vitesse-rellen

Nieuws

'Vitesse supporters vielen minder valide Feyenoordsupporters aan'

Dennis

De door Feyenoord gewonnen uitwedstrijd tegen Vitesse (1-2) werd in de 87e minuut tijdelijk gestaakt. Aanhangers van Vitesse gingen vlak na het doelpunt van Ondřej Lingr op zoek naar Feyenoordsupporters aan de lange zijde van het Gelredome. 

Ongeveer dertig supporters van Vitesse braken uit het vak achter de goal van Justin Bijlow, daar waar de fanatieke aanhang van de Arnhemmers plaatsneemt. Zij renden naar een tribunedeel aan de lange zijde van het stadion, daar waar een aantal Feyenoordsupporters hun blijdschap hadden getoond na de goal van Lingr. 

Volgens RTV Rijnmond journalist Dennis van Eersel zouden daarbij ook minder valide supporters van Feyenoord zijn aangevallen, die daarop het stadion hebben moeten verlaten. Het zou daarbij ook gaan om iemand die voor het laatst een wedstrijd kwam bezoeken. De oprukkende supporters konden redelijk snel worden geïsoleerd door stewards en spelers van Vitesse, waarop zij terugliepen naar het vak waaruit zij vandaan kwamen.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük besloot direct het spel stil te leggen en beide elftallen naar binnen te dirigeren. Het was voor Feyenoord en Vitesse nog afwachten of het duel kon worden hervat. Bij de kortstondige uitbraak van agressie was ook het beeldscherm van de VAR beschadigd geraakt. Die kon uiteindelijk worden gemaakt. Na overleg tussen de lokale autoriteiten is besloten om het duel voort te zetten.

Delen

Reacties

Ik zat er gisteren nog over te denken en sprak ook meerdere mensen over dit incident. lijkt mij gewoon vergelding voor het slechte seizoen en heel ver gedacht mischien zou het geen vergelding vanuit de denen van midtyiland kunnen zijn ivm gedoe in europa toen?? Zoiezo echt een beschamende actie en dan al die keyboardcapotjes ja arnhem is van ons jatajata doe normaal volgend jaar spellen tegen den bosch en oss joh.
Ze hadden zich 80 jaar geleden zo moeten laten gelden, maar toen gaven ze alles zo weg aan de moffen.
Arnhemmers zijn gewoon prutsers, generatie op generatie.
Ik heb zomaar het idee dat u niet goed bij uw hoofd bent. Misschien lid van een verboden NAZI-partij?
Ik heb zomaar het idee dat u eens wijselijk uw brutale mond moet houden. Met uw achterljke verwijzing.
Terug naar FR12 met halves zoals u.
Ben het helemaal met Toon eens. Belachelijk opmerking. Zeker als je bedankt dat Rotterdam net als Arnhem (het hele centrum) platgebombardeerd is.
Hier kregen ze bommen over zich heen, valt je vrij lastig tegen te verzetten hè. Daar gaven ze de stad (en daarmee veel meer cadeau).
En hoe strookt Toon z'n volledig debiele opmerking over of ik lid ben van "een verboden Nazi-partij" met mijn opmerking? Bent u het ook mee eens zeker? Jullie simpele zielen kunnen niet eens fatsoenlijk begrijpend lezen, discussie onwaardig.
Misschien kan je het anders opschrijven, zoda5t wij simpele zielen het kunnen begrijpen...
Het is een kansloze zaak om idioten zoals u tot de orde te roepen. Hieraan zal ik geen woorden meer vuil maken.
Je voelt jezelf wel heel wat hè, met je "tot orde roepen".
Bah bah.
Misschien kan je ff stoppen met je gejank, meneertje Timmermans.
Kansloos. Oppakken en in de hulpverlening taakstraffen laten doen. Naast een belachelijk hoge boete. Kei- en keihard straffen.

En ook niet roomser zijn dan de paus. Wanneer er Vitesse supporters in de Kuip gaan juichen, gaat het minimaal net zo hard mis. Waarschijnlijk nog erger zelfs.

Dit soort idioten misbruikt het voetbal en de club om hun kleine pikkies te compenseren. Maar het ergste is dat het blijft bij wat loze kreten op Internet, een politiebaasje die wat roept en misschien zelfs een politus (of politica) die wat wil scoren (oh nee, er zijn geen verkiezingen). Er verandert gewoon NIKS. De gewone supporters staat langer en langer in de rij om te worden gefouilleerd en de maatschappij draagt de immer groeiende kosten van politieinzet en beveiligingsmaatregelen. En we gaan verder tot de orde van de dag. Tot de volgende rel..
Misschien dat een jaar opsluiting helpt. Dit heeft naar ik hoop een afschrikkende voorbeeldwerking.
Ook hier weer mannen in zwarte hoodies... Is dat nieuw radicaal geloof? ;-)
Me maatje in de rolstoel ook aangevallen ongelooflijk
Waar dan? De rolstoelen staan op de oost-tribune bij Vitesse, Deze dwazen klommen vanuit de zuid-tribune naar de west-tribute.
Iemand die voor het laatst een wedstrijd bijwoont ... Hoe erg is dat als dat op deze manier moet.
Hadden ze die "supporters" niet gelijk kunnen oppakken?
Mijn idee ook. Ze Khamenei een voor een weer de tribune op. Hadden ze mooi een voor een afgevoerd kunnen worden.
Blijkt niet helemaal te kloppen. Van Eersel had het ook al gerectificeerd:

https://twitter.com/DennisVanEersel/status/1749100270275936302?t=N_lUJLoOv8N6Q5JqgkI1wA&s=19

Nog steeds een trieste actie maar dat wil niet zeggen dat nepnieuws verspreid moet worden.
Klopt inderdaad niet helemaal, maar degene heeft wel alsnog het stadion moeten verlaten. Dat is al erg genoeg natuurlijk.