Bevestigd
Brian Priske | Web Edit via @frdm_edits

Pro Shots | Edit via @frdm_edits

Transfers

Officieel • Feyenoord presenteert hoofdtrainer Brian Priske

Bombarda

Brian Priske wordt de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord 1. De Deense trainer en de stadionclub hebben een akkoord bereikt over zijn komst per 1 juli, nadat Feyenoord eerder al met Sparta Praag tot overeenstemming was gekomen over zijn transfer. 
De laatste formaliteiten zijn vandaag afgerond. De oefenmeester en Feyenoord zijn een driejarige verbintenis overeengekomen, tot medio 2027.

‘In de zoektocht naar een nieuwe trainer zijn we bepaald niet over één nacht ijs gegaan’, aldus Dennis te Kloese, algemeen en technisch directeur van Feyenoord. ‘Het is een proces geweest van vele maanden, waarbij naast mezelf meerdere collega’s nauw betrokken waren en vele trainers intensief werden gevolgd om te bezien wie er het beste in het door ons gewenste profiel paste. We willen als club immers voortborduren op de groei die we hebben doorgemaakt en de successen die de afgelopen jaren zijn geboekt.’

‘Na dat proces te hebben doorlopen bleek Brian Priske voor alle betrokkenen de logische en dus beste keuze,’ stelt Te Kloese. ‘Bij meerdere clubs heeft hij immers al aangetoond dat hij spelers beter maakt, het aanvallende voetbal voorstaat dat de mensen in De Kuip graag zien en daarmee ook resultaten behaalt. Een prettige bijkomstigheid is dat hij de Nederlandse taal machtig is.’

De afgelopen twee seizoenen boekte Priske aansprekende successen met Sparta Praag. In 2022-2023, zijn eerste jaar als hoofdtrainer in Praag, leidde hij de club naar het eerste landskampioenschap in negen jaar. Afgelopen seizoen werd de titel niet alleen geprolongeerd, maar won de Tsjechische recordkampioen ook de nationale beker. 

Voorafgaand aan zijn trainerschap bij Sparta Praag was Priske onder meer werkzaam als hoofdtrainer bij Royal Antwerp en FC Midtjylland. Met de Deense topclub won hij in seizoen 2019-2020 het landskampioenschap.

Tekst via Feyenoord.nl

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Prachtig die passie in zijn speeches. Wordt onze eigen Simeone.
Dit is dan geen onderwijzerszoon maar wel een fucking veelbelovend cultfiguur. Daar gaan wij nogal goed op.
Alleen al om de passie die deze man heeft had ik hem al aangenomen. Heerlijk om te zien.
Welkom Brian en veel succes bij de mooiste club ter wereld
@Bombarda weet je ook wanneer hij gepresenteerd wordt?
@Bombarda heeft priske al bepaalde spelers op het oog ? Om ons mooie club te versterken ?
Dat is in een gezonde situatie aan de directie, in goed samenspraak met scouting
@Bombarda okee beter, want las van de week dat hij het voor het zeggen zou hebben qua transfers, maar dat klopt dus niet
Elias Jelert, als Denen onder elkaar.
Hele goede speler, maar helaas niet meer haalbaar
Toen ik de eerste foto's van hem zag, dacht ik echt dat hij een onderkoelde Scandinavier was. Een beetje een saaie bureacraat, meesterstrateeg op de achtergrond.
Maar na het zien van het filmpje..... Wooow, wat een passie die man, heerlijk. De interactie met het legioen wordt legendarisch! Wat een viking.. Ik heb zin in het nieuwe seizoen.
Nu Sipke nog vervangen. Bijna net zo belangrijk.
Er wordt wel veel geneukt in de kleedkamer 😂 fuck fucking fuck fuck
De vrouwen/vriendinnen mogen de kleedkamer in, vandaar.
Beetje overdreven om in bijna elke zin dat woord te gebruiken.
Snap je maar die man toont passie mischien tijdens een derby ofzo..
Leuk filmpje op YouTube, waarbij je de passie ook goed terugziet. Lijkt een beetje op Klopp, met interacties met het publiek. Zal Priske helemaal geweldig gaan vinden in de Kuip

https://www.youtube.com/watch?v=QjLrLocS1Nw
Mooie beelden van Sparta Praag! Ik zie de gelijkenis met Slot wel. Priske lijkt wat driftiger, maar in zijn manier van toespreken/motiveren hoor ik Slot.
Ja inderdaad ik krijg het idee dat hij genoeg vuur gaat brengen.
Welcome to Feyenoord, Brian Priske.
Well done, Dennis Te Kloese.
Prijsvrij krijgt met PriskeFri een heel andere lading … priceless!
Ik ben zo nieuwsgierig wat deze man ons gaat en kan brengen?
Als je het filmpje bekijk is hij lekker fanatiek😁.
Heerlijk om te zien, mensen motiveren om tot het uiterste te gaan, en mooi voetbal!
Brian F*cking Priske. Los van woordkeuze - het zij hem vergeven - mooi om de gedrevenheid en het vuur bij hem te zien. Alles valt of staat of een selectie voor een coach wil werken/door het vuur wil gaan. Hij LIJKT zo'n inspirator waar een groep wel wat mee kan. Heel benieuwd naar zijn start.

Had wel wat knallende content verwacht van het media-team van Feyenoord rondom officiële bekendmaking. Vooralsnog alleen nog op Twitter een foto-post. Wellicht volgt vandaag nog wat moois...
Ik krijg gewoon kippenvel van zijn speeches, wat een fucking beleving heeft deze man. Ik hoop dat we mooi momenten met deze trainer mogen gaan beleven. Welkom Brian Priske!
Mooi dat het nu officieel is ik ben benieuwd naar zijn plannen binnenkort hopelijk een interview.
Goed nieuws! Prima timing. Ben benieuwd hoe Priske en Te Kloese samen het team voor komend seizoen gaan vormgeven.
Come on! Doe je fucking best en maak ze fucking kampioen!!
Fucking is blijkbaar zijn stopwoordje😉 Wat ik verder over Priske heb gelezen lijkt het me het gewoon een goede opvolger van Slot. Bepalend zal wel zijn in hoeverre Feyenoord wordt leeggeplukt en wat er voor terugkomt. Uiteraard zullen er een flink aantal sterkhouders vertrekken, maar als ze spelers met een langlopend contract zoals Stengs en vooral Hancko nog een seizoen weten te houden (en als Hartman in de 2e seizoenshelft sterk terugkomt) scheelt dat een slok op een borrel.
Hopelijk heeft deze trainer meer geluk dan de laatste 🤪
Het valt me op dat het laatste bericht van Carranza weggehaald is. Dat, plus dat Fabrizio Romano erover tweet, zijn dat tekenen dat er vandaag een "It's happening" bericht aankomt??
Was er een bericht over Carranza die ik gemist heb?
Het was alleen op Twitter gedeeld, niet op 1908 zelf. Het was een aanvulling op de eerdere berichtgeving.
Mooi filmpje van Sparta. Je zou bijna supporter worden. Pittige vent die Brian Priske, dat past wel bij Feyenoord denk ik.
Let’s go! Volgend jaar knallen 🔥
Fijn dat het rond is. Met de mogelijke verkoop van een slordige 150 a 200 miljoen aan spelers zal er genoeg aan nieuwe spelers in te passen zijn.
150 a 200 miljoen? Sinterklaas en De Kerstman bestaan volgens VanZuid.
Als Bijlow, Geertruida, Hancko, Timber, Wieffer, Stengs, Paixao, Gimenez en nog wat selectiespelers vertrekken kom je wel aan zo'n bedrag. Of het wenselijk is, is een tweede.
Oké, capito. In dit geval ben je dus het meerendeel van je basis kwijt. Dan snap ik het. Gaat er meer om dat je Geertruida met 1-jarige contract niet slijt voor de hoofdprijs, dat Timber niet ineens Kökcu's record verbreekt en dat Santi/Bijlow een rampzalig seizoen hebben gehad. Hancko en Wieffer zijn bij vertrek enige zekerheidjes op veel inkomsten. Maar als we zo hardop filosoferen raak je iedereen kwijt en ben je op voorhand kansloos voor de titel.
Rutger heeft al aangegeven dat Timber 30+ moet opleveren.
Feyenoord laat niet zomaar meer dan 4 sterkhouders gaan. Misschien dat Bijlow en Stengs of Paixao dan ook nog vertrekken, die geen échte sterkhouders zijn.

Je gaat never 150 - 200 miljoen ophalen. Maar dan nog blijft er genoeg geld over voor nieuwe spelers.
Je moet sowieso altijd het onderste uit de kan proberen te halen. Wat gezien de contractduur bij Geertruida een ander bedrag zal zijn dan bij Hancko. Bij sommige spelers zoals Timber kun je kijken of je ze nog een jaartje kunt binden door een contractverlenging. Wat Bijlow zou het wel een meevaller zijn als je die inderdaad kunt verkopen aan Arsenal of Liverpool. Maar ik verwacht wel dat er voor spelers als Wieffer, Timber, Geertruida, Hancko en Gimenez kapitaalkrachtige clubs gaan aankloppen waar de spelers graag heen willen.
Dat is een ander verhaal. Natuurlijk moet je zoveel mogelijk zien te krijgen voor deze spelers.

Ik heb het over komende zomer, dat we niet voor 150-200 miljoen gaan verkopen.
Dat zou zomaar kunnen als je 8 basisspelers en nog wat andere selectiespelers verkoopt. In dat geval benijd ik Priske niet. In de CL kunnen er dan wat pijnlijke uitslagen komen en in de Eredivisie wordt het nog pittig om tweede te worden, zelfs als je goede aankopen doet. Bij zoveel vertrekkers duurt het (te) lang voordat je een ingespeeld team hebt.
Jeetje jij gaat enorm teleurgesteld zijn deze zomer zeg. Reken er maar op dat we de 100 net halen.
Ik hoop het ook dat het bij 100 mil blijft, maar daar staat dan tegenover we ook geen leegloop hebben :)
Hij is wel druk als coach is niet zo rustig als Arne slot. :).
Vloekt wel erg veel :).
Dat is inderdaad minder. Hoop dat te Kloese daar wat van zegt.
Welkom bij de mooiste club op aarde! Kameraden, laten we deze man dezelfde tijd en geduld geven als Slot. We gaan beginnen aan een mooi nieuw tijdperk:)
Goed nieuws, Nu het EK afwachten en dan kan het losbarsten!
En nu maar hopen dat ze niet alles en iedereen verkopen en net als bij AZ dan de trainer de schuld geven als het misloopt. Maar goed, laten we wel positief blijven. Verse hoop, nieuwe kansen. Heb er zin an!
Komt er vandaag een interview online?
Brian priske welkom bij de mooiste club van Nederland, make us proud.
heeft hetzelfde vocabulaire als de coach van Wrexham AFC
Ze hadden ook heel snel een post gemaakt en verwijderd op insta hahaha
Welkom Brian!
Veel succes bij de mooiste club van Nederland.
Als Hancko vertrekt hoop ik dat hij Krejci of Vitik als vervanger meeneemt.
Krejci gaat naar Girona zei Fabrizio Romano volgens mij, samen met Luciano Rodriguez
Klopt, is al zo goed als rond.
Ja is wel balen, want had goede vervanger geweest. Nu maar proberen St. Juste terug te halen, aangezien Sporting nu ook al Debast gekocht heeft.
En Vitik vinden ze intern niet goed genoeg.
Heerlijk zeg, de (transfer) zomer kan losbasten nu!