Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

"Als Feyenoord echt de titel kan pakken, dan komt er een soort tegengas op gang"

Van de redactie

Willem van Hanegem merkt dat het sentiment in de media rondom Feyenoord aan het veranderen is, nu de club daadwerkelijk een gooi doet naar de landstitel. Hij krijgt de indruk dat mensen angstig worden, zo zegt hij in Algemeen Dagblad.

Van Hanegem zag Feyenoord dit weekend weinig overtuigend van FC Groningen winnen. “De fans van Feyenoord zullen niet op hun gemak naar hun club kijken. Het is bepaald niet overtuigend.” 

Na afloop van de wedstrijd in De Kuip ging het veelvuldig over de rode kaart voor Isak Määttä. Van Hanegem snapte de beslissing van scheidsrechter Joey Kooij wel. “Ik vond die gele kaart dus wel volkomen terecht. Wie heeft gevoetbald, weet precies wat daar gebeurde. Die Määttä schoot de bal bewust hard richting het hoofd van Alireza Jahanbakhsh. Hij had alle tijd voor honderd andere oplossingen, maar koos voor dit.” Dat de Noorderlingen na afloop naar de scheidsrechter wezen, begrijpt Van Hanegem niet. “Dennis van der Ree van FC Groningen zei dat zijn club bestolen was in de Kuip, maar ze zijn niet over de middenlijn geweest.”

Met nog tien speelrondes te gaan staat Feyenoord nog steeds bovenaan. De Kromme merkt dat de spanning toeneemt en niet alleen bij de spelers. “Ik merk ook dat mensen angstig beginnen te worden dat Feyenoord inderdaad de titel pakt. Dat zie je aan analyses, aan vragen die worden gesteld aan spelers en de trainer, aan onrust bij zogenaamde kenners. Dat Feyenoord lekker meedoet, vinden ze vaak prachtig. Alsof het een beetje aandoenlijk is dat Feyenoord er weer eens bij is. Maar als ze in Rotterdam eens echt de titel kunnen pakken, dan komt er een bepaald soort tegengas op gang. Want dát is voor veel mensen niet de bedoeling.”

Delen

Reacties

Je kan je overal druk over maken, maar lijkt me niet goed voor je gezondheid.
Willem heeft wel gelijk , denk ik, die tweede gele kaart en dus rood, was niet bepalend voor het spelbeeld, Groningen kwam helemaal de middenlijn niet meer over en zo'n bal van Idrissi gaat er gewoon in of er nou 10 of 11 Groningers staan. Het mooiste nieuws wat ik vandaag las, was dat Sarri het enige niet leuke aan het Nederlands voetbal vindt, zijn de Feyenoord supporters.
Dat moeten we er in houden, dat trainers van de tegenpartij maanden later nog zwetend wakker worden 's nachts, als ze aan dat avondje terug denken.
Die Valentijn Driesen en z'n loopjongen van de Telegraaf, Verweij zijn ook van die onverholen Ajaksfans. Ze kunnen dat nog een tijdje verbergen totdat ze echt vrezen dat hun peperdure schijtploeg het kampioenschap dreigt mis te lopen. Perez, Van der Vaart houden niet eens de schijn op. Gênant allemaal.
Het spijt me te moeten zeggen, maar Willem doet daar zelf helaas ook aan mee met zijn, naar mijn mening, onterechte kritiek op Hancko, Jahanbakhsh en Szymanski
Willem doet daar uiteraard niet aan mee. Dat hij soms over kritisch is dat klopt maar dat zijn natuurlijk andere beweegredenen.
Ik ben soms wel eens kritisch op De Kromme en heb een pesthekel aan Calimerogedrag, maar dit maal heeft hij absoluut een punt. De grootste zijlijnzeiker in deze is het Ajaxaapje van Studio Voetbal; Rafael van der Vaart. Hij had met alle recht en reden kunnen beweren dat Feyenoord weinig imponerend speelde afgelopen zaterdag. Hij had m.i. zelfs kritisch kunnen zijn op Arne Slot die veel eerder een duidelijke keuze had moeten maken m.b.t. de bezetting op de vleugels voorin. Maar hij ging met slap gel*l over Joey Kooij de indruk wekken dat Feyenoord een soort van bevoordeling krijgt van scheidsrechters.
De enige twee scheidsrechterlijke fouten in wedstrijden van Feyenoord die direct invloed hadden op de het resultaat zijn de onterechte corner voor PSV waaruit gescoord werd en de niet gegeven strafschop tegen Twente. Dat zijn 3 punten in ons nadeel. Schouders ophalen en doorgaan, wat mij betreft maar als je dan dit soort zeikverhalen moet aanhoren, kan het geen kwaad om daar een keer op te wijzen.
N.B. Dat Kooij regelmatig aangaf tijd bij te trekken, is zelfs zeer verstandig het voorkomt te grote ergernis en dus onrust op de tribune. Scheidsrechters zouden dat veel vaker moeten doen. Of direct geel geven en bij de eerstvolgende herhaling nog een keer.
Helemaal gelijkWillem! Als je Hans hoort Kraayen tegen Wiefer en Slot..alsof ze gewoon MOETEN zeggen: Feyenoord is slecht!
Winnen op basis van fitheid en arbeid iedere wedstrijd, is in nlse pers een brevet van onvermogen.
Prachtig die Willem, die denkt wat kan mij het nog verrotten, ik neem geen blad meer voor de mond als het om dit anti Feyenoord sentiment gaat.
Het is altijd hetzelfde: wanneer Feyenoord kampioen wordt is het de kampioen van de armoede etc.etc.
Elke andere club die kampioen wordt is gewoon fantastisch dan wordt dat niet eens benoemd.
Kijk voor de gein nog even naar studio neus. Daar is nota bene Ron Jans als enige Positief/ realistisch over Feyenoord en dat geneuzel over die kaart.
En onze Feyenoord held Pi-air kan daar ook alleen zitten als sell-out echt sneu.
Wie kijkt nou nog studio neus. Dan ben je echt een 020er als je daar naar kijkt. Je kijkt naar vi, veronica insite, Albert verlinden insite op de achterkant of ESPN. de rest is joden journaal daar kijk je als nazi niet naar. En ja Feyenoord speelt vaak niet het beste spel en heeft ook niet vaak de beste spelers maar het is wel verdomd leuk als er eens een ander kampioen word dan ajax of psv.
Ik heb me ook geërgerd aan de eenzijdigheid en het gezeik van Studio Voetbal maar dit soort overspannen teksten met de termen 'studio neus', 'joden' en 'nazi' en ik ga zowaar nog weer een beetje begrijpen dat anderen een hekel aan Feyenoord hebben. Van FeyenoordPresident dacht ik eerst nog dat hij ironisch kritiek had op Voetbal-Leek maar dat is dan wel heel erg verpakt in wartaal. Redactie, als jullie een beetje fatsoen in jullie donder hebben, haal je dit soort comments weg.
ik kijk nooit Studio neus. Die nit wit van een Stekelenburg etc...
Nou, ik vind dit eerder een overspannen reactie op de term: Studio Neus dat is toch gewoon humor.
Maar jouw reactie past prima in deze Woke tijd/ cancel cultuur.
Ik heb zelf Joods bloed en familie die in jappenkampen & strafkampen hebben gezeten.
@Voetbal-Leek
Het feit dat je meent je belachelijke woordkeus te kunnen rechtvaardigen met het trieste verleden van familieleden laat pas goed zien, wat voor morele viespeuk je bent. Je misbruikt het elven van anderen voor een zwakzinnige zelfverdediging.
Overigens sta ik vrij afwijzend t.o.v. veel zgn. woke-opvattingen omdat die te vaak beargumenteerde meningen verketteren, louter omdat het een afwijkende mening is. Maar ik sta niet minder afwijzend tegen bedenkelijke lulkoekenbakkers zoals jij die als ze kritiek krijgen op hun smakeloze taalgebruik 'huilie-huilie' gaan doen over een zgn. cancelcultuur. Je lijkt Johan Derksen wel.
Nu komt het mentale gedeelte om de hoek kijken. Het zou mooi zijn als we voor de klassieker al een klap kunnen uitdelen.
Niemand wilt het ons zien winnen lijkt het altijd en ik weet niet wat er allemaal is maar als het goed gaat bij Feyenoord heeft de media altijd meer aandacht
De meest logischer verklaring is denk ik flink wat aandelen hebben bij een beursgenoteerd bedrijf ;)
Ik dacht dat het aan mij lag dat er een vreemde dynamiek gaande is richting Feyenoord, maar er zijn dus mensen die er zo over denken.
Alles raak. Volledig eens met alles wat hij hier zegt.
Haha Held! Willem slaat de spijker op zn kop.