hofplein

VK Sportphoto

Nieuws

'Hofpleinfontein wacht grote schoonmaak'

Twan1908

Sinds dinsdag is de grote schoonmaak van de Hofpleinfontein begonnen. De gemeente is druk bezig met het wegpompen en vullen van het water in de fontein. Daarnaast moet het vele afval en de uiteenlopende gevonden voorwerpen uit de fontein opgeruimd worden.

Het schoonmaken van de fontein kost een aantal dagen. "We draaien de kraan open van de afvoer en dan duurt het bijna twee dagen voordat het water weg is" legt de voor de gemeente werkzame van Druten uit aan Rijnmond. De twee dagen zijn niet bijzonder aangezien de fontein met maar liefst 300.000 liter water gevuld is. Vandaar dat ook het hervullen van de fontein twee dagen zal kosten.

Het normaal heldere water is na het kampioensfeest in een grauwe donkere zee van afval en gevonden voorwerpen veranderd. "Het is vies en er zit ook allemaal modder in." Als het water weg is kan de grote schoonmaak beginnen. De fontein wordt volledig schoongespoten en de overgebleven spullen worden verwijderd.

Naast blikjes, plastic en glas worden er ook een hoop gevonden voorwerpen gevonden. "Schoenen, jassen, telefoons, blikjes, glas, papier, sjaals, mutsen, je kunt het zo gek niet bedenken," vertelt van Druten aan ESPN, "soms ook wat kostbare attributen. Bankpasjes en sieraden bijvoorbeeld." 

Voor bezoekers die hun kostbaarheden zijn verloren, is er nog hoop. "Die gaan naar ons punt van gevonden voorwerpen. Daar kunnen mensen terecht. Ze kunnen ook 14010 bellen en dan kunnen we kijken of we het veilig hebben kunnen stellen voor ze." 

Van Druten kijkt overigens niet op tegen de enorme klus die de gemeente te wachten staat. "Het feestje is geweldig, dat hoort. Ik zou bijna zeggen: Het schoonmaken vinden wij in Rotterdam ook een feest." Van Druten verwacht rond vrijdag klaar te zijn met de schoonmaak. Hij vindt het ook niet raar dat veel supporters de fontein op hebben gezocht. "Wat is er nou mooier dan hier in het hart van de stad dat feest te vieren met dat water."

Delen

Reacties

Dat zou VLS nou mooi nog even hebben kunnen doen!