feyenoord-psv-1-2-jim-breeman-sports-photography-12

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Statistieken bevestigen: titelprolongatie schier onmogelijk na verlies in topper

Stan

"Wij moeten keihard vechten voor plek twee", zo sprak Arne Slot zondag teleurgesteld na de wedstrijd tegen PSV. Doordat de topper verloren ging voor Feyenoord lijkt een prolongatie van het kampioenschap voorlopig ver weg. Dat blijkt ook uit de statistieken van databureau Opta, die de Rotterdammers op dit moment nog maar een minimale kans geeft om op de eerste plek te eindigen. 

Maar liefst 96,8 procent. Zo groot is de kans volgens Opta, dat PSV op basis van de huidige stand aan het einde van dit seizoen met de kampioensschaal in de handen staat. Feyenoord moet het na de 1-2 verliespartij tegen de Eindhovenaren doen met nog maar slechts 3,1 procent kans en kan een tweede achtereenvolgende titel dus voorlopig uit het hoofd zetten. 

Wel wordt de kans groot geacht dat Feyenoord dit seizoen minstens op de tweede plaats zal eindigen, die goed is voor plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. De Stadionclub zal volgens de statistieken namelijk voor 84,7 procent zeker op de tweede plaats eindigen en maakt daarmee beduidend meer kans om de runner-up in de Eredivisie te worden dan concurrenten AZ (6,7) en FC Twente (5,4). 

Het positieve vooruitzicht op een eindklassering als tweede, betekent echter niet dat de mannen van Arne Slot het rustig aan kunnen doen. Volgens Opta is er namelijk ook nog altijd een kans van 10,5 procent dat Feyenoord als derde eindigt of de minimale mogelijkheid op een teleurstellende 4e (1,6 procent kans), of zelfs 5e (0,1 procent) plek.

Delen

Reacties

"We moeten nu alles zetten op het feit dat we vanaf nu iedere wedstrijd moeten winnen".

Johan Lokhorst (voetbalgoeroe)
Dat we vorig jaar 1e werden in de EL poule was denk ik ook niet door de statistieken aangegeven. Realisme is een ding, maar ervaringen uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst.
Dat de kans op prolongatie klein was wisten we wel. Het is alleen altijd een rot moment zodra je beseft, dat je het niet zelf meer in de hand hebt. Nu maar eerst proberen een beetje comfortabel op de 2e plek te komen. Dat zal al moeilijk genoeg worden.
Jammer, maar alles op plek 2 zetten en doorgroeien. Vooral belangrijk wordt wie Slot gaat opvolgen, hopelijk zonder al te groot verval.
Die blijft gewoon nog even. Hij is nog lang niet klaar en dit bij ons krijgt ie niet zo maar even nog een keer in functie elders
En zijn dochter moet nog minimaal een jaar naar een Nederlandse school.
Helaas nu even nederig focus op plek twee. Zelf alles winnen. De lampjes lopen echt nog wel een paar keer tegen de lamp. Te beginnen tegen Arsenal dan tegen AZ. 020 en Twente komen ze ook nog tegen. Dan hopelijk nog 1 punt over van de 10 punten voorsprong en dan gaan wij naar Eindhoven :-) it aint over till the fat lady sings. Moeten wij wel laten zien dat we geleerd hebben van onze vauten en doorselecteren in de winterstop.
RB, extra tijger op middenveld en een geweldige buitenspeler ophalen. En Arne maakt de blijvers nog beter.
Ik bewonder je optimisme. Helaas gaat psv dit nooit meer weggeven. Ik vraag me af of ze überhaupt nog een wedstrijd gaan verliezen, ze steken er echt wel met kop en schouders bovenuit. De kwaliteit van de bank is ook gewoon heel goed.

Vol voor die belangrijke 2e plek gaan, alles voor die zak met geld wat CL heet. Wie weet nog een leuke ronde in de Europa League, en dan was het ‘m wel weer voor dit seizoen.
Zo'n gek scenario is t niet hoor :-)
Nog 20 potjes te gaan. Alles zit nu mee voor ze maar ben ( ehh ja ook al 14x) benieuwd wat er gebeurt als het even niet loopt.... Dan is ook meneer Bosz niet op z'n best namelijk en dan is het een bonte verzameling botsende karakters. EuropaLeague kunnen we ook gewoon winnen trouwens. Net als KNVB bekert.
Als ik gelijk krijg mag je tafeltje voor mij regelen :-).
Zet het kampioenschap gewoon maar uit je hoofd
En dat we Europa League gaan winnen gaat echt niet gebeuren je hebt het een beetje te hoog in je bol zitten
Liverpool zit er al in en het lijkt er veel op dat Man United ook nog komt.
Man united gaat echt Geen el spelen die worden volgende week vernederd door Bayern en gala wint van fc Kopenhagen