slot

Europees

Slot: "Vooral teleurgesteld dat je geen resultaat mee terug neemt"

Arne Slot was kritisch op zijn ploeg na de nederlaag tegen Atlético Madrid woensdagavond. In gesprek met RTV Rijnmond na afloop van het duel benadrukt de trainer van Feyenoord dat resultaat het enige is wat telt in de Champions League.

Toch overheerst teleurstelling vooral na de verliespartij, ondanks het spel van de Rotterdammers. "Je bent nu vooral teleurgesteld dat je geen resultaat mee naar huis neemt, omdat je ook weet dat het maar om zes wedstrijden gaat en dan zijn resultaten echt heel belangrijk. In een seizoen van 34 wedstrijden is je manier van spelen ook wel belangrijk, maar daar ben je vooral teleurgesteld over", begint Slot.

"Als we volgende week een interlandperiode hebben en ik zal nog eens de moeite nemen om de wedstrijd terug te kijken, dan denk ik vast wel dat ik veel dingen zie waar ik vrolijk van wordt. Op dit moment is het vooral teleurstelling dat we geen resultaat halen", vervolgt de oefenmeester van Feyenoord.

Feyenoord kon, ondanks een uitduel bij een sterke tegenstander als Atlético Madrid, toch grotendeels van de wedstrijd hun eigen spel spelen. "Jazeker, zowel zonder bal als aan de bal", aldus Slot. "En dat vond ik dan ook wel weer een goede stap ten opzichte van de wedstrijd tegen Ajax. Daar was ik in de eerste tien minuten niet zo tevreden over hoe wij speelde. Dat hebben wij goed gedaan. We hebben voldoende kansen gehad om meer dan twee keer te scoren. We hebben zo goed als niks weggegeven, maar zoals altijd gaat het aan het eind van de rit om het resultaat en dat andere is allemaal voor de lange termijn. Hoe bouw je op, hoe zet je druk. Dat is voor de lange termijn misschien om resultaten te halen. Nu gaat het vooral om direct resultaat halen. Dat hebben we niet gedaan en dan ben je daar teleurgesteld over."