slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: “Zou jammer zijn als de trots vermindert na zondag”

Moreno

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord werd hoofdtrainer Arne Slot geïnterviewd door Jan Dirk Stouten. Hij besprak onder andere de huidige sportieve situatie bij Feyenoord, maar keek ook vooruit naar de wedstrijd van zondag.

Slot werd bij zijn opkomst op het podium met luid gejuich ontvangen. Of dat een symbool voor zijn status is in Rotterdam? “Niet voor die van mij, maar wel voor de status van het huidige Feyenoord”, luidde het antwoord van Slot. Tevens ging de hoofdtrainer van de koploper van de Eredivisie in op zijn huidige selectie. “Het zou gek zijn als ik niet tevreden zou zijn met de spelersgroep als je bovenaan staat, de achtste finale van de Europa League hebt bereikt en door bent in de beker. Ik ben dus hartstikke tevreden met selectie, maar we zijn ons ervan bewust dat de aantallen een reden tot zorg kunnen zijn.”

Belangrijker vindt Slot om aan te geven hoe knap de prestatie is van de huidige selectie. “De jongens die er staan werken keihard en hebben ervoor gezorgd dat we er zo voor staan zoals we er nu voor staan. Het is niet heel normaal dat er vijftien nieuwe spelers ingepast moeten worden. Gisteren op Sportgala in Rotterdam stonden er maar zeven of acht spelers. Dat was niet uit desinteresse van de rest, dat waren de enigen die er vorig seizoen bij waren. Dan is het enorm knap dat we staan waar we staan.”

Ook keek de oefenmeester even vooruit naar zondag, wanneer er in de competitie voor het eerst sinds de befaamde 6-2 overwinning uit 2019 weer een Klassieker in de Kuip plaatsvindt mét publiek. "Wij gaan er uiteraard weer alles aan doen om die wedstrijd te winnen. Uiteraard proberen we de spelers, zonder excessen, weer scherp en fanatiek aan de aftrap te krijgen. Dat kan wel eens minder nodig zijn dan normaal", reageerde Slot.

Tevens doet de trainer een oproep aan de fans die zondag naar de Kuip afreizen. "De grootste prijs die we als club hebben behaald in de afgelopen anderhalf jaar, is dat de Feyenoordsupporter weer trots is op de club en op de stad. Ik zou het enorm jammer vinden als die trots minder zou worden door, in mijn ogen, bizarre ongeregeldheden. Als we de wedstrijd zouden verliezen, zou dat de enige nederlaag moeten zijn, en niet alle negativiteit die er misschien bij kan komen."

Delen

Reacties

Ja, we moeten gewoon winnen, ik denk ook dat de trots dan zo voorbij is.
En als we kampioen willen worden dan moeten we dit winnen!!
Die fijne rel-Polen komen ons zelfs weer met een bezoekje "verblijden", zucht. Gaat fout.
Het kaf van het koren scheiden. En de relschoppers geen Feyenoordsupporters meer noemen. Dat zijn ze namelijk niet.
Precies! We moeten onze club supporten en niet als doorgesnoven gekkies schelden tieren en gooien naar ajaxspelers
En geen antisemitische spreekkoren meer, want daarmee schoffeer je Feyenoordsupporters die ook Joods zijn.
Daarmee schoffeer je àlle Joden én de club.