yv2023104yv2023104a1a05209

VK Sportphoto

Nieuws

Spaanse media: 'Metropolitano was aan het bidden voor het einde'

Moreno

Feyenoord verloor woensdagavond met 3-2 van Atlético Madrid, maar doet dat met opgeheven hoofd. De Rotterdammers waren in grote delen van de wedstrijd sterker dan de Madrilenen, maar kregen te maken met de wetten Champions League-voetbal. Ook de Spaanse media concludeerden maar één ding: Feyenoord verdiende de winst. 

Het bekende sportmedium Marca zag dat Atlético het zwaar had en tegen het eind van de wedstrijd aan zat te hikken. "Metropolitano was aan het bidden voor het einde van de wedstrijd", concludeerden zij. Niet alleen Marca, ook Mundo Deportivo had lovende woorden over voor de Rotterdammers. "Atlético gebruikt lijden, effectiviteit en Oblak om een geweldig Feyenoord ten val te brengen", kopten zij. "Feyenoord was beter en verdiende om te winnen. Ze creëerden twee keer zoveel kansen als Atléti. Het team van Arne Slot zal zich afvragen hoe het kan dat ze deze wedstrijd hebben verloren. Feyenoord speelde in de zesde versnelling, terwijl Atlético niet verder kwam dan de derde."

Volgens Sport ontbrak het bij Feyenoord aan net die individuele klasse - bijvoorbeeld door het gemist van Luka Ivanusec en Santiago Gimenez - om Atlético te verschalken. "Feyenoord was niet geïntimideerd door de ambiance van de Champions League. Maar wat ze misten, was de Griezmann-factor."

Tot slot steekt krant AS de loftrompet over het wederom in groten getale aanwezige Legioen. "De 3.500 Feyenoord-fans vulden het Metropolitano met decibellen, en reflecteerden zo het Feyenoord dat brutaal en moedig voor de dag kwam."

Delen

Reacties

Denk je van de beslissingen vd KNVB af te zijn worden we weer bestolen van een punt in Madrid waar buitenspel dus geen buitenspel is.
Ook de wijze waarop die scheids de aankondiging deed van "Geen doelpunt"
Duidelijk dat die lupstek gewoon het Madrileense publiek even voor zichzelf wilde hebben en genoot daar dan ook zichtbaar van. Ze moeten zich doodschamen daar.
Wat verwacht je ook met een ** italiaan als VAR. Sinds wanneer is dat mogelijk?
cliché maar als je vertrouwd op scheidsrechterlijke of VAR dwalingen krijg je in minimaal de helft van de gevallen de kous op je kop. we hebben genoeg kansen gecreëerd; als je er daar 1 (1tje maar dat is toch niet zoveel gevraagd?) wel verzilverd, ga je i.i.g. wel met een punt weg……
Ben super trots maar word toch echt tijd om trauner te vervangen bij grote weddtrijden !
Toch weer scoren vanuit een corner. Dat is nog steeds niet opgelost
Wij hebben gewoon laten zien de beste club van Nederland te zijn, klaar.
Met beter zijn win je geen punten... en lazio op de valreep 1-2... een dag om snel te vergeten
Tegen een zeer partijdige ref valt niet aan te voetballen.
Ik heb de wedstrijd vanuit Turkije gekeken en aangezien een aantal weten dat ik voor Feyenoord ben hebben ze ook naar de wedstrijd gekeken. We hebben er gelijk weer een aantal fans bij, want ze waren zwaar onder de indruk van wat onze sterrenploeg liet zien. Precies wat SplitVision zegt: Dit is een goede ervaring en de spelers weten nu voor zeker dat ze voor geen ploeg in de poule bang hoeven te zijn. Met Ivanusec en Gimenez erbij wordt het thuis een heel andere wedstrijd. Wat een wedstrijd en wat een ploeg!
Mooi. We zijn voor niemand bang. En nu dit leergeld betalen levert dit team veel op voor de volgende wedstrijden. Ik ben erg trots op wat Feyenoord heeft laten zien vanavond.
Mooie woorden! Met Gimenez en Ivanusec er weer bij hebben we wat meer geslepenheid, waardoor dingen soms wél onze kant op kunnen vallen. Het spel is duidelijk, daar kun je het tegenstanders van elk kaliber lastig mee maken.