Streuer

Nieuws

Streuer over Smal: "Een jongen die moeite heeft om op de bank te zitten"

Van de redactie

Gijs Smal stapt komend seizoen zo goed als zeker over naar van Feyenoord. De overgang hangt al tijden in de lucht en diverse media, waaronder 1908.nl, meldden reeds de op handen staande transfer. Jan Streuer, medeverantwoordelijke voor het technische beleid bij FC Twente, bevestigt de lezing bij ESPN.

De transfer van Smal zou reeds begin vorige maand zijn beklonken, al meldde de linkervleugelverdediger daarna dat de deal nog niet helemaal rond is. Streuer verwacht desalniettemin dat niets een transfervrije overstap naar Feyenoord nog in de weg staat. "Ik ga ervan uit, want wij komen er met hem niet uit. Dan houdt het op". Daarmee doelt de 72-jarige voetbalbestuurder op de vruchteloze pogingen van de Enschedese club om zijn contract te verlengen.

Streuer geeft aan dat FC Twente niet van plan is boven haar stand te gaan leven. "Bij Twente weten we wat we kunnen betalen. Als dat teveel is, moet je nee zeggen." Volgens Streuer is het vertrek van Smal daarmee 99 procent zeker. Feyenoord wil de 26-jarige linksback graag naar Rotterdam halen, zeker na de ernstige knieblessure van Quilindschy Hartman, die naar verluidt de start van komend seizoen moet missen. Streuer verwacht dat Smal, ook na een terugkeer van Hartman, vol voor een basisplek wil gaan. “Gijs is wel een jongen die moeite heeft om op de bank te zitten. Hij wil spelen. Maar goed, ik weet niet wat ze hem toezeggen of wat niet.”

Delen

Reacties

Nou voorlopig gaat die in de basis starten en Streuer moet zich gewoon met Twente bezig houden en niet met feyenoord.