Bevestigd
whatsapp-image-2022-08-23-at-115228-pm

Foto: Feyenoord.nl | Edit: Studio 1908

Transfers

Studio 1908 · Clubicoon verlaat Feyenoord, vervanging Aursnes én verdere transferperikelen!

FeyenoordTM

Sven en Rutger hebben dinsdagavond de laatste uitzending van Studio 1908.nl van de zomerse transferperiode opgenomen. Ook deze week kan er weer veel duiding aan- en nieuws over de laatste transferperikelen rond Feyenoord gegeven worden.

Vragen? Laat gerust een reactie achter onder dit artikel. Deze uitzending is ook te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer. Enjoy, kameraden!

 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FTM : Hoe staat het ervoor met Tomas Johannesen en Lucas Bergvall 2 talenten die in belangstelling staan van Feyenoord voor de jeugdelftallen ?
Heerlijk weer deze update over spelers.
Wat ik wel alleen heb gemist is update over situatie Frank Arnesen. Dat duurt nu allemaal wel erg lang.
@FTM Als ik de transfersommen bij elkaar op tel die we (volgens berichtgeving en/of geruchten) hebben betaald voor onze nieuwe aanwinsten, dan kom ik op +/- €40.000.000 aan uitgaven uit.

Eerder werd gemeld dat Feyenoord zo'n 40% van de inkomsten kon herinvesteren en dat we het (helemaal aan het begin van de window) met een transferpotje van zo'n €5 miljoen moesten doen. Met de +/- €5 miljoen die we nu nog te besteden hebben zouden de inkomsten gezien de 40% herinvestering dus op zo'n €100.000.000 moeten liggen.

Ligt dit aan enkele (inkomende) transfersommen die in de media hoger zijn uitgevallen dan dat wij daadwerkelijk hebben betaald? Of is er (nog) meer voor sommige Feyenoordspelers betaald dan dat de media heeft doen blijken?
Voor zover ik weet is die 40% gecommuniceerd met betrekking tot de transfer van Malacia, maar is dat niet de standaard bij alle transfers deze zomer.
Precies maar iedereen blijft roepen dat het voor alle spelers gold. Zo ontstaan fake nieuws. Daarnaast is ook niet 40m maar rond 25m volgens tv Rijnmond. Die zijn een stuk betrouwbaarder dan de rest. Dit was wel voor hancko.
@ftm wat gaat Feyenoord met de overgebleven inkomsten doen? Opgeteld is het transfersaldo nog fors positief, maar je gaf aan dat Feyenoord nog een klein budget overheeft. Gaan ze VVF uitkopen, buffers aanleggen, bepaalde aflosssingen doen?
Hier ben ik ook erg benieuwd naar! Wat de status is wat betreft de VvF en hoeveel er deze zomer daarvan is afgelost.
Vorige seizoenen 10 % van de aandelen al terug gekocht.
Er wordt vergeten dat er nog wel zo'n 20% van die inkomsten afgetrokken moet worden als kosten naar vorige clubs, spelers en begeleiders. Daarnaast is de spaarpot van ons cluppie bijna leeg na 2 jaren met forse verliezen door Corona en matig transferbeleid. Daardoor konden we bijvoorbeeld ook niet snel doorpakken bij Veerman. Dus ik verwacht dat het wordt gepot en de VvF met rust worden gelaten.
20% waar haal je dit vandaan? Bron? Alleen senesi had een doorverkoop clausule en die was slechts 10%.
Wederom sterk stuk mannen. Dank!

Is er iets meer bekend over spelers waar eventueel nog interesse in is vanuit Buitenlandse clubs en wat jullie nog realistisch achten wat weg kan gaan? (Kokcü, Pedersen o.i.d)
Wederom een leuke "show", ga zo door heren!

En Rutger.. pak goed je rust.. de wallen zijn steeds meer en meer aanwezig!
Die gast kan echt niet presenteren......
Dan kan je nog wel een beetje je best doen
Meld je aan als vrijwilliger en ga hun helpen om het te verbeteren.
Thanks voor de feedback! Ik ga me erin verdiepen...

https://www.bol.com/nl/nl/p/presenteren-voor-dummies/666790496/
Onzin... het gaat om de boodschap en die is zeer duidelijk! En het is ook vermakelijk om te beluisteren, zeker door gasten die dit in hun vrije tijd naast hun "drukke" leven. Ik doe het ze ieder geval niet na! Kortom ga zo door..
Sven doet het gewoon top, zonder kontje te likken etc. maar goed laat die zeikerds maar...
Onzin. Het is lekker spontaan en authentiek, houden zo. Rutger had het over een bepaalde speler. Die zou hij toch wel kennen? In plaats van interessant te doen volgt gewoon een eerlijk NEE 👍 Juist ook vanwege het format en deze setting kijk ik graag ernaar.
Ik vind het juist relaxed wegkijken, omdat het lekker informeel is en geen talkshow-achtige taferelen die we al genoeg op TV hebben.
@FTM als Leicester Tielemans verkoopt, komen ze dan op de lijn voor Kokcu???
Ik krijg de kriebels bij de naam: Jan de Knecht
Ok. Ik vermeld altijd gewoon netjes wie als eerst met het kloppende nieuws kwam.
Klopt, is ook heel nobel van je, maar die kerel is te veel in zichzelf gaan geloven, mag best eens wat vrolijker worden.
Interesseert mij het. Hij heeft mooi nieuws.
Achter Timber staat toch Wieffer?
Waarom zouden we nog een 6 moeten halen?
Omdat Timber niet echt een 6 is maar meer een 8. Slot zoekt iemand die vooral defensief denkt i.p.v. vooral offensief
Maar als Timber achter Kokcu staat dan hebben we dus 7,5 miljoen betaald voor een bankzitter?!
Kwalitatief investeren in de breedte en vooruit kijken naar de toekomst. Kökcü wordt binnen nu en een jaar verkocht. Daarnaast is het speelschema dit seizoen moordend ivm het WK. Je gaat veel spelers gebruiken. Meer dan in andere seizoenen. Je zult moeten rouleren.
Bovendien is dit ook een teken dat we als club stappen maken. Zoals jij denkt is typisch voor het Feyenoord uit het verleden. Toen konden we niet eens een vaste basisspeler halen voor 7,5M en dachten we het af te kunnen met 4 spelers voor 3 posities. Waarvan dan de helft eigenlijk niet eens goed genoeg was. Vervolgens waren mensen dan wel gefrustreerd als we alweer eens geen rol van betekenis speelden.
Goede aflevering mannen.

Heb nog wel vraag nav eerdere reactie mbt Lopez en de linkervleugelverdediger. Daarin werd gezegd dat nog niet duidelijk is of Lopez wel echt een versterking is, dat dat nog moet blijken in de komende trainingen enzo en dat daarom de hand even op de knip gehouden wordt voor het geval we nog een LVV moeten aanschaffen. Hoe groot is die kans dat we nog een keer de markt op moeten voor een dergelijke speler. Zoals jullie in podcast aangaven zie ook niet snel gebeuren dat Pedersen terug gaat naar die positie.

Verder mistte ik nog een reactie op een paar namen. Vranckx is duidelijk nu, maar wat betreft spelers als Florian Grillitsch, Isak Hien en nog een paar namen heb ik geen reacties gezien zijn deze spelers echt totaal niet in beeld bij Feyenoord (bijvoorbeeld salaris wat in de weg staat).

Vond de opmerking die ik namelijk ook eerder deze week van iemand las terecht, er mist nog een speler met echte lengte. En bijvoorbeeld Isak Hien is een speler van 1m91 dus flink op lengte maar een CV die ook als DCM kan spelen
Eerste echt test van Ajax dit seizoen was wel de Johan Cruyff schaal tegen PSV waarin een oud Feyenoorder ze flink pijn gedaan heeft. Nu in de competitie tegen Utrecht komt er mogelijk opnieuw een oud Feyenoorder. Laat ie ze daar maar flink pijn doen in Amsterdam. Idd dus HUP Jens HUP Utrecht
Alleen zondag hè, daarna niet meer….
Bedankt voor de mooie uitzending. Verwacht je dat Alireza deze transfermarkt nog weggaat? Uit welk land komt de mogelijke opvolger van Aursnes en is deze speler een basisspeler geweest?
Hulde mannen , helder en duidelijk. Hopelijk luisteren de supporters goed en snappen ze wat er gezegd is .Nogmaals dank .. ga zo door
@FTM als je nog niet kunt zeggen wie die vervanger van aursnes op 6 is, kun je dan aub wel even uitsluiten dat het riedewald of strootman is. Dan kan ik weer rustig verder gaan vandaag haha.
En of je nu wel kan zeggen of je wel of niet enthousiast wordt van die naam 🙂.
Verder weer top aflevering!
Gaat Feyenoord nog een poging wagen voor Zerrouki? Of gaan ze voor de nieuwe speler die gehuurd moet gaan worden
Poging wagen; ja. Maar weet niet of FC Twente zakt, hoor. Feyenoord kan hem niet betalen, zoals het nu staat.
De roon mss de optie als vervanger Aursnes? Weet niet of je er beter van wordt maar NL en ervaren
De roon is veel te duur voor feyenoord
De roon speelt elke week basis van atlanta, die kunnen wij niet halen denk ik
Is Ruud Vormer een optie, of wil die teveel speelminuten?