slot

Foto: VK Sportphoto | Tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Slot: "Zondag moeten we er weer staan"

Van de redactie

Feyenoord heeft na het midweekse Champions League-duel in Rome de knop omgezet en het vizier gericht op de volgende wedstrijd in de Eredivisie. Het team van trainer Arne Slot staat zondag tegenover AZ; een wedstrijd tussen twee teams met momenteel hetzelfde aantal punten. "We spelen tegen een directe concurrent", aldus Slot op de clubwebsite.

Hoe snel de focus binnen het Rotterdamse kamp ook werd verlegd, helemaal weg was de teleurstelling over het verloren Champions League-duel natuurlijk niet meteen. "Tijdens de terugvlucht schiet het resultaat nog wel een aantal keren door je hoofd, net als de stand in de poule", sprak Slot vrijdag. "Maar de Champions League staat nu even stil, dat moeten we parkeren en ons richten op de competitie. Zondag moeten we er weer staan."

Slot haalde daarbij ook de wedstrijd aan die zijn ploeg speelde na de thuiswedstrijd tegen Lazio. "Toen troffen we met FC Twente eveneens een concurrent, was het resultaat niet goed en speelden we niet onze beste wedstrijd. Dat moet zondag beter, ook omdat we op de ranglijst gelijk staan met AZ. We zijn al jaren aan elkaar gewaagd zijn, ik verwacht dat dat ook zondag het geval is. Daarnaast lijken onderlinge duels dit seizoen nog belangrijker, omdat het op de ranglijst dicht bij elkaar staat."

De coach is niet verrast dat de Alkmaarders ook dit seizoen weer goed presteren. "AZ doet al jaren mee in de top van Nederland. Ze hebben een zeer goed georganiseerde ploeg en spelen ook zonder bal erg gedisciplineerd. Daarnaast beschikken ze over spelers die altijd een goal kunnen maken, plus het feit dat ze een spits in bloedvorm hebben" (Vangelis Pavlidis, red.).

Zo wacht Feyenoord wederom een topduel, waarbij de supporters volgens Slot een belangrijke rol kunnen spelen. "Het is mooi dat we na drie uitwedstrijden weer in De Kuip spelen. We weten dat we thuis met onze supporters erachter tot veel in staat zijn. Uiteraard is het aan ons om minimaal net zo fanatiek te zijn als anders, zodat we het stadion achter ons krijgen."

Feyenoord – AZ begint zondag om 16:45 uur en is live te zien op ESPN 2.

Delen

Reacties

Ik twijfel nog, in de EL. Misschien iets meer kans om wat verder te komen maar aan de andere kant hoe mooi is het om door te gaan in de CL en 2x tegen bv real madrid!
Doorgaan in de CL levert al gelijk weer bijna 10 milj op toch?
Tuurlijk is het zuur maar mocht ik moeten kiezen tussen plek 2 en 3 in de poule dan kies ik voor plek 3 want Real Madrid en Manchester City is leuk maar de kans dat je dan doorgaat is 5%,