Primeur Bevestigd
stengs-ogcnice

ogcnice

Transfers

Stengs laat RAFC weten voor Feyenoord te kiezen

FeyenoordTM

Calvin Stengs heeft zijn keuze laten vallen op Feyenoord. De Rotterdammers naderen een totaal-akkoord met OGC Nice. Stengs gaat daarna een contract tekenen voor vier jaar.

De geboren Amstelvener heeft Royal Antwerp laten weten dat zijn keuze op Feyenoord is gevallen. De club uit de Belgische Jupiler Pro League laat daardoor de belangstelling voor de multifunctionele speler varen.

Bij de deal gaat een transfersom van meer dan zes miljoen euro gemoeid, wat nog aangevuld wordt middels variabelen. OGC Nice heeft een doorverkooppercentage in de deal betrokken.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Kleine correctie: volgens Wikipedia is Stengs geboren in Nieuw-Vennep, niet in Amstelveen.
@FTMA gaat feyenoord nu nog wel voor ivansec ?
Wellicht is hij gehaald voor de nr. 10. Dat schijnt hij goed gedaan te hebben in België. Ivansec is meer een linksbuiten, dus laat maar komen🤘👍😎
Kantoona toevoegen in de scouting van Feyenoord!
Wordt hij voor de nr 10 positie gehaald? Bij AZ vond ik het een geweldig talent, maar daarna niet meer het vizier, dus laat me verrassen.
@FTM kunnen we nog aankopen verwachten die wel vanuit de scouting komen?
Echt een soort van Narsingh/Dilrosun aankoop! Lekker bezig mannen!
Het verschil is dat Stengs bij antwerp gewoon veel speelde en die andere twee niet toen ze kwamen
Dat is niet waar
Dilrosun speelde een heel seizoen basis bij Bordeaux voor dat hij kwam
Meteen Boadu ook maar halen dan?
Niet Royal Antwerp, maar Feyenoord wordt de nieuwe werkgever van Calvin Stengs, bevestigen bronnen rondom de Rotterdamse club aan ESPN. De aanvaller van OGC Nice moet in Rotterdam de opvolger worden van Sebastian Szymański, die naar Fenerbahce is vertrokken.

Dus voor de 10 positie!
Lezen, hij komt voor Szymanski en Ivanusec voor linksbuiten
Ivansec komt niet daar hebben we geen geld voor
Scf1jeffrey, hoe kan je dat nou serieus zeggen man? Je hebt geen inzicht in maar iets wat jou de argumenten geeft om dat te melden. *****
En dat zegt een kneusje die iemand anders naam misbruik. GG
@FTM Is er een kans dat Feyenoord en Zagreb al een akkoord hebben en dan Zagreb hem nog voor de voorronde willen gebruiken?
Ik denk ook dat dat het geval is. Kijk maar naar die keeper, zou allang rond moeten zijn met Fener
Speelt morgen en vlg week nog Europres....zal wel deal worden dat hij daarna weg mag. Ook aj..kreeg dat al te horen voor die verdediger. Zagreb vindt Europees voetbal erg belangrijk
Prima, Feyenoord maakt gewoon rustig en berekenend stappen vooruit met transfers als deze, alleen geen driedubbele stappen zoals menigeen hier graag zou zien.
Afgelopen transferperiodes haalden we spelers als Alireza, Dilrosun en ruwe diamanten als Wälemark. Met dat in het achterhoofd is dit een absolute verbetering en een speler uit een andere categorie.

Het blijft een gok, maar hoe minder risico je wilt lopen op het mislukken van een speler, hoe meer je de portemonnee moet trekken. Als we 1 topper hadden gehaald voor 15 miljoen, daarmee het budget op was en die jongen raakt in z’n eerste wedstrijd geblesseerd, zou iedereen lopen klagen waarom Feyenoord z’n budget niet verstandiger gespreid had.
Niet elke speler die we voor dit soort bedragen aantrekken gaat slagen, maar het is gezien ons relatief recente verleden toch prachtig dat we langzamerhand consistent in deze vijver kunnen vissen.
Verkoop je deze of een volgende transferperiode weer een of 2 toppers, dan maak je wellicht weer een volgende stap. Rome wasn’t built in a day.
Had je bij de komst van Alireza en Dilrosun echt het idee van ‘matig’? Oftewel dat Stengs een absolute verbetering is? Moet eerlijk zeggen dat ik toen erg enthousiast was over Ali en Dilrosun. Achteraf makkelijk concluderen dat ze (nog) tegenvallen, maar (hoop het niet) zou ook bij Stengs het geval kunnen zijn.
Nee, want dat was op dat moment ook een stap vooruit, of had de potentie daartoe. In de huidige selectie en met de huidige budgetten zijn dit inmiddels spelers waarvan je kan overwegen of ze nog van meerwaarde gaan zijn.
Ik vind Stengs ook geen matige aankoop, niet buitensporig maar gewoon prima. Een slag beter dan Ali of Javairo met een hoger plafond. Rustig aan de weg omhoog bewandelen en niet teveel stappen overslaan, val je ook minder hard als het eens niet goed uitpakt. Dat is al eens gebeurd en daar plukken we nog steeds de zure appels van.
Halen ze hem voor de buitenkant? Of op 10?
Héérlijk dit wat een actie koekoek Overmars vol in the face je moeder...
@FTM hoe staat het met de interesse in Ueda?
En zit er al wat meer vaart in de transfer van Ivanusec?
Ben niet dolenthousiast over de speler Stengs. Ik vind het een Berghuis Light.
Goed linkerbeen maar minder scorend vermogen, al zal hij er in de Eredivisie vast wel een stuk of 10 maken. Ik mis bij hem alleen wel een beetje vuur en passie in zijn spel.

Net als Idrissi zal Slot hem wel aan het voetballen krijgen al is Stengs net zo flegmatiek en zal het met pieken en dalen gaan.

Zo lang Slot er is komt het met Stengs wel goed, maar daarna......??
Er is 1 heel groot voordeel aan deze transfer. Je kan hem direct op 10 zetten omdat hij de speelstijl van Slot kent. Dat is tot eind augustus goud omdat je nu iets meer geduld kan nemen voor een nieuwe 10. Stel het bevalt kan je hem daar zelfs nog laten staan. Neemt niet weg dat Invanusec en nog een spits ook moeten komen zeker als Danilo weg gaat.
Mensen die gaan zeiken op deze aankoop sporen niet. Stengs is gewoon een prima aanwinst! Paar jaar geleden droomde we ervan dat hij zou komen.
Voor € 2,5 miljoen salaris per jaar??????? Dan mag iedereen heel hard zeiken, want dit is volstrekt belachelijk!
Dat kan je toch pas zeggen als ie een tijdje bij Feyenoord gespeeld heeft, je kunt niet alleen maar koopjes halen.
Dat is netto. Bruto dus wel degelijk een stukkie boven de 2.0M
Ik vind het ook hij is creatief dat missen we nog. Sinds kokcu weg is.
Hij kan ook goede steek passen geven na giminez met zijn loop actie.
Prima, maar(!) dit mag absoluut niet ten koste gaan van Ivanusec. Dat is namelijk echt een geweldige voetballer.

Ivanusec op links en Stengs op 10 kan zeer dodelijk worden! (Positief)
Ivanusec is juist een speler die nauwelijks op zijn positie blijft en het middenveld in trekt
Ik heb wel hoop dat Slot hem daarop kan verbeteren. Wat zo lekker was met Idrissi vorig jaar, was dat hij geweldig was in die 1 op 1. Daardoor kon Hartman er goed overheen.

Ivanusec is lett een veel betere Idrissi.
Kunnen ze mooi rouleren met dan weer paixao op links en stengs op rechts of andersom.
Tegenstanders gaan gek worden.
Tja als jij feyenoord ff 15miljoen geef Dan Halen ze heb vandaag nog !
Ik hoop dan wel dat Ueda en Ivanusec komen.
Of dit nou echt een versterking is moet ook nog maar blijken, je hebt Walemark ook nog
pfffff hier wordt ik niet vrolijk van
Misschien omdat hij in Frankrijk mislukt is , dat zijn statistieken niet al te best zijn en omdat hij een grootverdiener wordt bij Feyenoord met netto 1,25 miljoen ( NOS(
Waarom denk jij dat van Bommel en Overmars graag verder met hem wilden? Omdat hij het zo slecht gedaan heeft? 🤔
Oh, nou is van Bommel opeens een wonder trainer? Voor hij met wat mazzel kampioen werd was het een van de grootste lachertjes in het trainers gilde.
En dat rechtvaardigt dat hij de grootverdiener van Feyenoord wordt ?
1,25 netto, dat zou ik we veel vinden i.v.m. Andere spelers, dat is bijna 2,5 bruto.
@Nocaption je haalt me de woorden uit de mond laat mensen eerst maar eens met feiten komen waarom een speler het niet is.
7 milj,
30% doorverkoop waarschijnlijk
2,5 milj salaris
matige statistieken
regelmatig blessure
Als Arne er maar vrolijk van wordt.
Opvolger van Danilo . We gaan er dan op vooruit
wie is er nu optie nummer 1 om danilo op te volgen @ ftm
Ik zou uitgaan van Ueda. Daar praat Feyenoord mee.
Ik bedoel: dat is afkomstig van VI. En daar praat Feyenoord mee.
je kan voor rechtsback kijken naar verschillende opties lijkt me. Buitenlands is dat Araujo, Sardella of Siquet. Als het ook dan gaat om een NL vlaggetje: van Ewijk
Paixao - Gimenez - Stengs
Wieffer - Ivanusec - Zerrouki
Hartman - Hancko - Trauner - Geertruida
Bijlow

Is gewoon een top team - met Ueda, Ali, Timber, Pedersen en wellenreuter op de bank. Liefst nog een basis Rechtsback zodat Geertje CV kan spelen.
Ja miss gaat ivanusec niet komen en ik zal ook Almada voor gaan hij wilt denk ik wel naar Europa en we hebben genoeg geld gekregen
Eens, zou het lekkerst zijn als hij wel komt - puur omdat je dan met Stengs en hem kan schuiven op 10/ de flanken. Almada zou top zijn maar vrees te duur als je hoort wat ze zeggen - al hoeft dat niet waar te zijn natuurlijk ;-)
Nou dertig mil hebben we echt wel maar Feyenoord doet nooit transfers van grote bedragen
Almada is veeeeeeeel te duur voor Feyenoord, ook al wil ie naar Europa.
Stengs cam, iva linksboetoe en paixao rechtsbuiten zou ik ook niet gek vinden hoor volgens mij is stengs iets creativer dan ivanusec voor zover ik heb gezien van beide spelers
Eens, ook beetje wat je nodig hebt in een wedstrijd met wie er op CAM speelt/ flanken.
ja precies kan je ook weer mooi afwisselen met alireza die verdedigend ook weer beter zijn mannetje staat en minteh voor de snelheid ziet er met die allen uit als een mooie combinatie.
Stengs speelde bij Antwerp vooral op 10, terwijl Ivanusec de laatste seizoenen vooral op de flanken speelt. Mocht Ivanusec komen dan zal het voorin denk ik eerder zo staan. Waarbij je inderdaad kunt schuiven met Stengs, Paixao en Ivanusec.

Ivanusec Gimenez Paixao

Stengs
Met dit team ga je meedoen om het kampioenschap. Zeker met je genoemde namen op de bank, plus hopelijk nog een verrassing. Er zit genoeg breedte in dit team! Al zie ik Geertruida nog wel vertrekken.
Paixao beste statistieken op rechts en ivanusec beste statistieken op links. Stengs op 10 is ook wel prima qua crativiteit
Vind het zeker geen slechte aankoop, is alleen te hopen dat hij zijn az vorm gaat hervinden. Voor op 10 een uitstekende aankoop met zijn acties en steekballen. Alle vertrouwen in Slot dat hij er weer een topspeler van gaat maken.
Ik vind hem wel goed genoeg, alleen is 6m wel veel en 1,25 miljoen netto per jaar ook en dan zijn er in die prijsklasse denk ik nog wel wat betere spelers te vinden
Ben wel erg benieuwd of deze namen zerrouki vd belt v hooidonk en Stengs uit de koker van slot komen en dtk ze haalt ivm slot of dat ze ze ook echt willen. Ik verwacht namelijk niet dat ze nog echt veel beter kunnen de spelers die zijn gehaald of waar ze mee bezig zijn
Sidney heeft de laatste jaren een enorme groei laten zien en idem voor een vd Belt. Waarom zouden ze op een hoger niveau niet nog kunnen groeien? Ik ben met name benieuwd of we nu nog wel een linksbuiten erbij gaan halen. Mag toch hopen van wel en niet dat we Paxiao weer gaan 'misbruiken' op links aangezien hij juist op rechts heel goed is met zijn vroege voorzet.
Het zou kunnen maar wat ik al zei IK VERWACHT VAN NIET! Geldt wel meer voor v hooidonk dan vd Berg. V hooidonk kan goed afmaken maar verdedigd niet mee heb hem nog nooit echt een goal uit het niets zien maken die hij zelf creëert. Maar ik laat me verrassen. Die linksbuiten moet ook ind komen en anders gewoon Sauer voor de leeuwen gooien.
Dit is niet alleen goed nieuws voor Feyenoord, maar ook voor het Nederlands elftal. Let maar op!
Nooit oranje materiaal natuurlijk je hebt veerman al op zijn positie
Hahaha, Stengs is zoveel creatiever dan Veerman. Daarnaast kan Stengs op 10 spelen en Veerman is een CM.
Ohjee, en gelijk één van de grootverdieners met 1,25 miljoen per jaar lees ik... gaat dat geen scheve gezichten opleveren.... hoop dat hij het gaat laten zien bij ons. Heb alle vertrouwen in Slot dat hij er alles uit gaat halen wat er in zit.
Hierbij krijg ik een Danilo gevoel van afgelopen seizoen. Een speler halen die er staat waardoor er op de achtergrond een topper kan opstaan zoals Gimenez. Ik heb er wel vertrouwen in dat hij onder Slot gaat presteren.
Het is On transfer die je al 2,5 jaar aan voelt komen. Nu koop ipv huur dus dat is wel top. Was bij AZ echt wel goed en heeft bij antwerp, de kampioen, ook alles gespeeld. Niet spannend, wel dikke prima!
Laten we hem gewoon een warm welkom heette niet zo lang geleden hadden we dolgelukkig geweest met hem. Dit is meer de teleurstelling die spreekt dat ivanusec misschien niet komt.
Ik denk dat je de transfers van Ivanusec en Stengs los van elkaar moet zien. Ivanusec zal voor linksbuiten worden gehaald als die komt, waarbij je met hem een extra optie hebt op 10. Ik vermoed dat Stengs vooral als 10 wordt gehaald, waarbij je hem ook prima kunt doorschuiven naar rechtsbuiten. Vult elkaar mooi aan. Ben ook benieuwd welk bericht klopt: is Ueda de eerste keus voor opvolging van Danilo (VI) of Van Hooijdonk (1908)? Ik vrees dat Van Hooijdonk wat meer binnen het budget past. Leuke goalgetter tegen het rechterrijtje, maar in de CL of tegen de top eredivisie heb je niks aan zo'n vrij trage speler met een matige techniek.
@FTM wat is de reden dat er zo slecht naar de scouting geluisterd wordt? We hebben succes deels aan scouting te danken. Slot en DtK zouden hier meer naar moeten luisteren! Als je het stuk in the Athletic las is de ontwikkeling die onze scouting doorging juist iets waar we op door moeten zetten.
Want dat weet jij? Jij weet wat er besproken wordt? Nee niet, dus hou je muil dicht.
Omdat FTM zelf gezegd heeft dat dit niet uit de scouting komt in een opmerking misschien..... Dus beste dat Wilfred zelf zn muil houdt.
Ja want alles wat god retgur zegt is waar.
Onderdanig kereltje ben je, ga op je knieen voor hem, gauw nu.
Wat een grote meneer deze Wilfred. Beter naar FR12 terug gaan jij als je alleen maar zulke idiote dingen komt zeggen. Op de knieën voro FR12 vlugge japie jij dan om maar in jou taalgebruik te blijven.
Klaar nu. Ga nu maar weer klagen over DTK en Slot.
Bij deze trouwens nog ff reactie van FTM:

FeyenoordTM
FeyenoordTM
24 juli 2023 12:35
Te Kloese en Slot willen alles samen beslissen. Moet nog maar zien hoe lang dit goed gaat. Wat als er één weg valt?

Zerrouki > niet gescout
vd Belt > niet gescout
Minteh > gescout in winter, maar niet op voorspraak van de scouting gekomen als huuroptie
Beelen > niet gescout
Stengs > niet gescout

What's next..
Scouting kwam met Chaibi en Nakamura. Bleken allebei (veel) te duur.

Verder weet jij ook helemaal niet hoe het zit met de andere 13-14 namen per positie. Je moet je niet zo gek laten maken.
Vraag me af of Nakamura echt veel duurder is dan Ivanusec
Denk je nou echt dat alléén Slot hier over beslist?? Er zit nog een raad van commissarissen die toestemming moet geven en er wordt echt wel in overlegd. Bleek dat deze transfer al langer op de plank lag, maar lang is stil gehouden
Nou we kunnen het er wel over eens zijn dat deze transfer heel erg snel ging. Goede aankoop vind ik in ieder geval.
Op zich prima aankoop voor een prima bedrag. Creatieve speler die ingezet kan worden op het middenveld en op de vleugel. Al blijft het een gok of Slot de beste man weer aan de praat krijgt.

Denk ook niet dat dit ten koste hoeft te gaan van Ivanusec. Ik heb het gevoel dat Feyenoord dit juíst doet om iets verder te kunnen gaan voor Ivanusec. In theorie is 1 van de 2 vacatures met Stengs ingevuld.

En ja, misschien hadden we Ivanusec én een betere optie dan Stengs kunnen krijgen, maar dan had het waarschijnlijk nog langer geduurd. Blijkbaar is Feyenoord financieel nog niet zo ver om in dit stadium 2 toppers te kunnen halen.
Goeie waarschijnlijk door de centjes ingegeven set. Was onder slot een uitstekende speler .Vaak zien spelen ..Snap niet dat mensen hem een beetje kwaliteit noemen...Over 3 maanden Oranje en wij bovenaan...
Telegraaf zegt 4 jarig contact
1,25m per jaar

Erg benieuwd naar hem
Zal voor de 10 positie zijn lijkt me.
Welkom en succes stengs💪
Hoor bijna alleen maar "waardeloze aankoop". Maar was bij AZ toch echt een fantastische speler. En als én Slot, Overmars en v Bommel hem heel graag willen dan zal hij echt wel wat kunnen, die hebben er meer kijk op dan de kenners hier. Vertrouwen in Slot en DTK! ( als ze tenminste niet met v Hooijdonk aankomen)
Vind dit een hele goeie aankoop voor de 10, heb hem vorig jaar gevolgd en speelde echt heel goed, daarnaast onder Slot heb ik er alle vertrouwen dat deze jongen nog weer beter gaat worden. Welkom! 💪🏼
Nu die Kroaat nog halen voor links en die Japanner voor de spits en dan zijn we er weer klaar voor 😃
dit maakt mij vrolijker gewoon normale positieve reactie niets afbranden niks gek..ker op een speler die internationaal gespeeld heeft en terug wil naar Nederland
Ben zo benieuwd of dit de kansen van Ivanusec vergooit heeft:

Zo niet: Prima gok vond hem bij AZ wel aardig

Zo ja: echt een dramatische transfer
stads van stengs laatste jaar in belgie , 25 wedstr - 1 goal - 6 assists , lachwekkend om zo'n speler aan te willen trekken
Ben geen fan van stengs maar wat ik wel zou toejuichen als die op 10 komt links ivanucek en ueda als 2e spits erbij
Verkoop dan asjeblieft Dilrosum voor hetzelfde geld! Danilo wisselen voor Ueda en zo snel mogelijk Ivanusec en een 10 binnen halen.

Het liefst zie ik van Ewijk ook nog komen, die Pedersen speelt zelden naar de juiste persoon.
Dramatisch echt dramatisch. Waarom halen we weer van die mislukte spelers, lmao
Jank niet zo joh. En geef spelers eens een kans voor ze überhaupt gespeeld hebben al af te schrijven. Til, Dessers, Trauner gebeurde precies hetzelfde en kijk eens wat slot deed met die jongens
Mislukt? Bij AZ uitgegroeid tot een van de meest begeerde spelers van Nederland, bij Nice nooit een kans gekregen maar ook niet zo verrassend omdat Nice 4-4-2 speelde zonder ruit en aan de zijkanten bij voorkeur met behoudend ingestelde middenvelders speelde. Waarom die met zo'n spelopvatting Stengs hebben gekocht is me een raadsel. Bij Antwerp kampioen geworden en alles gespeeld.
Vorig jaar basisspeler bij de kampioen van Belgie en heeft een marktwaarde van 10M. Met je mislukt..
Beste transfer tot nu toe. Maar deze is alleen mogelijk door de opbrengst van Danilo.

Met Stengs op 10 en Ivanusec op links hoeven we alleen nog een reservespits te halen. Dat zal Van Hooijdonk zijn en dan zijn we klaar deze window.

Slot heeft eerder laten zien het maximale uit Stengs te kunnen halen. Mooi dat we hem uit de handen van Overmars hebben kunnen houden.
Als dat financieel haalbaar is zou ik ook daarvoor gaan. Maar het is een grote puzzel gezien het geldgebrek.
Veel te weinig creativiteit hebben we dan nog steeds hoor. Je hebt een speler op de flanken nodig met diepgang en een individuele actie.
Een linksbuiten moet sterk zijn in de een tegen een. Daarom gaan we voor Ivanusec. In de Eredivisie parkeert iedereen de bus. Dan heb je weinig aan diepgang.
Lekkere aankoop voor een mooi bedrag. Belgen hebben hem weer fit gekregen en wij krijgen een goede CAM erbij voor een zacht prijsje.
Idee zal dan nu zijn:

Szymanski -> Stengs
Idrissi -> Ivanusec
Danilo -> Ueda

Lijkt me dan, hoop in ieder geval dat Ivanusec nog steeds binnengehaald gaat worden, want daar ben ik wel het enthousiastst over.
Het enthousiaststst 🤣

Zit je scherm nu onder de spuug?
Hahaha *********** zelfs op papier zijn dat soort woorden een tongbreker van jewelststste
Juist nu kunnen we Ivanusec binnenhalen want de puzzel was hoe we financieel gezien de andere posities in konden vullen. Al het geld is dan in basisspelers geinvesteerd. En waar we eerst 2 spelers huurden hebben we dit jaar 2 spelers zijn waarop we winst kunnen maken.
Voordqt feyenoord de deal kaapte was de doorverkoop 30% wat afgesproken was. Zal wel hetzelfde blijven lijkt mij. Winst haal je dus niet zo snel op deze jongen
Als Slot de oude Stengs in hem boven kan halen kan hij gewoon over 2 jaar voor een miljoen of 20 een tweede poging in het buitenland maken. Dan betaal je €4.2M aan de doorverkoop en hou je bijna €10M aan winst over.
@ftm heeft dit nog invloed op ivanusec?