feyenoord-fc-groningen-1-0-jim-breeman-sports-photography-48

Jim Breeman Sports Photography

Analyse

Spelersrapport Feyenoord-Groningen: Wellenreuther beste man

Van de redactie

Feyenoord won in een bijzonder moeizaam duel met 1-0 van FC Groningen. Een scherpe voorzet van Oussama Idrissi, die door vriend en vijand werd gemist, viel plots binnen en zorgde voor de enige treffer. De redactie van 1908.nl heeft de spelers beoordeeld, waarbij doelman Timon Wellenreuther op het hoogste cijfer kan rekenen. 

Wat vind jij? Laat het ons weten in de reacties!

Timon Wellenreuther: 7

Met meer dan 70% balbezit voor Feyenoord, waarvan het overgrote deel op de helft van FC Groningen, zou je niet verwachten dat juist onze Duitse muur het hoogste cijfer van de avond zou scoren. Toch doen we het: de schaarse momenten dat hij er moest staan, greep hij op katachtige wijze de bal in, vooral door uitstekend uit zijn goal te keepen. Vier mogelijkheden van Groningen werden verijdeld door goed handelen. Sluitpost! 


Marcus Pedersen: 5

Marcus pakte de enige gele kaart voor Feyenoord, en daar is eigenlijk alles wel mee gezegd. Doordat Groningen amper over de middenlijn kwam, was er voor de verdediging van Feyenoord niet veel te doen. De gecreëerde ruimte in aanvallende zin werd onvoldoende benut door de Noor. Mocht in de 69ste minuut het veld ruimen voor een aanvallende impuls, die we hard nodig hadden.


Lutsharel Geertruida: 5,5

No Luts. No Glory. Zat in tegenstelling tot de afgelopen weken niet best in de wedstrijd, maar was er weer als de kippen bij om bij het opstootje bij de cornervlag een paar spelers van Groningen te confronteren. Held van Zuid: met de aankomende topwedstrijden in de bekertoernooien nationaal en internationaal verwachten we voetballend weer wat meer! 


Dávid Hancko: 6,5

Hancko mocht tegen FC Groningen weer een assist bijschrijven op zijn blazoen. Toegegeven: het was niet de meest spectaculaire assist die je je voor kan stellen, maar desalniettemin lekker voor zijn statistieken. Speelde een prima wedstrijd, maar kwam net als vrijwel ieder ander zeker niet in de buurt van zijn beste wedstrijd.


Quilindschy Hartman: 6

Onze kleine getatoeëerde held van Varkenoord speelde tegen Groningen niet zijn beste wedstrijd, maar over de breedte van het elftal geven we hem een van de hoogste scores. Ging ietwat vermoeid van het veld in de 79ste minuut voor Bullaude, die voor meer stootkracht moest zorgen.


Mats Wieffer: 5,5

Onze krullenbol won weliswaar veel duels, met name in de lucht, maar het niveau van de voorgaande weken benaderde hij woensdag en vandaag zéker niet. De slordigheden namen wat de overhand. Drie wedstrijden in een week toch wat te veel?


Javairo Dilrosun: 4,5

Het experiment 'Dilrosun op 10' faalde helaas, en zeker niet voor de eerste keer. Met veel slordige ballen maakte hij wederom geen beste indruk. Werd logischerwijs gewisseld voor Igor Paixão.


Orkun Kökcü: 5

Van onze captain verwachten we een hoger niveau dan hij tegen Groningen aantikte. Speelde een matige wedstrijd, al maakten zijn drive en passie nog wel wat goed. Laten we hopen dat hij zijn kruit droog houdt voor de krakers tegen Shakhtar en De Klassieker van over twee weken!


Alireza Jahanbakhsh: 5

Met enige frustratie reageerde het stadion toen Alireza werd gewisseld. De Iraniër is bij velen een publiekslieveling maar moest het veld ruimen. Voor trainer Arne Slot een logische wissel: "Alireza had moeite om zijn man voorbij te komen", waar Slot natuurlijk een punt had. Met het oog op de wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk geen onverstandige wissel van Arne Slot. 


Santiago Giménez: 5,5

14 hoekschoppen, 15 schoten, 3 keer buitenspel. De aanvallers van Feyenoord zaten niet best in de wedstrijd. De sluimerspits van Feyenoord die vaak loert op het juiste moment vond dat moment niet. Leek tegen FC Groningen voornamelijk op Roy Makaay: Das Phantom, maar dan zonder te scoren. Dát kan scherper Santi! 


Oussama Idrissi: 6,5

De doelpuntenmaker van Feyenoord kreeg een kers op de taart, maar kan toch nog op behoorlijk wat kritiek rekenen van het Legioen. Uiteindelijk zette hij wel een nieuw record in de boeken: voor de vierde keer dit seizoen nam Feyenoord na de 85ste minuut de leiding in een wedstrijd in 2023. Voor Feyenoord een unicum, maar dit is voor de gehele eredivisie voor het eerst sinds 2014 (ook vier). Arne Slot was erg tevreden met Idrissi: “Wij hebben een geweldig publiek dat ons altijd maximaal steunt. Maar als het even minder gaat met een individu, kun je ook het gevoel krijgen dat niet iedereen even tevreden met je is. Dat is wel een grote kwaliteit van Oussama. Hij trekt zich daar niet te veel van aan en blijft het proberen.”

Invallers

Danilo: 6

In het stadion werd bij de 1-0 omgeroepen dat Danilo de bal in het netje had geknikt door Peter Houtman, maar niets was minder waar. Dit beschrijft zo'n beetje de voetbalavond van de spits die hem er in De Kuip maar niet in krijgt. Acht goals en drie assists in de eredivisie dit seizoen: alle elf buitenshuis. 

Delen

Reacties

Idrissi scoorde wel maar dan gelijk een 6,5?😂 als hij die goal niet maakte zal t cijfer niet hoger geweest zijn dan een 3🫠