.Denk dat als feyenoord 2e of 3e word ze t goed gedaan hebben.Kijk je naar psv en 020 heeft feyenoord n minder elftal
020 komt beter op stoom?
Jij hebt ze vandaag duidelijk niet aan het werk gezien.
bloedaandepaal
Onthou maar wat ik zei.020 word gewoon kampioen