Primeur Bevestigd
Feyenoord supporters in de rij bij de ingang van het Messecenter

Nieuws

Ophef bij kaartverkoop: 'Supporters kunnen onbeperkt koppelen'

Van de redactie

Rond de verkoop van toegangskaarten voor het Champions League-uitduel tegen Celtic ontstond vorige maand veel ophef onder supporters. De slechts duizend beschikbare kaarten voor silvercardhouders vlogen als warme broodjes over de toonbank. In een kort tijdsbestek was het uitvak volledig uitverkocht, veel supporters in vertwijfeling achterlatend.

Bij de Feyenoord Supportersraad (FSR), onderdeel van FSV De Feijenoorder, ging de club in op de gebeurtenissen. Op de vergadering waren twee medewerkers van supporterszaken en een medewerker van afdeling ticketing van Feyenoord aanwezig. Zij vertelden dat supporters een onbeperkte hoeveelheid seizoenkaarten aan hun account konden koppelen. Daarmee konden bundels van maximaal tien entreebewijzen uit het online ticketingsysteem worden opgehaald. Hierdoor was het mogelijk dat supporters toch naast kaarten grepen, ondanks een positie vrij vooraan in de online wachtrij.  

Thuiswedstrijden
Feyenoord werkt met de mogelijkheid van gekoppelde accounts bij de kaartverkoop van zowel thuis- als uitwedstrijden. De mogelijkheid om seizoenkaarten te koppelen is voortgekomen uit het feit dat supporters graag met vrienden naar wedstrijden willen gaan. De gekozen aanpak kent echter ook een keerzijde. Voor supporters die naar een ander vak, danwel binnen een huidig vak willen verhuizen, is het soms lastig om een kaart te bemachtigen op een vak met genummerde stoelen. Indien er bijvoorbeeld nog maar twee stoelen naast elkaar beschikbaar zijn, dient een supporter met iemand gekoppeld te zijn. Alleen kan er dan geen stoel worden aangekocht. Feyenoord heeft aangegeven geen oplossing voor dit probleem te hebben.

Uitwedstrijden
Tijdens uitwedstrijden willen supporters eveneens graag met bekenden gaan. Ook hier kunnen supporters meerdere accounts koppelen en, indien er aankooprechten zijn, maximaal tien aanschaffen. In praktijk is het aantal fans dat op een gekoppelde manier kaarten bemachtigd marginaal. Desondanks heeft de FSR het advies gegeven om de mogelijkheid tot koppelen bij uitwedstrijden te limiteren tot drie accounts. Daarmee kunnen in totaal vier kaarten worden verkregen. Feyenoord heeft aangegeven dit in overweging te nemen. 

Poll: Vind jij dat Feyenoord het koppelen van accounts moet afschaffen?

Ja, iedereen gaat maar apart in de online rij staan

Nee, ik vind het wel prima zo!

Nee, maar het aantal kaarten per account mag wel omlaag

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Vroeger moest je gewoon vroeg op om bij de tabakswinkel voor de deur te gaan staan.
Nu kan je kaarten kopen vanuit je bed.
Ja. Maar wat wil je hiermee zeggen dan?
Helemaal mee eens. Daarom grepen wij mis Celtic uit. We stonden gewoon goed in de wachtrij.
Ik vind maximaal 2 accounts koppelen genoeg.
Je ziet dat die kaarten zwarthandel in werking zet. Filmpjes genoeg gezien dat die kaarten (oa Atletico Madrid uit) gewoon daar verkocht worden 3 x zo duur
“Feyenoord heeft aangegeven dit in overweging te nemen.” Hoe ik de ticketafdeling ervaar zal er dan ook helemaal niks mee gedaan worden.
Wat ik niet snap: je kunt wel 10 kaarten koppelen, maar je moet dan nog steeds redelijk vooraan in de rij komen. Dus als iedereen in die wachtrij eerlijk wordt ingeloot, dan vallen er ook veel seizoenkaarten weg toch van gekoppelde kameraden die verder achteraan staan toch? Als in: heft het één het ander niet op? Of spelen er nog andere dingen mee? Bijvoorbeeld bots, of toch niet zo'n 100 procent eerlijke wachtrij?
Ook al ben je gekoppeld, alsnog kan iedereen gewoon (dus alle 10 in het door jou genoemde geval) in de wachtrij gaan staan.
Toen ik gekoppeld was, een paar jaar terug, kon alleen de hoofdboeker kaarten voor me kopen. Zelf kon ik niks.
Je kan gewoon 10 wachtrijplekken opvragen, je kan alleen maar met dat ene account inloggen. Gewoon een kwestie van de inloggegevens van dat ene account met iedereen delen.
Aha, dat wist ik niet. Leek mij logisch dat ieder account maar 1 x zou kunnen inloggen. Ik dacht ook dat Feyenoord dat ergens gezegd had: dat je met de nieuwe wachtrij niet meer met talloze devices ingelogd kan zijn op 1 account.
Zo hoort het ook.
Nu zie je steeds vaker dat kaarten op zwarte markt terechtkomen. Zie filmpjes online waar kaarten bij Atletico Madrid verkocht worden voor het Feyenoord vak.
10! Te zot voor woorden. Daarvan staan er 6 online dag erna tegen woekerprijzen.
Maximum aantal is beste optie.