wieffer

Stand Eredivisie • Feyenoord profiteert van puntenverlies concurrenten

Feyenoord heeft in speelronde 18 van de Eredivisie geprofiteerd van het puntenverlies van directe concurrenten PSV, FC Twente en AZ. De ploeg van Arne Slot won zondagmiddag met 1-2 in een chaotisch duel in Arnhem, wat in de slotfase van de wedstrijd nog tijdelijk gestaakt werd vanwege Vitesse-supporters die het veld op kwamen.

FC Twente verloor zaterdagavond van NEC, de ploeg die afgelopen weekend een punt meenam uit De Kuip, met 1-0. Oud-Feyenoorder Calvin Verdonk werd de matchwinner aan de kant van de Nijmegenaren door de bal na vier minuten in de tweede helft binnen te schieten voor zijn ploeg. Aan Twentse kant moest Verdediger Max Bruns met een directe rode kaart na 53 minuten voetbal het veld verlaten.

AZ wist pas diep in de blessuretijd een gelijkspel veilig te stellen in eigen stadion tegen PEC Zwolle zaterdagavond. De Alkmaarders kwamen tot tweemaal toe op achterstand tegen de Zwollenaren. Pavlidis benutte en strafschop en Mijnans zorgde in de 96ste minuut voor de gelijkmaker in het AFAS Stadion. Door het gelijkspel nadert AZ de derde plaats van FC Twente op drie punten.

PSV verloor voor het eerst dit seizoen punten in de Eredivisie. De ploeg van trainer Peter Bosz kwam zondagmiddag uit bij FC Utrecht in de Galgenwaard niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Bakayoko bracht de Eindhovenaren al na zeven minuten op een 0-1 voorsprong, maar de Domstedelingen speelden een uitstekende wedstrijd tegen de tot vandaag nog foutloze koploper uit Eindhoven. Boussaid zorgde aan de kant van FC Utrecht voor de gelijkmaker en bepaalde de eindstand in de 53ste minuut op een 1-1 gelijkspel.