robin van persie vanpersie vpersie feyenoord o16 u16 onder16 under16 onder 16 under 16 assistent assistenttrainer assistent-trainer

Nieuws

"Dit wordt gewoon een toptrainer, geen twijfel mogelijk”

Van de redactie

SC Heerenveen hengelt nadrukkelijk naar de diensten van Robin van Persie als nieuwe hoofdcoach. De huidige trainer van Feyenoord Onder-18 lijkt zijn trainersloopbaan zorgvuldig op te bouwen. Oud-Feyenoord voorzitter Jorien van den Herik heeft dan ook hoge verwachtingen van de capaciteiten van Van Persie.

“Ik ken Robin al heel lang”, zo begint Van den Herik bij ESPN, die al vroeg zag dat Van Persie een bijzondere jongen was. “Ooit hadden we een AD-toernooi en toen heb ik hem meegemaakt. Ik heb hem toen voor mijn bureau gehad, want hij had zich enigszins misdragen. Robin was altijd apart”. Van Persie debuteerde in 2001 bij Feyenoord in een periode dat Van den Herik voorzitter was. Voor beiden was het winnen van de UEFA Cup in 2002 het hoogtepunt.

“Ik heb hem daarna zijn hele carrière gevolgd, al ken ik hem niet eens zo heel goed. Maar ik weet wel voldoende om te weten, dat als hij ergens voor gaat, hij er helemaal voor gaat. Dit wordt gewoon een toptrainer. Geen twijfel mogelijk.”

Delen