fc-dordrecht-nac-breda-2-2-jim-breeman-sports-photography-41

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Hans Kraay jr. enthousiast over Tsoungui: "Hij is mijn favoriete pareltje"

Stan

Als we Hans Kraay jr. mogen geloven, kunnen we dit seizoen veel verwachten van Feyenoord-huurling Antef Tsoungui. De Belgische verdediger wordt dit jaar door de Rotterdammers uitgeleend aan FC Dordrecht, waarmee het een samenwerkingsverband heeft. In de Keuken Kampioen Divisie kan Tsoungui wel eens hoge ogen gaan gooien, zo laat Kraay jr. optekenen bij ESPN.

De sportzender vroeg haar analisten welke talenten zij in de gaten gaan houden op het tweede niveau van Nederland. Hans Kraay jr., die elke vrijdag tijdens het programma Voetbal Op Vrijdag op ESPN zijn licht laat schijnen over de KKD, kiest dus voor Antef Tsoungui als zijn One to Watch. "Een centrale verdediger met een heerlijke inspeelpass tussen de linies", zegt de analist over de van Feyenoord gehuurde mandekker. 

Tijdens zijn officiële debuut voor Dordrecht zag Kraay jr. al wat Tsoungui in huis heeft. "Hij speelt graag vooruit, kan uitstekend koppen en scoorde ook met zijn kop tegen NAC Breda. Hij is mijn favoriete pareltje."

Tsoungui werd deze zomer door Feyenoord overgenomen van het Engelse Brighton & Hove Albion. Vrijwel gelijk daarna werd de 20-jarige Belg verhuurd aan FC Dordrecht. In de KKD kan de sterke verdediger zich ontwikkelen tot een beter speler, waarna hij in de toekomst mogelijk een optie kan worden voor het eerste van Feyenoord. 

Delen

Reacties

HK jr heeft veel verstand van voetbal in tegenstelling tot wat sommigen hier onder suggereren. Verder is Hans geen papegaai. Hij heeft een heel eigen mening en ik ben het vaak met ‘m eens. Dat z’n wijze van uitdrukken soms wat te wensen over laat, is een andere discussie.
Hans waait in elk geval niet met alle winden mee en dat siert hem.
Vond die Sebaoui ook erg goed tegen nac
Af en toe zegt hij wel iets zinnigs maar ik kan hem toch niet echt serieus nemen. Ik hoop wel dat hij dit keer gelijk heeft.
Hypte vd Ven en v Hecke ook heel vroeg.
Als ik dit zo lees beloofd het wat voor de toekomst. Vraag me dan wel af waarom we zo'n jongen niet erbij houden. Zitten niet bepaald ruim in de opties voor de LCV.
Omdat hij veel moet spelen om beter te worden. En van alleen trainen word hij niet beter.
Snap jou punt maar bij het 1ste zal die gewoon niet aan minuten toe komen, of iig te weinig om beter te worden. In de KKD is er ook meer verdedigend te leren dan bij de top 3 van Eredivisie omdat die vooral druk zetten en weinig onder druk worden gezet..
Hebben we met Beelen en Tsoungui iig 2 talentvolle verdedigers voor de RVC en LVC.

Hopen dat ze beiden blijven ontwikkelen en we er nog veel plezier aan kunnen beleven in de toekomst.
Je kan over Hans zeggen wat die wilt maar hier heeft die wel verstand van altijd
Hij ziet het inderdaad altijd scherp wat betreft talenten uit de KKD
inderdaad heeft hansie wel goed oog van de talenten in de kkd , luister er altijd graag naar op de vrijdagavond
Had een mooi doelpunt met een hoofd en een goede splijtende pass in zijn eerste duel. Wel eentje om in de gaten te houden.