Bevestigd
belt-beelen

VK Sportphoto

Transfers

Slot wil Van den Belt en Beelen niet kwijt

Van de redactie

Arne Slot wil het liefst dat beide spelers die afgelopen zomer overkwamen van PEC Zwolle, Thomas Beelen en Thomas van den Belt, bij Feyenoord blijven. In gesprek met De Telegraaf geeft de trainer van Feyenoord aan dat beide spelers zich ook goed kunnen ontwikkelen bij de club zonder al te veel speeltijd in officiële wedstrijden.

Bij Feyenoord wordt veel aangeklopt door trainers en clubs voor spelers die weinig minuten maken. "Dat zijn de spelers waarover de meeste berichtjes worden gestuurd door trainers en die willen allemaal hetzelfde", begint Slot. "Als het over Beelen gaat, is het heel simpel. Voor onze achterhoede willen we er eerder een speler bij dan dat we er een laten gaan. Mijn assistent Etienne Reijnen kent hem van PEC Zwolle en ziet wat een enorme ontwikkeling hij, ook fysiek, heeft doorgemaakt het afgelopen halfjaar. Ik vind het al heel knap van hen beiden dat ze fit zijn gebleven onder de hogere belasting. Je ziet vaak dat spelers na zo’n stap geblesseerd raken."

Dat geldt overigens niet alleen voor Thomas Beelen. "Dat zeg ik ook tegen Thomas van den Belt. Natuurlijk zou hij graag meer willen spelen. In zo’n situatie moeten spelers de afweging maken of ze meer leren van een jaar verhuurd worden en spelen op een lager niveau of in dit regime actief blijven om jezelf te blijven ontwikkelen. Ook als je niet alles speelt, kun je jezelf ontwikkelen. Mats Wieffer had het eerste halfjaar bij Feyenoord minder gespeeld dan Thomas van den Belt nu. Ik wil ze er allebei graag bijhouden. In het algemeen zeg ik wel altijd: als een speler langere tijd weinig speelt en die rol niet meer op kan brengen, dan moeten we daarnaar kijken. Dat signaal geven ze totaal niet af. Ze willen beter worden, niet alleen op het trainingsveld, maar ook in het hele gebeuren eromheen."

"Ik heb ook liever dat ze blijven, want we kunnen ze nodig hebben. Beelen is de enige centrale verdediger die ik achter de hand heb en met het vertrek van Ramiz Zerrouki naar de Afrika Cup is ook Van den Belt een plekje in de pikorde gestegen. Maar ik zal nooit zeggen ‘blijf maar, want je gaat meer spelen’. Die belofte doe ik nooit", besluit Arne Slot.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Dit is een groot compliment naar de trainers: de kwaliteit van de trainingen is blijkbaar zo hoog dat spelers sneller beter worden zonder wedstrijden te spelen dan bij een andere Eredivisieclub waar ze wel zouden spelen.
Wanneer verwacht je het nieuwtje te kunnen brengen?
Waar is dat gezegd van de nieuwtjes? Of nieuwtje
Gisteren zei hij dat al,maar tot nu toe nog niks gelezen...
Dit was het 2e nieuwtje? Wat je niet in gevaar mocht brengen?
Dit is geen primeur hoor. Stond al in de Telegraaf
Het uitlekken hiervan brengt ook niks in gevaar dus kan me niet voorstellen dat dot het nieuwtje is waar Rutger het gister over had.
Beelen begrijpelijk, de enige degelijke stand-in voor Hancko en eventueel Trauner. Vd Belt is een ander verhaal, komt gewoon inhoudelijk nog te kort en moet vlieguren maken op Eredivisie-niveau. Zijn potentieel is duidelijk, een goede passer met scorend vermogen. Mist de inhoud en intensiteit voor dit Feyenoordniveau, het gaat hem gewoon nog te snel.
Vd Belt verhuren voor 0.5-1.5 jaar lijkt me voor alle partijen het beste.
Maar kan hij de inhoud en intensiteit leren bij de clubs onder plek 4? Ik denk dat als dat zijn verbeterpunten zijn, hij beter kan blijven
Jij weet het beter dan Slot? Dat is toch wel apart vind je niet?