pascaljansen

Nieuws

"Giménez kan misschien weer wat leren van Pavlidis"

Van de redactie

Daags na de verloren Conference League-wedstrijd tegen Aston Villa (2-1) richtte AZ-trainer Pascal Jansen zijn blik al op de competitiekraker tegen Feyenoord aankomende zondag. Ondanks het verlies in Birmingham toonde Jansen zich optimistisch. "Ik heb gisteren gezien dat we ons hebben hersteld na een serie mindere wedstrijden. Dat nemen we mee naar de wedstrijd tegen Feyenoord", zo vertelt hij in Algemeen Dagblad.

Jansen verwacht een vergelijkbare intensiteit in de Kuip. “Want Feyenoord staat ook bekend om het spelen met een hoge intensiteit zoals een wedstrijd tegen een Premier League-club als Aston Villa er ook één is met een hoge intensiteit. Laat duidelijk zijn dat je heel goed moet zijn om Feyenoord te bestrijden.”

Bewondering
Jansen benadrukt zijn bewondering voor de speelwijze van de Rotterdammer. “Ze echt hebben een geweldige ploeg. Het geraamte ervan is intact gebleven. De keeper en de laatste lijn bijvoorbeeld en op het middenveld hebben ze Ramiz Zerrouki en Calvin Stengs erbij gekregen.” Jansen werkte bij AZ nog samen met Stengs. “Ik ben blij dat hij het nu goed doet bij Feyenoord. Het is goed dat hij veel speelt”, zo zegt de trainer.

Topscorers
In De Kuip gaan ook de twee topscorers van de Eredivisie de degens kruisen: Santiago Giménez en Vangelis Pavlidis. Beiden maakten tot dusver dertien competitiedoelpunten. “De ballen gaan er bij beide spelers vrij makkelijk in. Ze hebben alle twee een torinstinct en zitten in een goede fase van hun carrière”, zegt Jansen, die denkt dat beide aanvallers niet te vergelijken zijn. “In het dieptespel heeft Pavlidis zich de laatste tijd ontwikkeld, Giménez is daar leper in. Hij kan als de beste op het laatste moment uit de rug van een verdediger weglopen. Giménez kan misschien weer wat leren van Pavlidis als het gaat om meevoetballen. Het wordt een boeiende en interessante wedstrijd.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties