UEFA Champions League groep E | 2023/2024 | Feyenoord Atlético Madrid SS Lazio Roma Celtic Football Club

Europees

Groep E • Lazio wint in extremis; Feyenoord derde na speelronde 2

Van de redactie

Feyenoord is na de nederlaag tegen Atlético Madrid gezakt naar plaats drie in de poule. De ploeg van Arne Slot verloor de koppositie in de groep, en door de zeer late overwinning van Lazio - waar de Italianen in de 96e minuut de 1-2 maakte - gaat ook Lazio over Feyenoord heen. 

De Schotten kwamen vroeg in de wedstrijd op 1-0 voorsprong. Na een schitterende combinatie door de as van het veld was het sterspeler Kyogo Furuhashi die Celtic op voorsprong schoot. De groen-witten konden echter maar een kwartiertje van die voorsprong genieten. Uit een corner profiteerde Matias Vecino van een scrimmage en maakte zo de gelijkmaker voor Lazio.

Wel bleef de thuisploeg sterker. Dat leek zich even in de score uit te drukken, maar Luis Palma scoorde vanuit buitenspelpositie. Celtic bleef de betere ploeg. Toch het was Lazio-aanvaller Pedro Rodriguez die zijn ploeg tegen alle verhoudingen in op voorsprong kopte in minuut 96. Het had enige schijn van buitenspel, maar na het lijnenspel werd de treffer goedgekeurd.

Stand Groep E:
1. Atlético Madrid 2-4
2. Lazio 2-4
3. Feyenoord 2-3
4. Celtic 2-0

Delen

Reacties

Misschien is dit een mooi scenario:
w-p v-t
1 Atlético 2-4 4-3
2 Lazio 2-4 3-2
3 Feyenoord 2-3 4-3
4 Celtic 2-0 1-4

Feyenoord - Lazio 2-0
Celtic - Atletico 1-2

1 Atletico 3-7 6-3
2 Feyenoord 3-6 6-3
3 Lazio 3-4 3-4
4 Celtic 3-0 2-6

Lazio Feyenoord 2-2
Atletico - Celtic 2-0

1 Atletico 4-10 8-3
2 Feyenoord 4- 7 8-5
3 Lazio 4- 5 5-6
4 Celtic 4- 0 2-8

Feyenoord - Atletico 2-1
Lazio - Celtic 1-1

1 Atletico 5-10 9-5
2 Feyenoord 5-10 10-6
3 Lazio 5- 6 6-7
4 Celtic 5- 1 3-9

Atlético - Lazio 3-1
Celtic - Feyenoord 2-3

1 Atlético 6-13 12-6
2 Feyenoord 6-13 13-8
3 Lazio 6-6 7-9
4 Celtic 6-1 5-12
Jammer, dat je daar geen resultaat haalt, maar alles nog in eigen hand.
Thuis 2 keer winnen en Celtic uit dan ben je door als minimaal tweede
Vd week noemde ik Minteh een blind paard, waar heel wat mensen tegen in gingen.
Als je dat nog steeds niet ziet ben je zelf ook een blind paard.
Hij had 2x kunnen afgeven waardoor er een 1 op 1 met de keeper ontstond.
Dit voetbal onder Slot is om te koesteren, kan me niet herinneren dat het zo leuk was om de groei en het proces mee te maken van onze club.

Enige waar ik helemaal lijp over ben zijn de nieuwe regels over buitenspel. De intentie waar de bal naar toe gaat (speler) die achter je laatse lijn staat in de baan vd pas moet per definitie afgefloten worden ook al onderschep je de bal gedeeltelijk.

Ook de goal van Morata waar de bal via een voorzet vd zijkant richting 1ste instantie de Griezman (buitenspel) overslaat die paar meter naast Morata actief deelnam aan de aanval ... wat zijn dit nou voor klote regels..
We moeten nou ook niet in paniek raken, om door te gaan mag je een keer verleizen, en het was zeker onterecht maar dit was wel de zwaarste tegenstander, lazio gaan we echt wel 2 x pakken, Celtic uit winnen we ook en we zijn door.
We hebben nog 4 wedstrijden mét Santi en Luka en al zonder hen speel je het beste voetbal van de poule. Nu kunnen we gaan doomdenken en vloeken op onze pech gisteren en het geluk van Lazio. Ik heb er best wel wat vertrouwen in.

Overwinteren gaat sowieso gebeuren en 2e of hoger in deze poule sluit ik ook zeker niet uit…

We zijn gewoon beter dan die andere teams.
Precies, thuis pakken we iedereen wel.
Gisteren hebben we een goede indruk achtergelaten en mede daardoor komen ze nu allemaal met **** in de broek naar de kuip.
Onze Mexicaanse held en luka erbij gaan voor nog meer dreiging zorgen.
Gisteren was het spel fantastisch, maar je verliest vanwege effectiviteit. In de Kuip krijgen we een herkansing. En voorlopig staan we op Europees overwinteren. Tegen Lazio moeten we laten zien dat we dat verdienen in de CL. Op naar de volgende!
Het is doodzonde maar trots moet overheersen. Hier leren we van. Wat een team hebben we. En Zerrouki was ergbgoed. Waar zijn alle critici die hem afkraakten dat het niks was. Gelukkig hebben we Slot die het wel ziet. En niet de critici die wat willen roepen maar geen enkel voetbalverstand hebben.
Arbiter en VAR hebben volgens mij in Madrid goed hun werk gedaan. De 1-1 is te wijten aan idiote regels die zij moeten naleven.

De VAR in Glasgow was een schande. Die 1-2 was heel duidelijk buitenspel. Je mag scoren met je schouder. De schouder van de Lazio-speler helde echt duidelijk meer over dan de voet en schouder van de Celtic-speler. Hoe zijn die lijnen dan getrokken? Celtic is gruwelijk benadeeld en wij wellicht ook als Lazio vlak boven ons gaat eindigen.
Wil niet calimero doen, maar kan iemand mij uitleggen waarom wij een Italiaanse VAR hadden?!?

Dat verklaard het corrigeren van de scheidsrechter met die 1 1?

Dat is hetzelfde dat als Makkelie bijv VAR is bij Celtic Lazio.....
Was een Framboos geloof ik. Maar niet zeker. Als dat waar is, kun je daar ook het een en ander van denken 💩
Feyenoord krijgt woensdagavond uit bij Atlético Madrid te maken met scheidsrechter François Letexier. Dat heeft de UEFA inmiddels bekendgemaakt. De 34-jarige arbiter neemt drie Franse assistenten mee en wordt daarnaast gesteund door de Italiaanse VAR Massimiliano Irrati.
Je hebt verdorie nog gelijk ook. Massimilano Irrata heet dat stuk schurft die VAR was bij Atlitico - Feyenoord
Celtic scoort 2-1, goal wordt door scheids en tussenkomst VAR afgekeurd. Dit ivm dat speler eerder in de aanval buitenspel stond. Dit was bij 1-1 Atletico ook het geval. Daar wordt doelpunt wel goed gekeurd. Kan iemand mij aub uitleggen wat het verschil is? Dit is toch gekmakend wat voor willekeur we zien. Schiet mij maar lek.
Die speler van Celtic tikt de bal nog door naar de scorende speler die buitenspel stond. Dit was geen raar moment. Simpel buitenspel goal
Jammer. Lazio gaat nu helemaal resultaatvoetbal spelen in de kuip.
We hadden 2 punten los bovenaan in de poule moeten staan.....
Nu sta je 3e op een punt
Maar.....
2x Lazio pakken nu achter elkaar en de wereld ziet er weer veel anders uit. Komt goed
Thuis nog 2x winnen en uit niet verliezen, met 11 punten ben je er wel.
Lijkt mij toch buitenspel bij die van Lazio...
Eerst tegen Atletico in extremis nu Celtic. Wat een geluk weer deze nazi Italianen.
Lijkt mij toch buitenspel bij die van Lazio...
Ja dat was bij ons ook. Maar die Italiaanse puta var liet de scheids komen.