sparta-rotterdam-feyenoord-1-3-jim-breeman-sports-photography-45

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Sparta-trainer ziet kansen tegen Feyenoord: "Ze zijn aan het zoeken"

Stan

Zondag staat in de Eredivisie de eerste Rotterdamse derby op het programma. Op Het Kasteel neemt Feyenoord het in een uitwedstrijd op tegen stadsgenoot Sparta. In gesprek met Rijnmond Sport blikt Jeroen Rijswijk, nieuwbakken trainer van de club uit Spangen, vooruit op het duel. 

Rijsdijk probeert het belang van het treffen tussen de twee Rotterdamse ploegen tevergeefs te nuanceren. "Het is een mooie pot, maar het is wel een van de 34. Alleen ik snap wel dat er een speciaal tintje is: een Rotterdamse derby. Dus ik begrijp wel dat dat een bijzonder potje is." De nieuwe trainer van Sparta gelooft erin dat zijn spelers klaar zijn voor de bijzondere wedstrijd. "Ik denk dat wij hebben laten zien het afgelopen jaar, en ook dit jaar in de voorbereiding en de start van de competitie, dat wij een lastige ploeg zijn om te verslaan. Ik denk dat het een mooi affiche is."

De kwaliteiten van de landskampioen zijn ook bij de manager van de Spartanen bekend. "Feyenoord is natuurlijk gewoon een goede ploeg, die zijn vorig jaar niet voor niks kampioen geworden. Ze zijn super fit, tactisch heel flexibel, kunnen alle kanten op. Gewoon een goede ploeg. Dat team hebben ze nog steeds staan, alleen door wat wijzigingen zijn ze op dit moment enigszins aan het zoeken naar de juiste formatie, wat heel logisch is."

Daardoor ruikt Sparta bloed, maar weten ze ook nog niet precies wat ze moeten verwachten van Feyenoord. "Het is even afwachten hoe ze gaan starten. Dat biedt in ieder geval voor ons nog wel iets extra kans op het moment dat zij nog niet helemaal zeker zijn van hoe ze het nou echt willen doen. Het is voor ons ook overigens weer lastig om ons écht goed voor te bereiden, want we weten niet precies wie er gaat spelen. We moeten met verschillende scenario’s rekening houden."

Delen

Reacties

Hoe goed speelt Feyenoord met spelers onderling? Hoe is de wedstrijd mentaliteit. Je kan wel dure aankopen willen maar het belangrijkste is de winnaars mentaliteit. Het scoren.
Er zijn met vergelijk van vorig jaar 5 stoeltjes meer voor Feyenoord gereserveerd op het kasteel. Hoop dat dit met nieuwelingen te maken heeft. Bijna zondag dan weten we meer!
Voor sparta begrippen hebben ze een uitstekende spits. De rest is 13 in een dozijn. Deze moet je gewoon winnen.
@FTM Hoever zitten jongens als Sauer, Zechiel en Milambo daadwerkelijk van speelminuten af?
Heel ver! Als jongens als van de belt, dilrosun, etc eerder minuten maken dan zit je er nog heel ver vanaf!
Zakharyan onderweg naar Sociedad voor 12 miljoen. Wat doet het pijn dat we dat bod niet hebben gematcht. Dat was onder andere een speler waar we ongeloofelijk veel plezier aan zouden beleven. Maar voor mijn gevoel ontbreekt er soms net dat laatste beetje lef om een paar miljoen hoger te gaan zitten voor een speler die 'aan de bovenkant versterkt'.
Waarom schoot die 12 miljoen dan ook niet voor?
Wij gaan winnen alleen met hoeveel is de vraag.
Met dit middenveld is het weer ouderwets hoogspanning , week in week uit. De transferwindow is tot nu toe uitermate teleurstellend en 3 punten pakken gaat een enorme uitdaging worden , het gaat een heel moeizaam seizoen worden met dit elftal....
Maar dit is niet het elftal. Er komen de komende 2 weken vast nog wat wijzigingen
Ik ga er vanuit dat het bij ivanusec en afdankertje Idrissi gaat blijven....en dat is bij lange na niet goed genoeg om serieus mee te doen!
Er komen vast nog mutaties... Plus het feit dat de spelers beter op elkaar ingespeeld zullen raken.
Niet op die angstgroenehaas reageren joh hij is depressief.
Is niet anders dan de jaren hiervoor, als Feyenoord komt ruiken ze altijd bloed, en weer door.
ja , dat is zeker zo .

En nu ze beter draaien tegenwoordig , hebben ze daar ook meer reden voor .

Gelukkig is het vaak wel zo , als ploegen denken , dat ze de boel wel kunnen hebben , , de werkersploeg die we zijn , net nou weer de doorslag geeft

Druk bij ons natuurlijk wat groter na de zeeperd , tegen Fort, maar ja dat is niet anders
Knokken moeten ze , niet verzaken