pedersen

VK Sportphoto

Analyse

Spelersrapport Feyenoord-AZ: Pedersen MOTM, ook centrale duo en 'Ali' sterk

Van de redactie

Na een memorabel avondje in De Kuip won Feyenoord door een ietwat gelukkige treffer van Marcus Pedersen in de slotfase met 2-1 van nummer twee AZ. Een wedstrijd die niet zo goed was als de vorige toppers, maar het resultaat des te beter. Pedersen is vanwege zijn goal de 'man of the match' geworden. De redactie van 1908.nl heeft de spelers als volgt beoordeeld. Maar wat vind jij? Laat het weten in de reacties! 

Timon Wellenreuther: 6
De Duitser hoefde werkelijk geen redding te verrichten tegen AZ. De Alkmaarders schoten niet één keer op doel, maar de Duitser zat wel tussen een aantal gevaarlijke voorzetten. Voor rust had hij een onzeker moment toen Mijnans doorkwam en hij twijfelde of hij uit moest komen. Verder kende hij een gemakkelijke avond.

Marcus Pedersen: 8,5
Geregeld wordt de Noor bekritiseerd vanwege zijn gebrekkige voortzetting, maar hoe anders was dat vandaag. Hij maakte zijn eerste officiële treffer in een Feyenoord-shirt, en op wat voor moment. De rechtsback speelde ook buiten zijn goal om een ijzersterke wedstrijd, door verdedigend zijn mannetje te staan.

Lutsharel Geertruida: 7,5
Je zou bijna zeggen dat het jammer is dat Gernot Trauner terugkomt van een blessure, want Geertruida zal zijn plekje in het hart van de defensie dan moeten afstaan. Maar wat doet de 'jongen van Zuid' het fantastisch op die positie. Droeg bij afwezigheid van de eerste drie aanvoerders tevens de band; een moment om niet gauw te vergeten voor Geertruida.

Dávid Hancko: 7,5
De redacteur die dit spelersrapport schrijft, kan vrijwel altijd copy-paste toepassen bij de stukjes van Hancko. De Slowaak scoort vrijwel altijd een goede voldoende, doet nooit gekke dingen en is bijzonder betrouwbaar voor dit Feyenoord. Stond samen met de rest van zijn elftal geen enkel schot op doel toe tegen AZ.

Quilindschy Hartman: 7
Wisselde ijzersterke momenten af met slordig balverlies. Toch kon er bijna weer een assist achter zijn naam worden opgeschreven. Gaf een piekfijne voorzet op het hoofd van Giménez, maar de Mexicaan kopte voorlangs. Het blijft bijzonder hoe hij uit het niets niet meer weg te denken is uit het elftal van Arne Slot.

Mats Wieffer: 7
Over consistentie gesproken: de Tukker in Rotterdamse dienst kan er ook wat van. Sinds hij zijn entree maakte in de basiself liet hij een zeer constant niveau zien. Ook tegen AZ was hij goed voor een hoop balveroveringen, vooral in de tweede helft. Wieffer maakte met geel op zak nog wel een onnodige overtreding, waar hij gelukkig mee wegkwam.

Quinten Timber: 5,5
De middenvelder mocht het weer op zijn vertrouwde positie proberen. Niet op '10', maar naast Wieffer voor de verdediging. Waar men hoopte dat dit veel beterschap zou brengen, viel dat vies tegen bij de Utrechter. Na zijn blessure is hij nog altijd zoekende naar zijn vorm van 2022.

Javairô Dilrosun: 5
Dat de buitenspeler annex aanvallende middenvelder grillig is in zijn niveau, is niet nieuw. Dilrosun eiste een negatieve hoofdrol op door op vreemde wijze in eigen doel te koppen, en was ook in zijn veldspel matig. Hij lijkt zich vanaf de zijkant een stuk beter op zijn plaats te voelen. Voordeel: Kökcü is volgende week weer terug.

Alireza Jahanbakhsh: 8
Het lijkt wel alsof er een knop omgaat bij de Iraniër als het écht moet. Scoorde dit seizoen vier goals: de late gelijkmaker tegen Utrecht, twee keer tegen PSV waardoor Feyenoord gelijkspeelde en nu wederom een belangrijke tegen zijn oude club. Had de meeste schoten (4) en gecreëerde kansen (4), won de meeste luchtduels (6) en had als buitenspeler de op één na meeste balveroveringen (9).

Santiago Giménez: 6,5 
De Mexicaanse spits was voor rust wat afwezig, zeker voor zijn doen. In de tweede helft liet hij bij momenten zijn klasse zien. Helaas werd zijn goal afgekeurd, maar hij de afwerking was van grote klasse. Had tien minuten voor tijd de winnende op zijn hoofd na een afgemeten voorzet van Hartman, maar hij kopte naast.

Oussama Idrissi: 6,5
De linksbuiten begint steeds beter zijn draai te vinden in het elftal van Arne Slot. Waar hij in het verleden nog wel eens vreemde momenten had met onbegrijpelijke acties, begint de Marokkaan nu stabieler te worden. Wederom belangrijk met een uitstekende assist op het hoofd van Alireza Jahanbakhsh, bijna een kopie van de 1-2 tegen PSV.

Invallers
Igor Paixão: 6,5
De Brazilaan bracht met zijn invalbeurt iets wat daarvoor te weinig aanwezig was in het spel van Feyenoord: diepte. Dit zorgde, ondanks dat hij niet altijd gepolijst was in zijn acties, behoorlijke problemen op voor de Alkmaarse defensie. Versierde door goed werk een vrije trap op rand 16, die hij vervolgens zelf de tribunes inschoot.

Taabouni en Danilo speelden te kort voor een beoordeling.

Delen

Reacties

Voor mij geld Champions League halen. Die veertig miljoen extra, kunnen we een nieuwe kokcu voor halen en de tweede keeper van nec. Wellenreuter is het niet. In de winter kunnen we dan spelers duur vd hand doen en alles investeren in kuipie.
Geertruida een 9, Idrissi een 5, Timber een 4, Dilrosun een 3.
Pedersen een 7,5 door zijn doelpunt, verder aanvallend wederom matig.

Taabouni: 1.
Ajax is nog in bereik, in feite op twee punten door een beter doelsaldo. De rest is heerlijk op achterstand. Championsleague, here we come!
Toch dat we vaak niet al te best voetballen of buitenspelers niet goed voetballen halen we steeds goede resultaten. De sfeer in het team is echt goed daarom staan we nu waar we horen.
Pedersen zijn cijfer is enkel zo hoog vanwege een goal die er bij toeval invliegt.
Over de hele wedstrijd gezien verdient hij amper een 6.
Verdedigend niet meer dan redelijk, instelling prima, verder hoop dom gedraaf en voetballend en qua inzicht gewoon slecht.

6,5 Oudrama Waarisssie gebaseerd op 1 goede voorzet, was verder complete bagger.
Dilrosun gaf net een mooie actie de pre-assist voor de 1-1 en verdient daarom gewoon een zes.
Aangezien wij vechtvoetbal spelen, geef ik iedereen een 8,5 ;-)
Idrissi was super slecht krijgt een 6,5 vind ik veel te veel. Pedersen gun ik alles, maar vond Geertruida de beste. En zou niet weten waarom hij weer ineens naar rechts back moet, daar is hij een stuk minder.
Ben bang dat Geert zijn laatste seizoen bij Feyenoord speelt.
Zo goed was Perdersen niet. Vaak balverlies eerste helft. Alireza en Hartman enige ruim boven de 7. Snel vergeten en nu verder. Köçkçu terug en hopelijk ook Szymanski weer erbij.
Taabouni heeft geluk dat hij er zo kort in stond, want die heeft ook weinig goed gedaan. Dilrosun komt met een 5 ook goed weg....

Hopen dat Szymanski snel weer fit is en toch gek dat Taabouni eerder wordt gebracht dan Bullaude
Ik vind het vrij hoge cijfers, ik vond Feyenoord echt slecht spelen en gelukkig AZ nog veel slechter. Echter de team spirit en er voor blijven gaan rechtvaardig de cijfers nog enigszins en is ook een kracht natuurlijk.
Het zijn inderdaad voor sommigen te hoge cijfers. Het zou beter zijn de cijfers te laten geven door een voetbalanalist. Maar natuurlijk goed bedoeld om dit soort stukjes te maken. Pedersen maakte een mooie goal, werkte hard zoals altijd maar een 8,5 is veel te hoog. Had ook meerdere slechte voorzetten. Timber was de minste speler maar heeft een hoger cijfer dan Dilrosun.
Als Pedersen niet gescoord had, was het gewoon een 6,5. Verdedigend prima, aanvallen gewoon onder maat hoor. Had een aantal dramatische voorzetten.
Geertruida kun je altijd wel een 8,5 of een 9 geven. Echt heel goed.
Van Timber word ik wel heel verdrietig inmiddels
Wanneer je met slecht spelen toch nog wint dan speel je mee om de prijzen. De drie punten koesteren en de wedstrijd snel vergeten. Gelukkig lijken de geblesseerden stap voor stap weer te kunnen spelen m.n. Vind ik het gemis van Bijlow erg groot achterhoede oogt onrustig tijdens zijn afwezigheid.