jahanbakhsh-1

VK Sportphoto

Nieuws

Jahanbakhsh: "Niet nadenken en hard binnenschieten"

Van de redactie

De eerste drie punten van de Champions League-groepsfase voor Feyenoord zijn binnen. Doelpunten van Calvin Stengs en Alireza Jahanbakhsh zorgden ervoor dat Celtic in een sfeervolle en uitverkochte Kuip met 2-0 opzij werd gezet. Na afloop sprak doelpuntenmaker Jahanbakhsh voor de camera's van RTL over het duel.

De aanvaller van Feyenoord heeft genoten van de avond. "Ja, ongelofelijk. Voor mij persoonlijk heb ik mijn Champions League debuut gemaakt. We hebben 2-0 gewonnen en de eerste thuiswedstrijd na een paar jaar weer in de Champions League. Dit is gewoon het mooiste wat er is. Natuurlijk is het mooi als de mensen hier je naam roepen. Het geeft een ongelofelijk gevoel, dat is moeilijk om uit te leggen", begint Jahanbakhsh zichtbaar trots.

Feyenoord had het vanaf de aftrap lastig met de compact spelende Schotten. "Ja, in het begin hadden we het lastig. We hadden niet verwacht dat zij het zo goed zouden doen in balbezit. We hadden wel meer de bal, maar het was lastig. We hebben weinig kansen gehad en de eerste helft was een 50/50 wedstrijd, denk ik. Vlak voor rust nog de mooie vrije trap van Calvin (Stengs) die hij binnen schiet en dat maakt het dan wel makkelijker."

"In de tweede helft begonnen we met meer vertrouwen. Na die twee rode kaarten gingen we echt op zoek naar de goal en 'kilde' we de game met de 2-0", vervolgde Jahanbakhsh. De aanvaller van de Rotterdammers tekende zelf aan voor de 2-0. "Toen ik die bal ontving na de voorzet vanaf de rechterkant dacht ik gewoon schieten, niet nadenken en hard binnenschieten. Gelukkig ging hij de goede richting op."

De Iraniër gaf Igor Paixão een vaderlijke knuffel na zijn gemiste strafschop en wissel. "Dat vind ik echt belangrijk want we hebben een jonge selectie en ik ben een van de oudste. Ik moet met de jonge jongens praten en hun mijn ervaring meegeven dat zij dit soort momenten ook gaan meemaken in hun carrière. Igor (Paixão) heeft een goede wedstrijd gespeeld en ik hoopte dat hij gewisseld werd met een doelpunt. Dat gebeurde helaas niet en ik ging gewoon even met hem praten. Dat doen we straks met de groep nog een keer. Hij moet zo snel mogelijk terugkomen en mentaal sterk zijn want we hebben echt nog nodig in de Champions League en het gewone seizoen", sluit de 30-jarige aanvaller af.

Delen

Reacties

Kent z’n plek in de groep en is belangrijk voor de cohesie! Voorbeeldprof.