pieter-smorenburg

VK Sportphoto

Nieuws

Smorenburg: "We hebben zeker wat te besteden"

Moreno

Financieel directeur Pieter Smorenburg stond tijdens de Open Dag van Feyenoord voor de camera's van ESPN. Daarin liet hij zich positief uit over de financiële situatie van de club. "We willen het succes voortzetten, dus daar horen investeringen bij."

Smorenburg vertelt dat Feyenoord ook qua begroting grote stappen aan het zetten is. "Twee jaar geleden zaten we tussen de zestig en zeventig miljoen, afgelopen seizoen werd dat al 87 miljoen en komend seizoen gaan we over de honderd miljoen heen."

Trainer Arne Slot stak niet onder stoelen of banken dat hij op zeer korte termijn versterkingen wenst. De financieel directeur geeft aan dat de club financieel aan de wensen van Slot kan voldoen. "We hebben natuurlijk al het een en ander gedaan. Vorig seizoen moesten we eerst verkopen, maar nu hebben we bijvoorbeeld Zerrouki en Van den Belt al gehaald voordat we Kökçü verkochten. En er is nog ruimte om wat te doen, ons succes voort te zetten."

Hoeveel miljoen er beschikbaar is, liet Smorenburg in het midden. "Daar doe ik geen uitspraken over. We moeten de concurrentie niet wijzer maken dan ze al zijn. Aan ons de taak om verstandige keuzes te maken", vertelt de financiele man, waarbij hij aangeeft dat niet elke binnenkomende cent terug geïnvesteerd kan worden. "Door de goede prestaties krijgen spelers en staf natuurlijk ook premies. Ook moeten we variabele bonussen betalen aan voorgaande clubs van spelers."

Of de Feyenoord de grens van tien miljoen euro gaat passeren voor een inkomende speler? "We kijken per positie wat we nodig hebben. Maar het klopt dat we nog wat kunnen op financieel vlak. We blijven verstandig kijken wat we uitgeven."

Delen

Reacties

Tyfstraalt lekker een eind op met die jankerd
Doe eens lief.je kan veel zeggen maar is wel n goede speler.
Dat zijn er zoveel, speler moet ook bij de club passen
Denk dat die wel zou passen.Vind het een echte winaar. Paixao doet dat ook wel eens hoor.En vind simons wel n schatje
Is gewoon n leuke jongen hoor😂😂😂 Ja zijn ook dames op deze site sorry😀
Dit is zulk oerdom, conservatief gezeik. Goede voetballers zijn goede voetballers. Maakt toch een snars uit waar zij dan vandaan komen?
Wel grappig dat er op transfermarkt. Com staat dat de kans van invanusec en zakharyan de kans dat die komt dan heel groot zijn en dan weer klein.
Er wordt veel geklaagd waarom Feyenoord zo voorzichtig is met investeren in spelers.
Wat zijn de afspraken VVF:
https://www.feyenoord.nl/de-club/organisatie/vrienden-van-feyenoord
Indien Feyenoord Rotterdam N.V. eigen aandelen inkoopt, wordt de verkrijgingsprijs van de ingekochte aandelen in mindering gebracht op de agioreserve, totdat deze aandelen worden ingetrokken of worden verkocht.
Indien ingekochte aandelen worden verkocht, komt de opbrengst uit verkoop ten gunste van de agioreserve.
Feyenoord had eind 2021-2022 nog 1 miljoen Eigen Vermogen, maar dat werd voor 36 miljoen met Agioreserve van de VVF gerealiseerd, anders had de club een negatief Eigen Vermogen van 35 miljoen.
Misschien begrijpen jullie nu waarom de club zo voorzichtig is met herinvesteren, want van de winst moet een deel terug betaald worden aan de VVF.
Eindelijk iemand die het begrijpt
Goed verhaal. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn natuurlijk. Feyenoord doet het naar omstandigheden gewoon heel goed. Mensen zijn blijkbaar al snel vergeten waar we vandaan komen. Het was echt diep en diep triest. Nog erger dan onze jongere generatie zich kan voorstellen volgens mij, gezien sommige reacties hier. We zaten echt diep in de ellende, en daar zijn we nog steeds van aan het opkrabbelen. Dat we desondanks toch alweer 2x kampioen zijn geworden, geeft deze Feyenoordman moed. ;-)
De Vijanden van Feyenoord maken de club kapot.
Best wel een aparte uitleg .... want vertel mij dan maar eens hoe het komt dat Feyenoord tot vlak voor COVID nog een Eigen Vermogen had van € 24,5 miljoen wat nodig was om een hypotheek te krijgen voor dat gedrocht van een ander stadion ...? Het aantal uitgegeven aandelen aan de VvF en de daarbij gekregen steun is jaaaaren daarvoor al ontvangen en uitgegeven. COVID is er dus de oorzaak van dat het Eigen Vermogen door het negatieve bedrijfsresultaat in 2 jaar met zo'n € 23 miljoen is gedaald, echter Feyenoord vanuit de Haagse regelingen onlangs ook weer miljoenen binnengekregen ter compensatie. Als we dan in het achterhoofd houden dat de laatste 2 europese campagnes respectievelijk min € 20 milj Conv. League Finale en € 15 milj Europa League premies zijn verdiend. Tel hierbij op de transferbedragen die tot nu toe zijn binnengekomen a € 90-95 miljoen en je hebt een gezonde club. Tuurlijk is er ook voor zo'n € 45 miljoen uitgegeven. Per saldo nog altijd ruim positief dus. Dan wordt het dus logisch dat je de verkochte aandelen weer terugkoopt of forse delen hiervan. Vooral omdat deze aandelen in een gezonde club veel meer waard zijn, zonder dat het invloed heeft op welke boekwaarde dan ook. Dat activeert zich pas als je ook weer verkoopt maar daar moet Feyenoord van geleerd hebben. Nooit meer verkopen maar áandelen' aanbieden in bijv. een 3-5 jarig hospitality lease pakketten zoals in Eindhoven .... En dan krijgen we voor komend seizoen zo'n € 35-40 milj voor deelname groepsfase CL en wie weet wat voor stunten we daar gaan behalen :-D
De afsluiting "We blijven verstandig kijken wat we uitgeven" is een geruststellende gedachte. Hopelijk geldt ook hier voor dat het niet om woorden maar om daden gaat.
Er gonzen momenteel namen (Ivanusec, Zakharyan) van ongetwijfeld talentvolle spelers maar niet op het niveau dat je er (zo goed als) zeker Europees overwintert. Natuurlijk kunnen/zullen zij zich bij Feyenoord c.q. Arne Slot nog verder ontwikkelen maar jezelf rijk rekenen o.b.v. de uitgaven die je doet, is niet verstandig. Vandaar dat de woorden van Smorenburg dat wel zijn.
Of je Europees overwintert, hangt natuurlijk vooral van de loting af. Uit poule 3 kun je Rangers of Zagreb treffen, maar ook Milan of Lazio en pot 4 kan Newcastle zijn, maar ook Young Boys. En hopelijk tref je de club uit pot 2 als laatste wedstrijd thuis en zijn zij al geplaatst.

Feyenoord kan natuurlijk nooit spelers halen die overwinteren in een poule Real Madrid, AC Milan en Newcastle
Je hebt helemaal gelijk, de loting is bepalend. Waar het mij vooral om gaat, is de gedachte dat vanwege de CL-deelname nu ineens 'zwaar de portemonnee getrokken moet worden'.
Uitgaven (transfers, i.c. de afschrijving daarvan + doorlopende verplichtingen als salarissen) moeten passen binnen de kaders van een begroting zonder CL-deelname na komend seizoen en met niet meer inkomsten dan de deelname aan de poulefase in 23-24 'zeker' gaan opleveren.
Sterker nog, ik heb liever dat Feyenoord geld blijft reserveren voor een mogelijk groter belang in het stadion dan nu vanwege een onverwacht kampioenschap en dus onverwachte CL-deelname 'te dure' spelers. Aangehaakt blijven bij Ajax en PSV is noodzakelijk maar verder is de langere termijn veel belangrijker.
Als we het niveau van einde vorig seizoen snel aan kunnen tikken, dan kunnen we misschien wel wat geld gaan verdienen in de poulefase. Afhankelijk van wie je treft natuurlijk, maar winnen gaan we hem toch niet. Zolang Geertruida niet vertrekt, lijkt idd het kosten baten verhaal op te spelen. Zijn vertrek zou een aderlating zijn voor het team, maar het zou Feyenoord meer slagkracht op de transfermarkt geven. Wat kun je het beste doen dan? Ik zou dan toch maar Geertruida bij de ploeg houden.
hopelijk komen Ivanusec, Zakharyan en Isaksen.
Isaksen zeker mirt. Die eerste 2 worden al moeilijk maar denk net haalbaar dan heb je een hele sterke selectie
Focus ligt opende eerste 2x ik zou Isaksen als leuke extra zien!
Er zal meer bij moeten want er zal ook nog wel wat weggaan
We hebben al 50 miljoen besteed
Wat wil je daarmee zeggen?
Je hebt dit jaar pas circa 12 miljoen besteed .
Je zult elk jaar weer geld moeten besteden, zolang er meer maar miljoenen binnenkomen.
Vorig seizoen tot nu is 50 miljoen besteed.
Onzin. Gericht aankopen. Anders kom je operationeel in de problemen.
Maar gerichte aankopen kosten nou eenmaal miljoenen in deze markt.
Ik zeg niet dat je moet gaan smijten met geld, maar als je spelers als Ivanusec wilt halen dan moet je wel grote sommen neergaan leggen.
Dat is ook afhankelijk van salaris, afschrijvingstemijn en mogelijk betaalperiode
Afgelopen jaren aardig wat goede poppetjes neergezet in de organisatie en nu die poppetjes weten te behouden
Het gaat er toch niet om of je een speler van 10 miljoen haalt of niet...
Er is een totaal transferbudget waaruit alle nieuwe spelers gekocht moeten worden...
Stel je hebt 25 miljoen voor 4 spelers... Als je dan 3 goede vind voor 4 of 5 miljoen dan hou je 10+ over voor die ene klapper...
Maar als die eerste 3 duurder uitvallen hou je minder over en moet je iemand ander halen...
Lijkt mij een uitstekend FD.

Op naar zijn voortuin.
Hopelijk gaat het ook een beetje snel gebeuren.
Dat hoopt iedereen, maar onderhandelen is een vak en kost tijd.