jorien-van-den-herik

Nieuws

Van den Herik: "Ik zou wel bondsvoorzitter willen worden"

Van de redactie

Jorien van den Herik zou wel bondsvoorzitter van de KNVB willen worden. De oud-Feyenoord voorzitter had gemerkt dat de aanmeldperiode voor kandidaten weer was geopend na de vooraankondiging van politiecommissaris Frank Paauw. “Ik was daar niet van op de hoogte, anders had ik ook wel willen solliciteren. Dat zou dan ook de eerste keer in mijn leven zijn geweest”, ze zegt hij bij ESPN.

Inmiddels hebben ook ex-politica Jeanet Van der Laan en oud-FC Groningen directeur Hans Nijland zich gemeld voor de vacature. Van den Herik vindt dat de KNVB zou moeten gaan voor iemand met bestuurlijke ervaring in het voetbal gezien de vele portefeuilles die de baan met zich brengt. “Bij de discussie rondom Frank Pauw gaat het nadrukkelijk over het betaald voetbal, maar een bondsvoorzitter doet natuurlijk heel veel meer dan dat”, zo zegt hij. “Die moet misschien wel het minste bezig zijn met het betaald voetbal en zich juist met de andere takken bezig houden. Met gehandicapten voetbal bijvoorbeeld. En dan ook nog internationaal, met de UEFA en FIFA. Je moet wel wat in je mars hebben om bondsvoorzitter te zijn.”

Van den Herik acht zichzelf geschikt als bondsvoorzitter. “Ik had het inderdaad best willen doen. Ik had dat al willen doen toen Michael van Praag in 2019 was afgetreden als bondsvoorzitter(2019).” Toch denkt hij niet dat de KNVB bij hem uitkomt. “Ik ben niet zo populair bij de KNVB. Bij de KVNB mogen ze ook wel iets gaan doen aan de wijze van besturen, denk ik. Wat dat betreft zitten ze niet op mij te wachten.”

Delen

Reacties

Tuurlijk Jorien, die schertsvertoning als voorzitter van 50+ smaakt naar meer, dat snap ik wel.....
De man die ooit Wim Jansen wegpestte, de falende Van Hanegem handhaafde, Arie Haan en Nicole Edelenbos in dienst nam en later Ruud Gullit en Mark Wotte, die een ervaren bestuurder als Jan Huijbrechts negeerde, de talentloze Sjaak Troost omhoog liet vallen maar de overall prima TD Rob Baan door die Troost liet bespioneren, die man dus krijgt, ondanks zijn leeftijd, klaarblijkelijk nog steeds een strakke plasser van zichzelf.
Voor de volledigheid, als penningmeester heeft de GKL tussen 1991 en 1993 prima werk verricht, daarna heeft hij voornamelijk chaos gecreëerd inclusief een zeer matige verbouwing van de Kuip, dubieuze financieringen rondom een kansloos project in Ghana, ondeugdelijke belastingaangiftes waarbij niet van kwade opzet sprake was (dus was het onbenul!) maar die wel forse naheffingen opleverden. Ja, zo iemand wil natuurlijk heel graag de baas van het hele Nederlandse voetbal worden.
Ach man ga lekker rentenieren en verdwijn van dit podium.