arne-slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "De enige manier om dat te krijgen, is prijzen winnen’’

Van de redactie

Feyenoord strijd nog mee op drie fronten voor de prijzen. De Rotterdammers staan bovenaan in de Eredivsiie, ontmoeten Ajax in de halve finale van de KNVB Beker en staat tegenover AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De club beland nu in de periode dat het erom gaat. De resultaten zijn uitstekend, maar de bekroning is nog allerminst daar. En juist die laatste stap naar zilverwerk is een lastige.

Feyenoord kent in de selectie weinig spelers die ervaring hebben met het winnen van prijzen. Enkel wat zilverwerk uit Noorwegen (Rasmussen), Slowakije (Hancko), Polen (Szymanski), Mexico (Gimenez), Peru (Lopez) en de Johan Cruijff Schaal (Bijlow) op het palmares.

‘Prijzen winnen, moet je leren’ is het credo, zo schrijft Algemeen Dagblad. Giovanni van Bronckhorst stond daarbij stil in 2017, toen hij de voormalig Engelse topverdediger Sol Campbell uitnodigde om de selectie toe te spreken. “Ik vroeg of hij wilde vertellen hoe de spelers van Arsenal zich gedroegen toen ze in 2004 als The Invincibles door het leven gingen en de Premier League wonnen”, zo vertelde de Feyenoordtrainer destijds.

In 2017 kende Feyenoord een aantal spelers die prijzen hadden gewonnen. Brad Jones, Dirk Kuyt, Karim El Ahmadi en Eljero Elia hadden eerder eremetaal boven hun hoofd getild. Maar toch werd het nog even penibel. “Dan verlies je van Excelsior en denk je voor de normaal relatief makkelijke thuiswedstrijd tegen Heracles toch: het zal toch niet?”, zo vertelde Karim El Ahmadi. 

Eric Botteghin herkende zich in de woorden van King Karim. “De ambiance rond belangrijke wedstrijden verandert en daar moet je mee om kunnen gaan. Als een bus door duizenden mensen wordt binnengehaald zoals bij ons voor Excelsior-uit, dan merk je dat natuurlijk”. De Braziliaan vertelde baat te hebben gehad bij de eerder in zijn carrière gewonnen KNVB Beker. “Met FC Groningen won ik de beker in de periode voor ik naar Feyenoord ging. Dat was een ervaring die van pas kwam in de Kuip, zonder twijfel. Voor mij was het dit: je moet een gevoel opwekken in een groep dat je je leven zou willen geven voor een prijs, voor een landstitel. Zo voelde het voor mij ook echt.”

Het huidige Feyenoord kan niet leunen op veel ervaring met het winnen van prijzen. De relatief jonge gemiddelde leeftijd van de selectie is daar mede debet aan. Trainer Arne Slot is er nuchter onder en wijst op de oplossing. “De enige manier om die ervaring te krijgen, is prijzen winnen’’

Delen

Reacties

Feyenoordfanforlife
Feyenoordfanforlife
ff de dubbel pakken en ze zijn weer wat gewend 😏 Europees zie ik ons niet van as Roma winnen maar daar in tegen waarom ook niet?

Maar de dubbel zou fantastisch zijn man man man wat hoop ik daarop, maar voorlopig nog ff rust in de tent eerst Sparta uit maar eens winnen..
Feyenoordvrouwtje
Zorgen dat ze er eind mei allemaal 2 bij hebben. Lijkt me mooi maar ook realistisch. Maar geen zekerheidje. Dus volop concentratie.
Idrissi heeft toch ook de beker en de competitie gewonnen?
Gimenez en Danilo (helaas) ook weleens wat gewonnen.