minteh

Stroomstoring doet Gambia van Minteh de das om

Nigel

Gambia heeft een pijnlijke 3-1 nederlaag geleden tegen Gabon in de WK-kwalificatiewedstrijd. Het land van Yankuba Minteh kwam nog met 0-1 voor dankzij de Feyenoorder. Alleen de wedstrijd lag ruim een uur stil door een stroomstoring.

Minteh was in de 33e minuut trefzeker voor zijn eigen land. Door het doelpunt van Minteh ging Gambia met een 1-0 voorsprong de rust in tegen het Gabon van Pierre-Emerick Aubameyang en Lemina. In de rust kwam er ineens een stroomstoring in het stadion waardoor alle verlichting uitviel. De wedstrijd heeft in de rust bijna een uur stil gelegen. De stroomstoring kon uiteindelijk verholpen worden waardoor de wedstrijd alsnog uitgespeeld kon worden. Na de stroomstoring kwam Gabon op stoom en scoorde het drie keer, waarvan één doelpunt van Aubameyang, waardoor het met 3-1 voorkwam. Gambia kwam nog wel terug tot 3-2. Het land van Minteh gaat daardoor met 3-2 onderuit en ziet kwalificatie voor het WK steeds verder uitzicht raken.

Het was voor Minteh zijn laatste interland van het seizoen, de Feyenoorder kan nu met vakantie.

5. Seychelles 4 0 -20

De nummer 1 plaatst zich direct voor het WK, de nummer 2 plaatst zich voor de play-offs