yv2022614a1a08920

Soccrates Images

Nieuws

Stefan de Vrij haalt uit naar SEG en Alex Kroes: "Zijn verhaal klopt niet"

Karst

Stefan de Vrij vocht een juridische strijd uit met zijn voormalige zaakwaarnemerskantoor SEG, dat volgens de voormalig Feyenoorder zonder dat te zeggen 9,5 miljoen euro aan zijn transfervrije overstap van Lazio naar Internazionale had verdiend. In gesprek met het AD doet de 32-jarig international zijn verhaal.

Het was oud-ploeggenoot Romelu Lukaku, inmiddels speler van AS Roma, die Stefan de Vrij vroeg of hij wel zeker wist dat zijn zaakwaarnemers hem ook echt hadden vertegenwoordigd bij zijn transfer van Lazio naar Internazionale. De Vrij reageerde resoluut op de vraag van zijn Belgische ploeggenoot: "Ja, natuurlijk. Ze zijn al mijn zaakwaarnemers sinds mijn zestiende." Lukaku trok het antwoord van de 32-jarige verdediger en twijfel en raadde De Vrij aan dat nog is uit te zoeken. "Je hebt geen schriftelijke overeenkomst met ze, of wel? Zoek dat eens uit."

De Vrij deed dat en de vermoedens van Lukaku bleken te kloppen. SEG had bij de stap van De Vrij naar Internazionale niet namens de speler aan tafel gezeten, maar namens Inter. Dit betekent dat de zaakwaarnemers van De Vrij voor maar liefst 9,5 miljoen euro aan commissies te hebben opgestreken bij de transfervrije overstap van Lazio naar Internazionale. Toen De Vrij hierachter kwam was hij geschokt. "Er was geen enkele transparantie geweest. Niet over het bedrag en ook niet dat SEG de club en niet mij bijstond bij de transfer. Ik werd uiteindelijk door niemand vertegenwoordigd."

Dit hele voorval resulteerde in een rechtszaak. Stefan de Vrij zat op 18 februari 2022 tegenover zijn voormalige agenten in de rechtbank. De rechter stelde De Vrij uiteindelijk in zijn gelijk en kende de voormalig Feyenoorder een schadevergoeding van 4,75 miljoen euro toe.

Ook de nieuwe Ajax-directeur Alex Kroes was betrokken bij deze zaak. Volgens Kroes kon Stefan de Vrij geen euro meer verdienen bij Inter. De Vrij stelt dat Kroes niet de waarheid heeft verteld. "Kroes deed zelf de eerste onderhandelingen met Inter. Kroes ondertekende die verklaring toen hij al bij Ajax werkzaam was. Zijn verhaal klopt niet. Ik verlengde mijn contract bij Inter en ging er wel degelijk op vooruit. En toen was ik al vijf jaar ouder dan bij mijn eerste contract in Milaan en niet eens onbetwist basisspeler. In 2018 was mijn onderhandelingspositie gewoon veel beter dan afgelopen zomer."

De voetbalwereld zit vol met figuren die niet te vertrouwen zijn en die alleen maar op geld uit zijn, daar is ook Stefan de Vrij op een harde manier achter gekomen. "Ik hoop dat spelers die aan het begin van hun loopbaan staan, goed nadenken over hoe hun transfer afgewikkeld dient te worden. Vertrouw niet iedereen blindelings. Dat deed ik wel en dat was een dure les." 

Delen

Reacties

Er waren mensen op bepaalde websites die De Vrij een zinvolle versterking voor Ajax vonden.... Ik heb het idee dat dat er niet van gaat komen.....;-)
Het is een heel schimmig wereldje, die spelers makelaars ,als je leest bij transfers wat er dan netto overblijft voor de verkopende club. Volgens mij zei de financiele man bij Feyenoord vorig jaar, dat er zo maar 30 tot 40% af kan gaan , wat aan allerlei strijkstokken blijft hangen.
Maar dit voorbeeld slaat wel alles, denk je dat je belangen behartigd worden door mensen die je al vanaf je 16e begeleiden en word je zo belazerd.
Voor jonge spelers is het ontzettend belangrijk iemand te hebben die je zaken behartigd en die je kan vertrouwen, als ik het goed begrijp bijvoorbeeld bij Gimenez waar z'n vader zijn belangen behartigd, dat lijkt me ideaal, maar ja, niet iedere vader heeft de capaciteiten om dat te doen.
Het hele interview met De Vrij is echt onthutsend om te lezen. De intimiderende manier van werken, achterbaks bezig zijn en continu liegen. Zoals Stefan ook terecht zegt: "Ze zijn het normaal gaan vinden dat er zo veel geld naar agenten gaat. Ze vinden het normaal dat ze opeens, zonder het eerlijk te vertellen, namens de club aan tafel zitten en niet namens de speler die ze al jaren begeleiden."

De UEFA en FIFA moeten hier gewoon korte metten mee maken en dit idiote gedrag niet tolereren.
@FeyenoordTM is Stefan de Vrij een optie die genoemd wordt binnen Feyenoord? denk Persoonlijk dat we hem nog goed kunnen gebruiken.
De club uit de hoofdstad zal gelukkig niet meer geïnteresseerd zijn in Stefan en andersom al helemaal niet met die TD. Best knap dat je als club voor de tweede keer een oplichter aanstelt als TD.
Rvc-voorzitter Michael van Praag: ’Op mijn knieën naar AZ gegaan om Alex Kroes los te weken’ 🤔
Nou ja dure les. Met 5 miljoen schade vergoeding + je salaris als voetballer over leef je het wel Stefan. Ik moet het met net ietsje minder doen:)
Wat is dit nou weer voor een achterlijke take??
Vlammetje ff doven, het gaat niet om jou.