stengs-3

VK Sportphoto

Nieuws

Slot ziet Stengs uitblinken: "Calvin stopt er ongelofelijk veel tijd en energie in"

Stan

Calvin Stengs verkeert op dit moment in de vorm van zijn leven. De 24-jarige middenvelder rijgt bij Feyenoord de kansen aan elkaar en behoort zowel op Eredivisie- als Champions League-niveau bij de uitblinkers van de Rotterdammers. Tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag gaat Arne Slot in op het spel van de aanvallende middenvelder, die hij afgelopen zomer naar De Kuip haalde. 

"Ik weet wel dat hij dit in zich had, of hij het ook zo snel voor elkaar zou krijgen dat is altijd afwachten", zegt Slot over Stengs, die volgens de trainer ook gebaat is bij een goed lopend team. "Hij is ook afhankelijk, want hij is goed, maar het is geen Messi. Dus hij is ook altijd afhankelijk van zijn elftal. Het is heel fijn om te zien dat het elftal dusdanig goed samenspeelt dat het individu daarin dan ook kan uitblinken. Dat geldt voor Calvin, maar ik doe bijna iedereen tekort als ik die niet als individu opnoem die ook aan het uitblinken zijn. Dat wij zo snel al goed spelen, dat helpt Calvin ook om rendement aan ons spel toe te voegen."

De Feyenoord-trainer kent Stengs natuurlijk al uit zijn tijd in Alkmaar en is dus al langer op de hoogte van diens kwaliteiten. Slot kent echter ook de kritiek op het rendement van zijn middenvelder. "Ik denk dat als je teruggaat naar de periode dat wij samengewerkt hebben bij AZ, was Calvin ook al heel erg goed. Daarna zijn we hem natuurlijk een tijdje uit het oog verloren, ook ik, want ik heb hem in Nice ook niet zien spelen en in Antwerpen ook niet veel. Maar op het moment dat we de vacature hadden, ga je er toch wel weer wat meer induiken en zie je dat hij nog heel veel dingen had, die hij destijds ook had. Dan hoop je er een klein beetje op, kijkende naar de kwaliteiten van ons elftal en wat je als staf nog kan toevoegen, dat je heel veel rendement uit hem kan gaan halen."

Hard werken
Naast dat rendement, waar Stengs bij Feyenoord zeker over lijkt te beschikken, is hij ook een stuk venijniger en feller. "Dat zit hem in je speelwijze en dat zit hem in de manier waarop je traint, dus wat voor oefeningen je doet", verklaart Slot. "Als jij deze speelwijze hanteert waarin je constant hoog druk moet zetten en je traint ook op die speelwijze, dan is het normaal gesproken aannemelijk dat je daar dan ook beter in wordt. Dat denk ik dat je bij Calvin, onder anderen, terugziet."

Toch speelt de speler zelf daar ook een grote rol in. "Het moet komen uit de speelwijze en de oefenvormen die wij aanbieden, maar ook uiteindelijk ook uit de speler die wil investeren in zichzelf tijdens die oefeningen en als we aan het voetballen zijn. Daarnaast hebben wij ook een dusdanig goede staf, dat ze ook nog heel veel naast het veld beïnvloed worden en kunnen verbeteren. Daar krijg ik altijd van de fysieke staf terug, dat Calvin er ongelijk veel tijd en energie instopt om ook buiten het veld sterker en fitter te worden."

Delen

Reacties

Ongelooflijk wat die gast nu al na een paar maandjes allemaal brengt. Waar ligt zijn top als hij zo nog een paar jaar doorgaat!?
Jammer dat we maar 70% vd transferrechten hebben.