arne-slot

Nieuws

"We moeten eerst over AZ heen, dat is de eerste horde"

Van de redactie

Feyenoord werd bij aanvang van dit seizoen gebombardeerd tot titelfavoriet. Op een derde van de competitie staat de ploeg van Arne Slot op de derde plek in de Eredivisie. Om nog enigszins uitzicht te houden op titelprolongatie dienen de Rotterdammers morgenmiddag af te rekenen met naaste concurrent AZ.

Arne Slot vindt dat de wedstrijd tegen AZ niet te veel in het teken moet staan in de jacht op PSV. “In eerste instantie is het beslissend of je op de ranglijst over AZ heen kan gaan”, zo vertelt hij bij Rijnmond. “Iedereen kijkt naar PSV. Dat snap ik wel omdat we vorig jaar kampioen zijn geworden, maar daar stonden tot afgelopen weekend nog twee ploegen tussen. Volgens mij staan wij op doelsaldo nu boven FC Twente, maar eigenlijk staan we met z’n drieën gelijk.”

De Feyenoordtrainer bekijkt de competitie van wedstrijd tot wedstrijd, te beginnen met de Alkmaarders. “Dat is de eerste horde die we moeten nemen. Als dat lukt dan kunnen we gaan kijken naar de ploeg die daar nog boven staat.” Op PSV staat momenteel even geen maat, zo laat Slot doorschemeren. “Als je met een ploeg moet concurreren die elf wedstrijden op rij gewonnen heeft…, wij hebben toch al zeven verliespunten. We geven het zeker niet op, maar tegelijkertijd moeten we eerst over AZ en Twente heen.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties