slot

VK Sportphoto

Nieuws

'Sterkhouder PEC Zwolle mogelijk Zerrouki-alternatief'

StanV1908

De kans is groot dat Arne Slot donderdagavond tijdens KNVB-bekerduel tegen PEC Zwolle met extra aandacht kijkt naar het spel van Thomas van den Belt. De middenvelder, die bij Slot welbekend is, maakt dit seizoen indruk bij de Blauwvingers. Nu Ramiz Zerrouki geen optie meer lijkt voor de Rotterdammers zou Van den Belt daarom een potentieel alternatief kunnen zijn, zo meldt het Algemeen Dagblad.  

De 21-jarige Van den Belt was dit seizoen al goed voor 8 goals en 4 assists in de Keuken Kampioen Divisie en is daarmee zelfs topscorer van de ploeg uit Zwolle. “Een uitstekende middenvelder die zich geweldig ontwikkelt”, weet Slot over hem te vertellen, maar dat is niet alleen de trainer van Feyenoord opgevallen: “Er zitten veel clubs achter hem aan, weet ik toevallig.’’

Dat Slot de defensieve middenvelder goed kent is geen verrassing; de vader van Thomas, Gerard van den Belt is goed bevriend met de trainer en kwam zelf ook uit in het blauw-wit. Daarnaast speelde Van den Belt-junior al in de jeugdopleiding toen Slot in Zwolle zijn trainersloopbaan begon. Of hij daarmee ook interessant genoeg is voor Feyenoord moet nog blijken, maar Slot zal hem ongetwijfeld in de gaten houden donderdagavond.

Sowieso is de wedstrijd tegen PEC Zwolle voor de Feyenoord-trainer een bijzondere. Naast dat hij in Zwolle zijn carrière als profvoetballer afsloot is Slot ook nog altijd woonachtig in de Overijsselse hoofdstad: “Ik woon met heel veel plezier in Zwolle, maar ik slaap de avond voor een wedstrijd in Rotterdam. Niemand hoeft dus vuurwerk af te steken in mijn straat, zoals dat wel gebeurde in de nacht voor de wedstrijd tegen FC Utrecht voor het spelershotel.”

Slot kijkt dus uit naar de bekerwedstrijd tegen zijn ex-werkgever, maar ook niet meer dan dat: “Ik heb er een mooi verleden, het was een schitterende tijd. Het is heel leuk om weer eens tegen PEC Zwolle te spelen, maar heel bijzonder is het ook weer niet. Met SC Cambuur en AZ heb ik ook al vaak tegen PEC gespeeld. Met Bram van Polen en Bart van Hintum heb ik zelfs nog gespeeld."

Delen

Reacties

Zal vast een talent zijn, maar werd gisteren fysiek weggeblazen door Kokcu en Wieffer, en een beetje door Szymanski. Wat heeft Slot tegen Mannsverk?
21 jaar en speelt nog in de KKD. Ik denk niet dat wij naar dit soort jongens moeten kijken.
Kuch, Mats Wieffer, kuch
Prima als dit soort talenten worden gehaald die de tijd krijgen om zich verder te ontwikkelen, maar nu is er vooral een middenvelder nodig die een directe versterking is.
Misschien eentje huren ernaast.
Midtsjo zou perfect zijn voor huur. Prima nummer 6 en weet precies hoe Slot wil spelen. Maar die maakt denk ik net teveel minuten bij Galatasaray om verhuurd te worden. Als Feyenoord wil huren zou ik altijd even een belletje doen of hij beschikbaar is.
Als Slot dan zelf ook nog een jaartje blijft
hierna.
Geen 🥇dus niet geverifieerd
Wat een clickbait haha
Je maakt een grap mag ik hopen?
Goeie speler, kan zo'n Wieffer geval zijn dat ie even nodig heeft maar als we hem niet kopen dan kost ie volgend jaar bij Vitesse 6-7 miljoen
SterkerDoorStrijd
SterkerDoorStrijd
En nog steeds mensen die klagen als vilhena komt?
Snap sowieso dat geklaag niet, altijd een van de betere spelers in onze selectie geweest.