hartman

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman: "Weinig aan de hand, maar toch met lege handen"

Moreno

Quilindschy Hartman was één van de uitblinkers aan Feyenoord-zijde. Hoewel de Rotterdammers met 3-2 verloren, ziet de linksback veelal positieve punten. "Dit is een nederlaag met perspectief", vertelde Hartman aan RTV RIjnmond.

De verdediger uit eigen opleiding baalt vooral van het verschil in effectiviteit. "Uiteindelijk scoren zij er drie en wij twee. Verder heb je het gevoel dat er weinig aan de hand is, maar toch sta je met lege handen." De goals vlak voor, en vlak na rust waren een flinke aderlating voor Feyenoord, geeft Hartman aan. "Natuurlijk gaan we de rust teleurgesteld in, maar we zeiden ook tegen elkaar dat er met 2-2 nog niks aan de hand was. Maar dan krijg je meteen die 3-2 tegen."

Het gevolg: Atlético parkeerde de bus voor het doel en voorkwam zo dat Feyenoord tot scoren kwam, ook door een uitblinkende keeper Jan Oblak. "Dan gaan ze met elf verdedigen, dat doen ze wel goed. Dan is het lastig om iets te creëren", aldus de man met de gouden linker. Hij analyseert wat er daarin beter kon. "We hebben denk ik iets te weinig via de zijkanten gespeeld. Een paar keer werden we daar met Paixão en Minteh gevaarlijk, door goede acties van hen. Daar hadden we meer gebruik van moeten maken, want door het midden was het erg druk."

Hartman verlaat Madrid met een dubbel gevoel. "Je geeft weinig weg, maar krijgt toch drie goals tegen. Dat is een les, maar dit is een nederlaag met perspectief. Ik denk dat we hier goed gespeeld hebben, dus daar moeten we ons vooral op focussen. Op naar zondag."

Delen

Reacties

Hartman motm vandaag, wat was die gozer goed
Ik heb Hartman volgens mij al een wedstrijd of 6 geen enkele fout of verkeerde keuze zien maken.
Die is echt zo geweldig goed. Echt veel beter dan Malacia en Kongolo bijvoorbeeld. Eigenlijk sinds zijn debuut al bijna foutloos ondanks het risico in zijn spel.
Helemaal mee eens, ik denk dat hij ook heel goed op 6 of op 8 kan spelen. Hij onderschept veel, is fysiek sterk en aan de bal is hij niet van de bal af te krijgen en speelt hij ballen altijd goed in.
Dat van die lege handen gebeurt nederlandse ploegen te vaak. Hopelijk wordt er tegen Lazio wel een goed resultaat gehaald. Maar als Feyenoorder zie ik toch vooral de ongelofelijke stappen die er zijn gemaakt sinds de komst van Slot. Van een club die zijn naam te grabbel gooit tegen slowaken etc. zijn we nu een club die met uitstekend voetbal Atletico naar achteren dwingt in eigen huis. Ook de kritiek van sommigen op aanwinsten zoals Stengs, Zerrouki en (eerder al) Timber, wordt vakkundig onderuit gehaald.