stengs-1

VK Sportphoto

Europees

Stengs: "Je hoorde het geluid van onze supporters, je voelde het ook"

Van de redactie

Calvin Stengs heeft een bittere nasmaak gehouden aan het verloren Champions League duel tegen Atlético Madrid woensdagavond. In gesprek met Feyenoord Media geeft de 'nummer 10' van de Rotterdammers aan het lastig te vinden om met lege handen te staan na een goede wedstrijd tegen de Madrilenen, maar dat het team hier een les uit moet halen voor het vervolg van het toernooi.

"Ja, heel vervelend. Het is lastig. Ik denk dat we er goed in zaten vanaf het eerste moment. Je komt goed op voorsprong, twee keer. Vlak voor rust krijg je dan de 2-2 tegen en dan weet je dat het stadion weer een boost krijgt, zodat ze er weer achter gaan staan. Na de rust kom je de kleedkamer uit en drie minuten later ligt hij er weer in. Dan loop je achter de feiten aan en dan weet je dat ze terug gaan zakken wat ze in de eerste helft eigenlijk ook al deden. We krijgen wel nog een aantal kansen, ik zelf ook, maar dat was niet genoeg. We moeten er wel van leren dat we die goals vlak voor rust en vlak na rust niet meer tegen krijgen op cruciale momenten. Dat is wel vervelend voor vandaag", aldus Stengs. 

Ondanks het verlies, heeft de ploeg van Arne Slot wel hun eigen spel kunnen spelen tegen de Spanjaarden. "Ik denk wel redelijk goed. Ik denk dat we ze een aantal keren echt goed terug drukken en dat zij het wel lastig hadden. Ik denk dat wij goed zijn omgegaan met het verre terugzakken van hen. Hun twee spitsen stonden dan op eigen helft te wachten, totdat wij een fout maakte zodat zij op de counter komen. Je moet dan rustig blijven en zuiver met de bal zijn en dat waren we een paar keer goed. Je speelt natuurlijk wel tegen een goede tegenstander. Zij hebben een goed blok staan en ze zijn er een paar keer goed uitgekomen. Ze komen denk ik vier keer bij onze goal en ze scoren er drie. Daar kunnen wij zelf wel wat van leren, denk ik."

De supporters van Feyenoord waren in groten getale aanwezig bij het duel in het Civitas Metropolitano, zowel in het uitvak als daarbuiten, wat zorgde voor een extra boost aan de selectie, zo vindt Stengs. "Tuurlijk, toen we vandaag bij de warming-up naar buiten kwamen dan hoor je dat geluid van onze supporters en de andere supporters hoorde je eigenlijk niet. Ze staan altijd wel achter ons. Dat is fijn en dat voelde je ook. Dat is mooi om te zien. Het is fantastisch dat zij zo achter ons staan en ik moet zeggen dat ik dat iedere wedstrijd wel voel. Omdat mensen zoveel uur willen reizen om ons te zien wil je eigenlijk wel iets teruggeven, maar helaas hebben we niet kunnen winnen of een punt halen."

Komend weekend staat de eredivisie weer voor de deur. Feyenoord speelt zondag het uitduel bij PEC Zwolle. "We moeten dan gewoon weer volle bak gaan en van onze eigen krachten uit gaan. We gaan weer voor een goed resultaat daar en van deze wedstrijd leren."

Delen

Reacties

@FTM weet jij of Feyenoord nog rechten bij kan kopen bij Stengs, zoals bij Santi is gebeurd? Op dit moment hebben we natuurlijk maar 70% in handen.
Nee 70%, voor een bedrag van 6m dat kan oplopen tot 7m. Logisch ook, hij is volgens TF 10m waard.
3x lieten we ons terugzakken: na de 1-0, net voor en net na de rust. 3x sloeg Atletico direct toe. Trauner en mn Wellenreuther zijn helaas te licht voor dit niveau.

Conclusie moet zijn dat je met deze spelers de volle 90 minuten plus blessuretijd hoog druk zult moeten blijven zetten. Totdat Bijlow terug is en Nieuwkoop een volwaardige basisspeler is zodat Geertruida naar het centrum kan, kunnen we het ons in de CL niet permitteren om even terug te zakken. De fitheid zal dus nog groter moeten worden.
Trauner verdient wel wat meer respect, net als Nieuwkoop trouwens. Foutloos zijn ze zeker niet, maar wie op dat niveau wel? 1 e doelpunt is belachelijk, maar als je iemand (en niet de regels) een fout aan moet rekenen zou dat Wieffer zijn. Tweede goal moet Wellenreuter veel meer leiding geven en springt Timber blind met zijn rug naar de bal. Derde goal zou Paixão de voorzet eruit hebben moeten halen.
Ik vond Hartman foutloos. Wat een topper.
Ach al dat gepraat erom heen.
Ze waren geweldig, allemaal.
Als een terecht doelpunt word afgekeurd krijg je een mentale klap das niet normaal.
Ook die klap hebben ze zelfs goed opgevangen.
Maar maakt het resultaat niet minder bestolen.