Betrouwbaar
Crysencio Summerville | Pro Shots

Pro Shots

Transfers

Summerville gelinkt aan PSG • Feyenoord kan meeprofiteren

Bombarda

Oud Feyenoord-aanvaller Crysencio Summerville wordt door verschillende Nederlandse media, waarvan Wiebe de Vries de first call had, gelinkt aan een overstap naar Paris Saint-Germain. Wanneer het tot een transfer komt, profiteert Feyenoord flink mee.

Liverpool, Chelsea, Aston Villa en Brighton & Hove Albion zijn in de voorbije weken allen aan de buitenspeler gekoppeld, maar nu komt ook PSG om de hoek kijken. De belangstelling van de Ligue 1 club zou serieus zijn, waardoor hij zijn laatste wedstrijd voor Leeds United al lijkt te hebben gespeeld.

De 22-jarige Rotterdammer maakte tot de zomer van 2020 deel uit van de jeugdopleiding van Feyenoord, maar een verlenging zat er niet in voor de Rotterdammers. Dick Advocaat, die destijds trainer was van Feyenoord, verkoos Luciano Narsingh boven het toptalent uit de eigen jeugdopleiding. Summerville hoefde dan ook niet lang te twijfelen tussen bijtekenen bij Feyenoord of verkassen naar Leeds.

Bij Leeds staat Summerville tot de zomer van 2026 onder contract. Hij vertegenwoordigt naar inschatting van Transfermarkt een waarde van twintig miljoen euro, maar die waarde kan nog wel eens verder oplopen dankzij alle nadrukkelijke belangstelling. Leeds wist vorig seizoen niet te promoveren naar de Premier League.

Wanneer Summerville een definitieve transfer maakt, heeft Feyenoord recht op een doorverkooppercentage van zo'n tien procent én een solidariteitsbijdrage van vijf procent over de transfersom. Wat het transferbedrag uiteindelijk gaat doen, moet nog blijken. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Is dit dan 10% + 5% over de transfersom? Of is dit over de winst?
Wat een ellende heeft die Dick Advocaat in korte tijd toch veroorzaakt.
De motor van feyenoord nimmer verkopen !
Summervile moet toch gewoon naar een leuke PL club. Zoals Maatsen naar Aston Villa.

Anders zit hij daar achter Barcola op de bank daar.

En Geertruida moet dat ook niet doen.
Een soort copy van v. Persie al speelde hij toen wel in 1.
Rebels, eigenwijs, maar een heerlijke techniek. Ik mag dat wel, mensen die hun eigen weg kiezen ondanks alle gevaren die er loeren. Schijt aan (bijna) alles, overtuigd van zich zelf.
Ben best jaloers op die eigenschappen.
Alle succes toegewenst en hard blijven werken!
Dus bij een transfer van 30 miljoen kan feyenoord al 4,2 miljoen incasseren
Nu ben ik weleens benieuwd naar het huidige eigen vermogen van Feyenoord. En Berry: toch
@Bombarda
Zag net ook iets over Mert muldur
Speelt daar iets?
Zou waarschijnlijk wel op het lijstje staan net zoals tientallen anderen, als er al echt iets ondernomen was dan hadden ze het wel vermeld.
Ja maar soms lees je ook dat er niks van waar is
Hij heeft zich sterk ontwikkeld in engeland. Toen ie hier vertrok leek hij nog op een tandenstoker, hij heeft zich fysiek goed ontwikkeld
Had hem liever direct vanuit Rotterdam verkocht voor zo’n bedrag, maar toch lekker dat we er een graantje van meepikken
Zo'n bedrag hadden wij nooit voor hem gevangen.
Zeker niet, maar we hadden meer voor hem dan voor Narsing kunnen vangen