yv2023316yv2023316a1a09393

VK Sportphoto

Nieuws

Spaanse arbiter voor Feyenoord in Stadio Olimpico

Moreno

Jesús Gil Manzano is door de UEFA aangesteld voor het duel tussen AS Roma en Feyenoord. De wedstrijd wordt donderdag om 21:00 uur gespeeld in Stadio Olimpico in Rome. Het wordt de derde keer dat Manzano een duel van Feyenoord leidt. 

De Spanjaard (40) wordt hierbij geassisteerd door Diego Barbero en Ángel Nevado. De vierde man is Juan Martínez Munuera en Alejandro Hernández is de VAR. De Spaanse arbiter geldt als een van de betere scheidsrechters van zijn land. Dit seizoen floot hij El Clásico al tussen FC Barcelona en Real Madrid, en bovendien leidde hij de Champions League-duels PSG-Borussia Dortmund en AC Milan-PSG.

Gil Manzano had dit seizoen de leiding over 21 wedstrijden in alle competities, waarin hij gemiddeld iets meer dan vier gele kaarten per wedstrijd uitdeelt, maar zelden een rode kaart. Die trok hij dit seizoen slechts één keer. Zesmaal ging de bal op de stip. 

Het is dus niet voor het eerst dat Manzano een wedstrijd van Feyenoord fluit. Tot nu toe is de Spanjaard Feyenoord goed gezind; hij leidde de gewonnen wedstrijden tegen Shakhtar Donetsk van vorig seizoen (7-1) en Manchester United in het kampioensjaar 2016/17 (1-0) in De Kuip.

Delen

Reacties

Of van die labiele scheidsrechters uit Oost Europa of van die lolbroeken uit Zuid Europa.
De vorige wedstrijd een Roemeen wat ook halve Italianen zijn en dan nu een Spanjaard...
Weet niet of een Spanjaard het beste is in deze wedstrijd...