slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot noemt vroege aanvangstijd tegen Twente 'aandachtspunt'

Stan

Nadat Feyenoord woensdagavond glansrijk won van SS Lazio, nemen de Rotterdammers het zondag om 12:15 alweer op tegen FC Twente. De vroege aanvangstijd, zeker na een Europese wedstrijd, is tijdens de persconferentie van Arne Slot punt van discussie. 

Vorige keer, toen Feyenoord na een Europese wedstrijd vroeg moest spelen op zondag tegen PEC Zwolle, oogde het team niet al te scherp. "Dat kan met het aanvangstijdstip van de wedstrijd te maken hebben", vertelt Slot. "Je hoort heel vaak clubs en spelers zeggen dat 12:15 niet een ideaal tijdstip van de wedstrijd gevonden wordt. Het scheelt dat beide ploegen om 12:15 starten, dus hebben ze er evenveel last van. Maar het kan ook een reden zijn waarom je misschien ietsje minder scherp aan de aftrap stond. We hebben dat geanalyseerd en we gaan de aanloop naar de wedstrijd toe wat anders invullen."

Slot was namelijk niet geheel tevreden met het spel dat de voorbereiding richting het desbetreffende duel met PEC opleverde. "Wij hebben er ervaring mee en jongstleden nog in Zwolle. Toen vond ik niet dat we heel goed gestart zijn. Toen hadden we natuurlijk een bepaalde opbouw naar die wedstrijd toe. Dan moet je denken aan hoe laat je eruit gaat en hoe je je daarin voorbereidt. Daar hebben we wel even naar gekeken, of we dat nog op een andere manier kunnen doen. Ook omdat de tijd nog een uurtje teruggaat, wat dan aangaat spelen we eigenlijk om 13:15, dan wordt het al acceptabeler. Ik wilde het al niet als excuus gebruiken, want ik zei al dat beide ploegen om kwart over twaalf beginnen."

Toch bekent de Feyenoord-trainer dat het een factor is waar je rekening mee moet houden. "Het is wel een aandachtspunt, omdat je heel vaak hoort dat ploegen moeite hebben op dat aanvangstijdstip. Dat is niet zo ingewikkeld, want eigenlijk het moment dat je wakker wordt, neem je je ontbijt en dat is ook gelijk je sportmaaltijd. Je wrijft nog een keer in je ogen en je begint aan de wedstrijd. Daar kijk je wel met elkaar naar, want vorig jaar speelden we in Utrecht om 12:15 en dat was ook niet onze beste wedstrijd." 

Delen

Reacties

Twente is minder dan vorig jaar en Feyenoord beter. Ik verwacht geen problemen.