timber

Supporters kronen Timber na goal tot MOTM tegen RKC

Stan

Quinten Timber is door de bezoekers van 1908.nl verkozen tot man van de wedstrijd in het duel van zaterdag tegen RKC. De middenvelder maakte vlak voor rust gelijk in Waalwijk, waarna Feyenoord er in de tweede helft tegen tien man in slaagde een 1-2 overwinning te boeken.

De overwinning tegen de ploeg van Henk Fraser kwam met moeite tot stand en dat blijkt ook uit de beoordelingen. Timber was volgens supporters de uitblinker, maar ontving desondanks 'slechts' een 7,3. Verdedigers Bart Nieuwkoop, die voor de winnende goal tekende, en Lutsharel Geertruida volgen daarachter met allebei een beoordeling van 6,9.

Nadat Feyenoord verrassend op achterstand kwam in het duel met RKC, was het Timber die de stand tien minuten voor de rust gelijktrok. De 22-jarige middenvelder draaide met een knappe beweging weg bij zijn tegenstander en schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied, via de paal het doel in. Timber zag dat het zaterdagavond niet vanzelf ging bij de Rotterdammers, maar is desondanks blij met de overwinning. "We hebben genoeg gecreëerd, maar niet genoeg afgemaakt. Gelukkig wel de drie punten. Het is altijd fijn als je nog voor rust de gelijkmaker maakt. Er gaan vaker van die wedstrijden komen dat je niet top begint. Het gaat er dan om dat je wel de drie punten pakt en dat je lekker naar huis kan."