slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot tevreden over de tweede helft en reageert op blessure Ivanušec

Van de redactie

De eerste drie punten van de Champions League-groepsfase voor Feyenoord zijn binnen. Doelpunten van Calvin Stengs en Alireza Jahanbakhsh zorgden ervoor dat Celtic in een sfeervolle en uitverkochte Kuip met 2-0 opzij werd gezet. Na afloop sprak Feyenoordtrainer Arne Slot voor de camera's van RTL over het duel.

De ploeg van Slot had het lastig met de Schotten in de eerste helft. "De eerste helft was niet zo goed als dat de tweede helft was. Als je Celtic analyseert weet je dat ze een ploeg zijn die agressief druk zetten. Daar moesten wij of aan wennen, of het waren de zenuwen van de Champions League, maar het feit was wel dat wij in de opbouw niet zo goed speelden als normaal. Als dat wel goed ging dan was het vervolg weer onrustig. Het positieve van de eerste helft was dan weer dat we niet zo veel weggegeven hebben", begint Slot.

"Vanaf de eerste minuut in de tweede helft denk ik dat wij veel rustiger waren en veel meer extra passes gebruikte in plaats van forceren en dat toen onze ruimtes vanzelf wel ontstonden", vervolgt de trainer van de Rotterdammers. De Schotten stonden uiteindelijk na twee rode kaarten met negen man. "Toen we tegen tien man kwamen te staan en je schiet de strafschop binnen, weet je dat het beslist is, maar uiteindelijk was ik blij dat de 2-0 alsnog viel."

Slot was het meest tevreden over de durf die zijn ploeg toonde in de tweede helft. "Met name over de tweede helft. Ik vind het natuurlijk geweldig, die sfeer in het stadion, maar je voelde wel ook de emotie en de spanning. Dat kwam misschien ook wel door hoe wij speelde, of het sloeg over op onze jongens. We hebben weinig weggegeven."

Tegen het einde van de wedstrijd raakte Luka Ivanušec lelijk geblesseerd door vol door zijn enkel te gaan in een duel. Over de ernst van de blessure is op dit moment nog niets bekend, meldt Slot. "Ik weet niet hoe ernstig het is op dit moment, maar als hij gelijk dik wordt, heb ik niet de illusie dat hij zondag weer kan spelen. Hoe lang dat dan exact duurt, zal nog moeten uitwijzen. Het zal een bandje zijn, ja", doelt Slot op een mogelijke enkelbandblessure.

Delen

Reacties

Ivanusec,
Dat scheelt een paar vieze
onderbroekjes in 020.
Hij zat totaal niet in de wedstrijd, had echt eerder gewisseld moeten worden. Blessure was ook wel zijn eigen schuld, uiteraard jammer dat je hem voorlopig gaat missen. Gimenez is terug in ieder geval, dan zal paixao ook zeker gaan spelen.
Dan gaat het om 1 plek voorin, afwachten wiie dat gaat worden.
Eerste 30 minuten waren haast niet door te komen, daarna ging de knop om. 3 belangrijke punten en 2,8 miljoen gepakt.

Ivanusec hopelijk dat het meevalt en dat het enkel door zijn enkel gegaan is en daarbij niets beschadigd heeft.
Enkelband verrekt, doet erg zeer maar duurt 2 weken. Geen maanden dus niet te bang zijn.
6 weken. Google maar naar enkelband verrekt
We delen het verschil, 4 weken…. Zal sowieso per geval verschillen. Ook al of het bij jou of mij gebeurt of bij een topsporter met een medische staf achter zich.
Kan ja, maar ik heb het zelf 2x gehad bij beide enkels. En een verrekking is niet altijd hetzelfde. Ik heb zijn voet zien dubbel klappen en denk eerlijk gezegd dat het wel wat meevalt.
Die zal er wel lang uit liggen. Heel vervelend voor de speler en voor Feyenoord. Jammer dat Idrissi net naar Mexico is gegaan.
Goed dat Idrissi naar Mexico is want met Sauer heb je iemand van 17 die zijn niveau al begint te halen.
Dat baseer jij op een paar invalbeurten? Ervaring telt tegen sterke tegenstanders. Tegen het rechterrijtje in de Eredivisie kan Sauer wel wat brengen. Sauer inbrengen kan echt niet tegen een ploeg als Atletico. Die wordt weggeblazen. Verder ga je eraan voorbij dat spelers van die leeftijd bijna altijd wel een periode ver terugvallen na een sterke start. Misschien kan Sauer over 2-3 jaar over een langere periode brengen wat Idrissi deed (of meer), maar nu lijkt me nog niet.
Het is vaak moeilijk om direct na het ongeval het verschil te bepalen vanwege de zwelling. Ik vrees het ergste kameraden. We kunnen Luka wel maanden missen ik hoop dat het meevalt... dik en dik klote dit...
Sauer kan prima op de flank in 020. Komt goed!
Ik denk paixao op links, minteh of ali op rechts en spits santi
Die jongen is pas 17 hè, ik zou het geweldig vinden maar hoe reageert zo’n jongen op een volle ArenA?
Zag je vorig jaar met Hartman wel.
Dat vind ik anders, Hartman is een echte Feyenoorder. Bij een Sauer verwacht ik dat dat wat minder leeft tegen 020.
Als ik Ajax nu zo zie stumperen en de loyaliteit van de gemiddelde Ajax-supporter kennende, zit die betonnen graftombe wellicht helemaal niet vol. Nu is het moment om Ajax ongenadig pijn te doen. Ik herinner me dat balletje hoog houden van Witschge nog tijdens een van de Klassiekers…
Ik hoop ook dat ze die gasten helemaal kapot spelen. Niks van heel laten.
Nee joh. Minteh en Paixao op de flanken. Giménez spits.
Ik zou ook voor Minteh gaan. Dat is zo'n type die je mooi kan ophitsen voor de Klassieker en die altijd 100% gaat. Dat gif heb je zondag nodig. Ik hoop ook op minuten voor Lingr, die brengt ook lekker veel pit.