feyenoord-city-stadionpark-rotterdam

Facebook Stadionpark Rotterdam

Nieuws

Stadionpark Rotterdam prestenteert nieuw masterplan Feyenoord City

Stan

Via een informatiebijeenkomst op woensdag 28 februari presenteert Stadionpark Rotterdam Masterplan Feyenoord City 2.0. Bezoekers kunnen tijdens de presentatie zien wat de plannen zijn rondom de omgeving van het stadion en met vragen en ideëen anticiperen in de totstandkoming van het plan. 

"Tijdens de informatiebijeenkomst kun je in gesprek gaan over de aangepaste en nieuwe projecten, zoals de Waterkant, Veranda, Stadiondriehoek, het nieuwe NS-station en thema's zoals verkeer en buitenruimte", valt er te lezen op de Facebook-pagina van Stadionpark Rotterdam.

Wie bij de presentatie aanwezig wil zijn kan op woensdag 28 februari tussen 19:15 en 20:15 (inloop vanaf 19:00) terecht bij Topsportcentrum Rotterdam aan het Van Zandvlietplein 

Delen

Reacties

Niet lullen maar poetsen gaat hier niet op .
Als ik deze tekening bekijk constateer ik dat je geen auto meer kwijt kunt bij de Kuip. Deze wordt volledig omgeven door bebouwing ...
Dat wilde ze met een nieuw stadion ook. Ook totaal geen parkeergelegenheid. Er komen heel veel supporters van ver buiten Rotterdam. Daar wordt gewoon geen rekening mee gehouden. Kom maar met het openbaar vervoer. Moet je proberen op een avond wedstrijd. Je komt niet eens meer thuis.
Eerst alles er om heen bouwen dan een nieuw stadion. De Kuip kan echt niet meer.
Beetje renoveren. Het blijft het mooiste stadion wat er is.
Ik neem toch aan dat dit plan zonder stadion is.
Nee, met een stadion.
En dat stadion staat er al even.
Dit plan is met een gemoderniseerde De Kuip ;-)
Terecht. Een nieuw stadion is afgeblazen.
The soap continues 😂 seizoen 3
Wellicht dat de San Mames variant van de beruchte heren Pakasi en Buijssen weer in beeld komt? Maar dat komt pas ter sprake als Feyenoord behoorlijk wat vet op de botten heeft.
Met de sloop van de Kuip er naast zou dat wel het beste zijn voor Feyenoord.
Bedoel te zeggen dat de voorwaarden voor mij het belangrijkst zijn.

Het eerste elftal mag in ieder geval geen acteur worden in een stadion waar aandeelhouders en investeerders de baas zijn en rijk worden op de rug van de club en vooral de supporters, want die zijn in feite de club

Ook belangrijk is dat het een co2 neutraal stadion wordt of energiecentrale, want alleen al op een stadion dak kan je heel wat energie genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er met zo'n gebouw natuurlijk meer manieren om energie te op te wekken.
Het moet cijfermatig kloppen en rendabel zijn, laat dat c02 geneuzel erbuiten aub. Er moeten simpelweg meer interlands en andere evenementen plaats kunnen vinden om buiten Feyenoord's wedstrijden om extra inkomsten te genereren. Eerst maar eens eigenaar worden en zelf alle inkomsten opstrijken, je loopt nu teveel mis en bent huur kwijt.
Ik ben alleen voor als het goed is voor de club en niet voor corrupte ambtenaren en projectontwikkelaars die de macht in Rotterdam hebben!!!

Toegang en horeca moet ook niet extreem duurder worden. Feyenoord is een volks club en het moet betaalbaar blijven voor het volk!!!
Dat was, toen het slecht ging...nu is Jan met de Pet aan het veranderen in een melkkoe. De uiers vallen droog...
Heeft er ooit een optie op tafel gelegen om een Kuip 2.0 te bouwen op de nieuwe plek? Ik snap dat we een nieuw stadion nodig hebben maar waarom moet dat dan gelijk zo megalomaan zijn.
Je wilt duidelijk het grootste stadion van NL hebben om voldoende grote evenementen naast het voetbal te kunnen / mogen organiseren (interlands, concerten, finales, hoofdstadion bij toernooien (bijv WK vrouwenvoetbal).
Daarnaast heb je veel meer ruimte nodig voor business seats en boxen en voorzieningen om dat goed te kunnen faciliteren. Dat past niet binnen een Kuip 2.0 want daarvoor is veel meer ruimte nodig en zal het altijd anders worden.
Daar ben ik het helemaal mee eens. Het zou ook niet mijn bedoeling zijn om een exacte replica van de Kuip te bouwen. Ik hoopte zelf dat het wel mogelijk is om een vergelijkbare vorm te behouden met meer capaciteit
Dat zat in het ontwerp van FC.
Helaas is het te duur gebleken.
Exact en delen van de huidige Kuip te laten integreren in een eventueel nieuw stadion. Wij zijn het er denk ik allen over eens dat wanneer wij willen groeien er meer capaciteit moet komen
Renovatie met een capaciteitsverhoging lijkt dus onmogelijk in dit plan. Je ontkomt dus niet aan de sloop van de Kuip en nieuwbouw op dezelfde plek, of je overtuigd de gemeente en verplaatst het stadion naar de stadiondriehoek (punt tegen politiestation Veranda) (icm met een parkeergelegenheid eronder kan je de kosten laten dragen door de gemeente).
Hartstikke prima. Maar ik zie weinig parkeervoorzieningen en ontzettend veel bebouwing. Wordt nog wat.
De green deal van timmermans sijpelt overal binnen de EU door tot binnen lokale gemeentes, dat is vaak net het punt, 'de auto' moet vervangen worden door openbaar vervoer.
Gaat niet eens over de green New Deal maar over de leefbaarheid van de stad. We zijn het Amerikaanse model waar de stad ontworpen wordt voor de auto gaan overnemen en realiseren ons nu pas dat we de mens compleet vergeten zijn hierin.
@ Nutella ⬇️

Nee dat klopt, green deal is slechts een verzonnen naam voor een al veel langer bekokstoofde eurofiel ideologie. Zegmaar in de tijd dat Gazprom jarenlang hoofdsponsor van de Champions League mocht zijn. Nu krijg je een Greta Thunberg spotje dat je thermostaat omlaag moet zetten.

📺📰 🎬 🧠 🤖🐑
De stadsontwikkelingsplannen zijn ambitieus en naar mijn oordeel goed voor Zuid en fraai. Jammer dat de koppeling met de stadionontwikkeling moest worden los gelaten. Of dat nou volledige nieuwbouw of een vernieuwbouwde Kuip zou zijn geweest, (wat Feyenoord het meest vooruit helpt, heeft altijd de voorkeur, de verbinding van de twee plannen had absoluut een meerwaarde kunnen hebben. Wat meer kritische zin in de eerste fase had wellicht het verschil kunnen maken.
Niet te hopen dat de nieuwbouw rond de Kuip, de Kuip haar imposante verschijning verhuld..
Die is ze al kwijt sinds de héél slechte renovatie van midden jaren 90. Dus daar hoeft de pijn niet te zitten.....
Nieuwsbericht uit 2035: Het nieuwe stadion van Feyenoord gaat gebouwd worden nabij Rotterdam Airport. De wens was om het nieuwe stadion vlakbij de Kuip te bouwen, maar alle mogelijke plekken bleken al bebouwd met
woningen. De huidige Kuip is aan het eind van zijn levensduur en bleek helaas niet financieel haalbaar om te renoveren.
Mag je in je handjes knijpen als het gebied rond Rotterdam Airport tegen die tijd nog beschikbaar is. Als het aan de linkerkant van de gemeenteraad ligt is het vliegveld tegen die tijd al lang weg en herbestemd tot woningbouw/stadsparken. Mogen we in onze handjes knijpen met een plekje op de derde Maasvlakte ;-)