stengs-3

VK Sportphoto

Nieuws

Stengs: "Ik voel me volwassen bij Feyenoord"

Karst

Calvin Stengs was betrokken bij twee goals voor Feyenoord tegen Vitesse. Hij drukte al vroeg zijn stempel op de wedstrijd door de score al na acht minuten te openen. Later in de eerste helft gaf Stengs ook nog de assist op de 2-0 van Santiago Gimenez. De aanvallende middenvelder zit lekker in zijn vel en zette zijn goede vorm van voor de interlandperiode door.

Stengs is bij zijn laatste zeven eredivisiewedstrijden betrokken geweest bij negen goals. Hij maakte drie doelpunten en gaf zes assists. De nummer tien van Feyenoord is dan ook niet meer weg te denken uit het basiselftal. "Ik voel mij een stuk volwassener bij Feyenoord. Ik herken bepaalde situaties steeds beter en sneller. Simpel spelen op de momenten dat het moet en acties maken op de helft van de tegenstander", aldus Stengs tegenover ESPN.

Afgelopen week zat Stengs voor het eerst sinds maart 2021 weer bij de selectie van het Nederlands elftal, maar kwam nog niet aan minuten maken toe. Feyenoord leverde veel internationals af aan verschillende landen, maar heeft daar weinig last van volgens Stengs. "We voelen elkaar goed aan. Als je weer terug op het trainingsveld komt, dan is het patronen trainen en gaat het vanzelf."

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Feyenoord-nieuws? Volg 1908.nl nu ook via Whatsapp! Klik hier voor ons kanaal

Delen

Reacties

Zowel hij als Timber pakken echt steeds meer hun rol positief op! Timber heeft goeie passes in de diepte.
Waanzinnige aankoop geweest.

Prachtig is ook zijn loopwerk, constant in beweging en veel nuttige sprints.

Middenveld is nu als geheel gewoon veel beter dan vorig jaar. Stengs en Timber samen al 11 assists in de eredivisie. Zoveel creativiteit.

En Stengs al 1 goal of assist per wedstrijd. Ook in de CL.
Veel beter is een groot woord, want Kokcu is een geweldige speler die we zeker missen. Timber is dit seizoen uitstekend en Stengs ook. Ik vind Wieffer toch nog wat minder dan vorig seizoen tot nu toe.
Kockcu is een geweldige speler, zeker, maar zat vorig jaar in deze periode van het seizoen in een flinke vormdip. Ik vind daarom het middenveld van nu ook beter dan dat van vorig jaar oktober.
Ja, veel beter, volledig eens met Politicola.
Kökçü werd vooral geroemd om de tweede seizoenshelft. Wat was zijn productie? Eén benutte strafschop, verder geen doelpunten en assists terwijl hij wel alle vrije trappen en corners nam. Wat hadden we een moeite met scoren. Nu hebben we Stengs op de plaats van Szymański en is Timber volledig hersteld van zij blessures. Timber heeft de plaats van Kökçü ingenomen. We scoren zoveel makkelijker met dit middenveld.
Helemaal eens. Scorend zijn we veel sterker geworden en winnen veel gemakkelijker. Zonde van de 1e 2 wedstrijden. Dit elftal is als collectief sterker dan PSV.
Wieffer haalt gewoon zijn niveau van vorig seizoen, alleen valt hij minder positief op, gezien ons verwachtingspatroon voor Mats erg hoog is gelegd door wat we vorig jaar van hem zagen
Wieffer speelde gisteren gewoon goed.