dsc00345

Archief: 1908.nl

Nieuws

Staantribunes in Nederland vanaf volgend seizoen toegestaan bij Europese wedstrijden

Twan

De UEFA heeft vandaag bekend gemaakt dat Nederland wordt opgenomen in de uitbreiding van het Standing Facilities Observer Programme. Feyenoord krijgt hierdoor toestemming om tijdens Europese wedstrijden gebruik te maken van de staantribune op Vak S.

De klapstoelen bij de railseats op Vak S werden voorheen uitgeklapt tijdens internationale wedstrijden om tot zitplekken omgebouwd te worden. Dit zal vanaf komend seizoen niet meer nodig zijn door de beslissing van de UEFA. Naast Nederland zijn ook België, Portugal, Schotland en Oostenrijk opgenomen in de uitbreiding van het programma van de UEFA. 

In het seizoen 22/23 kwam de UEFA voor het eerst met het Standing Facilities Observer Programme nadat het jarenlang niet toegestaan was tijdens Internationale wedstrijden. Destijds werden Duitsland, Engeland en Frankrijk verkozen om het Europese project te starten. Het toestaan van staanplaatsen lijkt tot dusver een groot succes. Een jaar later volgden hierdoor ook Spanje en Italië en nu weer vijf landen. In totaal is het nu in tien landen toegestaan (mits het voldoet aan de landelijke regelgeving) om staantribunes te hebben tijdens internationale wedstrijden.

S is momenteel het enige vak met staanplaatsen. De railseats en klapstoelen op Vak S werden in 2019 geplaatst in De Kuip. Aanvankelijk zouden ook de vakken X1 tot en met X4 staanplaatsen moeten worden, maar de constructie van deze vakken bleek achteraf niet te voldoen aan de gestelde veiligheidseisen.

Delen

Reacties

Is dat veiliger dan op de trappen staan?
Lang niet in de Kuip geweest?
De laatste keer dat ik er was stond er niemand op Vak S... Was best lekker, geen rook.
Wanneer was dat dan, want ik ga iedere wedstrijd en ze staan altijd.
Als je deze post niet begrijpt heb je waarschijnlijk teveel gepy-rookt.

Telg 23 mei 2024 18:04
De laatste keer dat ik er was stond er niemand op Vak S...

=

De laatste keer dat ik er was, in de Kuip op QQ, stond er niemand op Vak S...
Dat is een flinke poos terug dan.
Als je de minuten telt wel, 4 dagen geleden:-)
Dan was hij de enige zittende in S, denk haha.
De laatste keer dat ik er was stond er niemand op Vak S...

=

De laatste keer dat ik er was, in de Kuip op QQ, stond er niemand op Vak S...
OK. Ik zat toch echt niet.
Weet je zeker dat weet waar vak S is? Want ze staan altijd.