stengs1

VK Sportphoto

Nieuws

Stengs: "Wel het gevoel dat we beter moeten spelen"

Van de redactie

Calvin Stengs opende dinsdagavond de score in het Champions League duel tegen Celtic door de vrije trap vlak voor rust tegen de touwen te jagen. Het doelpunt kwam voor Feyenoord op een belangrijk moment na een stroeve eerste 45 minuten. Stengs erkende na het duel tegenover RTL dat de ploeg het kampioenenbal nerveus opende.

"De trainer gaf het ook aan. Het leek wel of we een beetje zenuwachtig waren in de eerste helft", begint Stengs. "Tijdens de opbouw waren we af en toe slordig. Het spel ging te veel op en neer. Dat moest in de tweede helft beter en dat hebben we ook gedaan. In de eerste helft leek het een beetje alsof we zenuwachtig waren."

Stengs maakte in de blessuretijd de openingsgoal van het duel door een vrije trap binnen te schieten achter doelman Joe Hart. De vrije trap zou hij in eerste instantie niet nemen. "Nee, dat was niet direct. Volgens mij wilde David hem eerst nemen, dus vroeg ik aan hem of hij ging schieten. Toen zei hij: nee, neem jij hem maar. Ik vroeg het ook aan Igor en schoot gewoon. Hij zat er goed in. Ik sta ook bovenaan op het lijstje, maar het is een beetje afwachten. Als iemand goed in de wedstrijd zit, ga ik overleggen. Het is een mooie goal, ja."

De eerste drie punten van het toernooi zijn binnen. Feyenoord kan tevreden terugkijken op het eerste duel. "Absoluut, maar wel met het gevoel dat we beter moeten spelen, omdat het ook gewoon kon. Het was elke keer zo dat hun middenvelder uitstapte en dan kwam ik vrij, of iemand anders. Dan moet het wel goed gaan, zuiver spelen en niet slordig zijn. Dat hebben we in de tweede helft beter gedaan en met de twee rode kaarten hielp dat helemaal."

Delen

Reacties

Mooie goal, verslaggever zei meteen blunder, maar was wel gewoon goed geplaatst. Hij is meer aanwezig in de wedstrijd, eerste helft wel veel balverlies, daar hadden er meer last van.
Het was inderdaad goed geplaatst, en ook nog met heel veel effect. De bal krulde echt om de muur heen, en draaide met de stuit nog eens extra weg.
Echt een klasbak. Hij wordt per week belangrijker