Bevestigd
smal

Transfers

Smal: "De naam van mijn nieuwe club zal geen verrassing zijn"

Van de redactie

Gijs Smal speelt komende zondag zijn laatste wedstrijd voor FC Twente. De verdediger van de Tukkers zal binnenkort de overstap maken naar Feyenoord. De officiële berichtgeving laat nog even op zich wachten. Eerst wil de 26-jarige linksback het seizoen goed afsluiten bij FC Twente en een ticket voor de voorrondes van de Champions League veiligstellen.

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Smal aan dat zijn nieuwe club geen verrassing zal zijn. "Ik weet niet de specifieke datum wanneer alles naar buiten komt, maar de mensen zijn niet gek. De naam van mijn nieuwe club zal geen verrassing zijn", aldus de verdediger.

Komende zondag speelt FC Twente uit bij PEC Zwolle. De drie punten zullen waarschijnlijk nodig zijn om een ticket voor de voorrondes van de Champions League voor komend seizoen veilig te stellen. "Ik ga ervan uit dat wij zondag de klus klaren. Ik heb er zin in, dit zijn prachtige wedstrijden. We weten wat er op het spel staat. Als wij ons ding doen en niet opeens zenuwachtig zijn, dan moeten we dit gewoon regelen met elkaar. Ik wil afscheid nemen met Champions League-voetbal. Wat ik het meest ga missen? Dat is toch wel mijn ontbijttafel met Robin, Lars, Michel, Michal, Sem en Ricky. Maar goed: bij mijn nieuwe club (Feyenoord, red.) zijn weer andere ontbijttafels", besluit Smal.

Vanuit de jeugd van AFC '34 stroomde Smal in 2012 door naar de jeugdopleiding van FC Volendam. Daar beleefde de linksback zijn doorbraak, waarna hij in de zomer van 2020 de transfervrije overstap maakte naar FC Twente. De uit contract lopende Smal speelde al 192 officiële duels voor FC Volendam en FC Twente, waarin hij 13 maal scoorde en 37 assists afleverde. De komst van Smal wordt binnen Feyenoord breed gedragen: hij past goed binnen de spelprincipes van de Rotterdammers.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Prima speler is dit, die kan nu meteen in de basis gaan spelen, ook als Hartman geen blessure had gehad, die was dan weggegaan. Als Lopez ook gaat dan zal er iemand bijkomen. En misschien krijgt jeugd ook de kans, is laatste jaren goed gegaan met deze positie.
Nederlandse jongen, TOP. Nu nog:
- Sambo (Transfervrij)
- Ludovit Reis (Doet het goed bij HSV)
- Jasper Schendelaar (Opvolger Lamprou)
- Sepp van den Berg (Bij vertrek Hancko??)
Sambo gaat naar Burnley, Reis is niet het type speler voor ons, we hebben genoeg jeugdkeepers voor de 3e keuze en van den Berg wil niet terug naar de Eredivisie heeft ie vgm ooit gezegd, maar dat zou wel een waardevolle toevoeging zijn.
Gaat net zoals Zerrouki enorm veel moeite hebben met het niveau verschil. Kwaliteit aankopen moeten echt komen anders spee je volgend jaar niet mee om de titel.
Dat zei ik al een tijdje, vorig jaar dacht ik ook dat we na ueda en ivanušec, ook bitello en nino gingen halen. Maar is niet gebeurd en dat mag niet meer gebeuren we hebben een goeie scouting daar ligt het niet aan.
Hij zal niet heel veel minder zijn dan Lopez, meerdere clubs van hetzelfde caliber als Feyenoord wilde hem hebben. Hartman is gewoon 1. Als die verkocht word koopt Fey wel weer een andere topper of misschien is er dan ook al weer een Hartman doorgebroken.
Wat een onzin. Zerrouki heeft prima wedstrijden gespeeld maar moest ook nog wennen. Timber werd vorig jaar ook afgezeken maar speelt nu uitstekend. Hetzelfde geldt voor Ivanusec maar moest nog wennen. Die gozer heeft veel techniek en inzicht. Je moet wel blind zijn om dat niet te zien. Smal is een prima aankoop. En nog wel transfervrij. Zo ga je er financieel op vooruit.
Niemand heeft het over Ivanusec dus leg geen woorden in mijn mond. En over Zerrouki kon ik het niet meer oneens zijn. Die heeft 2 goede wedstrijden gespeeld waarbij hij in een andere positie speelde als dat hij nu moet doen (namelijk het afstoppen van een bepaalde speler in Griezmann en Dybala) terwijl hij naast het normale middenveld speelde. Elke keer dat hij op de plek van Wieffer heeft mogen spelen viel hij door de mand. Positiespel is matig is altijd te laat en heeft dan overtredingen nodig om het op te lossen. Die man komt gewoon veelste kort.
Niet mee eens maar dat mag. Feyenoorders zijn over het algemeen negatief over hun eigen spelers.
Ik ben vrij positief ingestemd normaal gesproken. Zie ook nog steeds genoeg potentie in spelers waar andere niet zoveel in zien bijv. Ueda. Maar over Zerrouki valt niet veel positiefs te zeggen. Die komt gewoon veel te kort terwijl hij genoeg kansen heeft gehad. Doorselecteren lijkt me het beste. De Roon of Matusiwa bij een vertrek van Wieffer. En een andere back-up.
De Roon en Matusiwa gaan allebei niet komen. Natuurlijk kan Zerrouki nog verbeteren. En dat zal hij ook. Zonde om hem nu al af te schrijven.
Dus gewoon ergens volgende week de medische keuring en fotoshoot, daarna later in de week de aankondiging. Prima 2e keuze.