stijn-vandenbroucke

VK Sportphoto

Nieuws

Vandenbroucke: "Spelers de grenzen op, geen ruimte voor compromissen"

Liban

Landskampioen Feyenoord is niet alleen de beste ploeg maar ook veruit de fitste. Waar Arne Slot de basis legde voor het voetbal, zorgde de medische/performance-afdeling ervoor dat de trainer zijn spelers tot het maximum kon pushen.

In de kampioensspecial van Voetbal International komt Stijn Vandenbroucke< Head of Medical&Performance< aan het woord. Vandenbroucke, die voorheen werkte bij West Ham United en FC Anzhi en sinds 2017 in dienst is bij Feyenoord, ziet dat er enorme stappen zijn gemaakt op het gebied van mentaliteit en fitheid sinds 2021. De aanzet daartoe werd gegeven in de winter van 2020, direct na de aanstelling van Frank Arnesen. "Sportsology legde de basis voor de huidige topsportorganisatie. Na die eerste periode, konden we door het vertrouwen en de ondersteuning van Dennis te Kloese direct door pakken."

Feyenoord plukt al twee jaar de vruchten van dit beleid. Behalve dat de spelers inderdaad veel meer een atleet zijn geworden, pakken ze tegenwoordig ook hun eigen verantwoordelijkheid. “Ze zoeken onder goede begeleiding de grenzen op, er is geen ruimte meer voor compromissen. Dat wil zeggen de staf en de spelers vast houden aan het plan, ook na euforie en teleurstelling. Na elke wedstrijd doen de reserve spelers loopjes."

Vandenbroucke legt uit dat de visie op 1908 berust op drie pijlers “1. Training: hard werken. Op 1908 is een topsportcultuur ontstaan waar er slim getraind en hersteld wordt. 2. Individueel maatwerk: Spelers trainen extra, bijvoorbeeld door middel van de breakfast club waar spelers voor het ontbijt individuele programma’s volgen. 3. Lifestyle: Feyenoord hecht er grote waarde aan dat spelers zich als atleten gedragen en 24 uur per dag het beste van zichzelf geven. Daarbij mag je niet vergeten dat veel van onze spelers uit een ander land of stad komen met andere gewoontes en cultuur, dus duwen we dan ook niemand in een keurslijf, maar proberen we te helpen met een sociale integratie”, sluit Vandenbroucke af.

Delen

Reacties

Er is nu of een wereld te winnen, ook op psychologisch vlak kunnen er nog enorme stappen gezet worden.
Goede ontwikkeling, eindelijk van het amateuristisch gedoe af.
Het maakt ook dat je bijzonder gemotiveerde spelers aantrekt, die aan zichzelf en het team willen werken.
Mooie programma, met nog betere resultaten! :) Hulde voor eht hard werk. Zowel zij die dit geïmplementeerd hebben en regelen, als de spelers zelf. Want dat vraag flink wat commitment. Hopelijk blijft dit voor de toekomst behouden.
Mooie programma of mooi programma ?