Bevestigd
wieffer-groningen

VK Sportphoto | Ricardo Pepi en Mats Wieffer in duel, eerder dit seizoen tijdens Feyenoord - FC Groningen (1-0)

Nieuws

Sportief-directeur FC Augsburg: "Laten Pepi niet zomaar gaan"

FeyenoordTM

Ricardo Pepi kwam in januari 2022 vanuit de Amerikaanse MLS voor veel geld over naar FC Augsburg. Zijn Bundesliga-doorbraak bleef voorlopig uit, maar de succesvolle uitleenbeurt aan FC Groningen stemt de huidige nummer twaalf van Duitsland volgens SportBuzzer optimistisch.

"Een succesvolle uitleenbeurt. Het idee was om hem meer tijd te gunnen in een competitie die fysiek misschien minder veeleisend is als de Bundesliga, maar technisch nog steeds van niveau is", zei FCA-coach Enrico Maaßen donderdag.

Augsburg leende zijn inkomende recordtransfer afgelopen zomer tijdelijk uit aan FC Groningen. De spits lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een langer verblijf in de Eredivisie. In Gronings dienstverband scoorde hij tot nu toe tien doelpunten; ook leverde hij drie assists af.

"We zijn heel blij dat de uitleenbeurt positief verloopt. Dat hij veel doelpunten maakt, ook voor de nationale ploeg. We kijken uit naar zijn terugkeer", aldus Maaßen. Onlangs liet ook Stefan Reuter, sportief directeur van FC Augsburg, zich positief uit over een eventueel langer verblijf van de spits bij FC Augsburg. "We maken plannen met hem en zijn niet zomaar van plan hem te laten gaan."

Afgelopen dagen werd bekend dat zowel PSV als Feyenoord de ontwikkelingen van de Amerikaan nauwlettend in de gaten houden. De Rotterdammers hebben inmiddels een gesprek met zijn management achter de rug.

Op dit moment is Pepi voor Feyenoord interessant met een constructie die het mogelijk maakt om de spits te huren met een koopoptie. Het contract van de jonge Amerikaan loopt in Duitsland door tot 30 juni 2026. Hij verhuisde in januari 2022 van Dallas naar Augsburg voor een bedrag van -naar verluidt- 16 miljoen euro.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Nee, dat lijkt me logisch als zij er 16 mjn voor hebben betaald. Lijkt me flink bedrag voor Feyenoord
16 miljoen overmaken naar een MLS club 😏
@FTM en het verhaal van Valentijn over Branco vd Boomen? Of is dat een bronsje?
Geef hem eens ongelijk. Groot talent en volop in de belangstelling.
Net FC Groningen tegen Utrecht gekeken... maar echt bekoren kon hij mij niet. Veel ballen die van zijn voeten sprongen. Wellicht een off day maar was niet bijzonder.