Betrouwbaar
Mats Wieffer | Soccrates Images

Soccrates Images

Transfers

The Athletic bevestigt: 'Brighton wil Wieffer toevoegen aan de selectie'

Bombarda

Vanuit Engelse media wordt dinsdagmiddag bevestigd dat Brighton & Hove Albion inderdaad een transfer van Mats Wieffer ziet zitten. Voor zo ver bekend is, zijn er sinds de laatste berichtgevingen géén nieuwe Engelse pogingen gewaagd bij Feyenoord — maar nieuwe aanbiedingen worden allesbehalve uitgesloten, nu de geruchten alsmaar hardnekkiger worden.

The Athletic bevestigt het gerucht op de volgende manier: Brighton & Hove Albion wil Mats Wieffer (Feyenoord) en Andrei Ratiu (Rayo Vallecano's) toevoegen aan de selectie voor hun eerste seizoen onder de nieuwe hoofdcoach Fabian Hurzeler, aldus het medium.

De Premier League club wil zich graag versterken op het middenveld én aan de rechterkant van de verdediging, nadat het eerder de 19-jarige Yankuba Minteh heeft gecontracteerd. De eerste zomerse versterking van Brighton speelde vorig jaar nog op huurbasis voor Feyenoord, maar is nu voor ruim 30 miljoen Britse pond overgekomen van Newcastle United.

De 24-jarige Wieffer was afgelopen anderhalf seizoen van grote waarde voor Feyenoord. Hij speelde 42 wedstrijden, waaronder in de Champions League en de Europa League. Hij speelde ook 9 caps voor het Nederlands elftal, maar miste door een bovenbeenblessure het Europees kampioenschap.

Wieffer is inmiddels gerevalideerd. Feyenoord wacht op verdere toenadering van Brighton, die naar verluidt de overstap naar Engeland wel ziet zitten. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Op papier heeft Feyenoord al voor gesorteerd dus die gaat gewoon vertrekken aangezien je inmiddels Zerrouki al voor 6 had gehaald maar er door slot noodgedwongen een 8 van werd gemaakt en met Nadje erbij is de plek voor 6 al ingevuld komend seizoen

Op 8 heb je met Timber en Milambo ook al voldoende mogelijkheden en met Lingr Bullaude Stengs en Ivanusec is de 10 positie ook al overbezet!
Milambo moet nog heel veel stappen maken. Maakt weinig indruk.
Spelers willen nog steeds te snel weg bij Feyenoord. Ik vind alleen Hancko en Geertruida echt toe aan een volgende stap.
Gewoon nog jaartje Feyenoord Brighton is ver onder zijn level.
Wieffer is wereldklasse
Brighton onder zijn level is waardeloos. Goeie middenmoot premier league is geweldige stap voor je carrière. Wijnaldum ging eerst ook naar middenmoot premier league en kijk hoe zijn carrière is gegaan. Brighton is een top keuze!
Eens. Ook voor continuïteit zou het beter zijn als sterkhouders drie jaar blijven. Een jaar om te wennen en kan je er daarna twee jaar sportief gebruik van maken. Kan je bovendien tussentijds contract opwaarderen want het liefst verkoop je niet met nog maar eenjarig contract.
Zou ook betekenen dat je jaarlijks 2-4 basisspelers verkoopt wat een mooi aantal is. Zowel financieel maar ook continuïteit in de selectie en andere spelers ruimte bieden zich verder te ontwikkelen tot dragende speler.
Dat houdt pas op als Feyenoord consequent voor de prijzen speelt. Eerst zie je dat spelers uit mindere competities een voorkeur krijgen voor Feyenoord, dan spelers uit betere competities en tenslotte wil niemand meer weg om Feyenoord een bestemming wordt. Maar dat laatste wordt pas waar als we standaard overwinteren in de Champions League. Dat zou mijns inziens ook het ene doel moeten voor Priske. Het tweede doel moet aanvallend aantrekkelijk voetbal zijn waar supporters blij van worden.
Helemaal met je eens, maar het gaat om geld , he.
De meeste spelers zijn niet club gebonden, maar proberen zich zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te spelen.
Zaakwaarnemers stimuleren dat, want die ruiken provisie.
Of het voor hun voetbalcarriere verstandig is, is een ander verhaal, de meeste spelers uit de Nederlandse competitie mislukken in de grote competities of spelen een onbeduidende rol , recent wat ons betreft Malacia, Senesi, Kokcu.
Je kan moeilijk beweren , dat die de volgende stap met succes hebben gemaakt.
Ze komen bij zo'n nieuwe club ook niet binnen van , o daar komt wat aan , als spelers wat meer geduld zouden hebben en met bijv. Feyenoord min. 3 succesvolle Europese jaren en in het Ned. elftal een dragende speler zijn, dan is de kans op succes veel groter .
Een voetballer zou zo'n stap moeten maken zo rond zijn 24e of 25 e levensjaar, de beste jaren hebben spelers van hun 25e tot 30e , dan ben je ook mentaal veel beter in staat om de druk aan te kunnen.
Als jij niet zoet dat Wieffer een topper is die echt met het hoogste vh hoogste mee kan draaien ben ik bang dat je het niet gord ziet.
Brighton is te laag voor zijn kunnen. Dus jaartje hier blijven en dan zal je zien wat er gebeurd
Ieder bod boven de 30 miljoen Pond meteen accepteren en verkopen
Hahaha, daarom schreef ik dat ook.
Je weet maar nooit, als er een of andere dronken Engelsman dat in een goeie bui wil betalen, moet je geen 10 seconden nadenken en meteen bij het kruisje tekenen.
33 miljoen pond voor Minteh blijft nogsteeds bizar... dan zou 30 voor onze mats best moeten kunnen !!
Nee natuurlijk niet, er lopen honderden middenvelders a la Wieffer, maar bijna geen buitenspelers a la Minteh
Voor Wieffer is dit een prima club.
Bij Brighton gaat hij spelen. Zo kan hij wennen aan de intensiteit van de PL en zo een eventuele ontwikkeling doormaken.

Voor Feyenoord zal er een mooie som tegenover staan.
De meesten v jullie onderschatten Wieffer omdat ie te zelfkritisch is...en dat heeft ie te vaak publiekelijk gezegd voor de cam. Dat jullie dan de kwaliteiten niet meer zien Tsja...

Geertruida idem ditto maar die zwijgt tenminste.
Die bosuil hier die zichzelf jandesloper noemt, sloopt alleen zijn eigen geloofwaardigheid.
Minteh 30 miljoen pond, dan zou je zeggen dat Wieffer zeker 50 miljoen pond waard is….
Wieffer 24 jaar, Minteh 19 jaar..
weten we al een bedrag wat feyenoord minimaal wilt hebben?
Hoe zouden we dat moeten weten, dat moet je aan DtK vragen
Dat stond al in het eerste bericht, maar er zit altijd een miljoenenverschil tussen vraag en aanbod
@Bombarda ik las ergens de naam van een Oekraiens international.
Neem aan dat hij niet degene is die ze op het oog hebben?.
28.8 miljoen euro voor Minteh... Dan is Wieffer dus automatisch minimaal 34 miljoen.
Denk dat je de verkeerde kant op rekent met euro's en ponden?
30 miljoen pond is ruim 35 miljoen euro voor Minteh
De transfer van minteh was omgerekend 38-39 miljoen... overigens een bizar bedrag dat enkel betaald wordt omdat Newcastle in de Prem speelt (en ook financiële problemen heeft, vraag me af of er meer achter zit...)
Dat zit er ook, heel stuk geleden hoe het daar soms gaat. Zeg Minteh verkoop je voor 39 miljoen in de boeken. Dat is pure winst.
Dat koop jij van club waar je deze speler aan hebt verkocht zeg voor 35 miljoen een speler.
Dan moet je per saldo 4 miljoen betalen.
Maar die 35 miljoen kan je bij een contract over 5 jaar afschrijven 7 miljoen per jaar afschrijven.
En op die manier voldoe je weer aan de PSR regels.
35 minimaal. Die engelse hebben geld zat