slot

VK Sportphoto

Nieuws

Steijn blikt vooruit: "Denk dat Feyenoord daarvoor tekent"

Stan

Zondagmiddag gaat de Eredivisie voor Feyenoord verder met een bezoek aan Het Kasteel. Op weg naar een mogelijk kampioenschap moet in de Rotterdamse derby af worden gerekend met Sparta. Maurice Steijn, trainer van de nummer 6 van de competitie, blikt bij ESPN vooruit op het belangrijke duel. 

Steijn is erg te spreken over de prestaties van Feyenoord onder Arne Slot. “Ik denk dat alle lof naar Slot en zijn hele gebeuren gaat. Dat is hartstikke mooi om te zien, hoe hij dat op de rit heeft daar." De coach van de Spartanen legt uit wat hij met het 'hele gebeuren' bedoelt: "Het is natuurlijk niet een man die daar zorgt dat het harstikke goed gaat. Dat doen ze natuurlijk met elkaar. Ze halen met elkaar goede spelers binnen, die goed ingepast zijn. Tuurlijk, Slot geeft daar leiding aan en die is eindverantwoordelijke, dus die verdient uiteraard alle credits. Maar hij heeft denk ik ook een heel goed team om hem heen, waardoor hij zo goed kan functioneren.”

De trainer van Sparta weet dat het duel met Feyenoord niet gemakkelijk gaat worden. "Het is een heel goed geheel. Als je ook ziet hoe overtuigend ze wedstrijden winnen. Hoe overtuigend ze ook in de Arena en daarvoor Europees hebben gespeeld. Dan wordt het een lastige wedstrijd. Maar wij hebben ook onze wapens en daar hebben we het de hele competitie erg moelijk mee gemaakt. Dat zullen we zondag ook weer proberen.”

In het seizoen 2016-2017 won Sparta voor het laatst op Het Kasteel van de Rotterdamse rivaal. Desondanks wist het team van toenmalig trainer Giovanni van Bronckhorst de titel te pakken dat jaar. “Ik denk dat ook Feyenoord daarvoor tekent, als dat zondag zou gebeuren", concludeert Steijn lachend. 

Delen

Reacties

Sparta staat gewoon waar het hoort te staan. Jammer dat hun domme supporters zo anti Feyenoord zijn met die Hugo Borst idioot voorop die denkt dat Sparta een Ajax dependance is